[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره دانشگاه::
درباره روابط عمومی::
معرفی افراد::
فرآیندهای کاری::
بروشور و کاتالوگ ها::
اخبار دانشگاه::
افتخارات دانشگاه::
دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی::
تسهیلات پایگاه::
اخبار ویژه ورودی های 1403::
آرشیو ماهنامه خبری وزارت علوم::
آرشیو گزارش های تصویری::
تور مجازی::
::
آرشیو نشریه پیام

AWT IMAGE

AWT IMAGE
نشریه پیام شماره 90
نشریه پیام شماره89
نشریه پیام شماره ۸۸
نشریه پیام- شماره 87
نشریه پیام شماره 86

نشریه پیام شماره 85
نشریه پیام شماره 84

نشریه پیام شماره 83

نشریه پیام شماره 82

نشریه پیام شماره 81

نشریه پیام شماره 80

آرشیو نشریه پیام

..
آرشیو خبرنامه الکترونیک دانشگاه

AWT IMAGE

خبرنامه شماره ۴۰۷

خبرنامه شماره ۴۰۶

خبرنامه شماره ۴۰۵

خبرنامه شماره ۴۰۴

خبرنامه شماره ۴۰۳

خبرنامه شماره ۴۰۲

خبرنامه شماره ۴۰۱

خبرنامه شماره ۴۰۰

خبرنامه شماره ۳۹۹

خبرنامه شماره ۳۹۸

خبرنامه شماره ۳۹۷

خبرنامه شماره ۳۹۶

خبرنامه شماره ۳۹۵

آرشیو خبرنامه الکترونیک

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: مشارکت اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران در نشست هم‌اندیشی وزیر علوم با استادان برجسته دانشگاه‌های کشور ::
 | تاریخ ارسال: 1397/1/20 | 
مشارکت اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران در نشست هم‌اندیشی وزیر علوم با استادان برجسته دانشگاه‌های کشور


 
 نشست هم اندیشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تعدادی از استادان برجسته دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور، روز شنبه هجدهم فروردین ماه 1397 در  وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
دکتر ذاکری (سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران) و دکتر شفیعا (عضو هیات علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه) از مدعوین این نشست هم اندیشی بودند.
در این نشست، دکتر غلامی (وزیر علوم، تحقیقات و فناوری)، ضمن تبریک سال نو و آرزوی سالی پربرکت و توأم با سلامتی برای استادان گرانقدر و خانواده دانشگاهیان و ملت شریف ایران، بر لزوم نقش‌آفرینی اعضای هیات علمی در پشتیبانی فکری از برنامه‌های پیش روی وزارت علوم تاکید کرد و افزود: وظیفه ما در این شرایط آن است که در راه تحقق اهداف و آرمان‌های آموزش عالی کشور تا جایی که مقدورات اجازه می‌دهد اعم از توان فردی و جمعی و پشتیبانی‌هایی که دریافت می‌کنیم، تلاش مضاعف نماییم.
وزیر علوم تصریح کرد: بدون هم‌اندیشی و شنیدن سخنان و دریافت نظرات صاحبان اندیشه و تجربه این راه را نمی‌توان با خوبی و دقت به پیش برد؛ لذا در طول دوره اجرای برنامه‌های پیش‌رو و در ابتدای سال جدید باید از نظرات صاحب‌نظران و پیشکسوتان حوزه آموزش و تحقیقات بهره‌مند شویم.
دکتر غلامی با اشاره به آغاز طرح ساماندهی آموزش عالی در کشور، خاطرنشان کرد: آموزش عالی کشور امروزه در شرایط خاصی قرار دارد و نیاز به برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های مهمی دارد تا در این برهه زمانی حساس بتوانیم از دستاوردهای آموزش عالی حراست کرده و جهت حرکت خود را به گونه‌ای تنظیم و پیش ببریم تا در روزها و سال‌های آینده علاوه بر حفظ دستاوردهای با ارزشی که تاکنون آموزش عالی کشور داشته، روند حرکت را همچنان رو به جلو و در جهت انجام وظایف خطیر ملی و بین‌المللی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور حفظ کنیم.
وزیر علوم تصریح کرد: در شرایط فعلی علاوه بر اینکه در ساختار آموزش عالی گرفتار مباحثی هستیم که نیاز به چاره‌اندیشی و برنامه‌ریزی دقیق دارد، در مقابلِ مجموعه اجرایی و کل جامعه مورد سئوال‌هایی قرار گرفته‌ایم. در این بین، در حوزه آموزش عالی نیز در سال‌های اخیر برنامه‌هایی در راستای مأموریت‌های ذاتی و آرمان‌های آموزش عالی در حال اجراست که نیاز به تقویت و سرعت بخشیدن دارد. وی افزود: چالش‌هایی از جمله مسائل اجتماعی، محیط زیست، اشتغال، عدم توانایی دانش‌آموختگان دانشگاهی در کارآفرینی و توسعه کسب و کار، مقوله‌هایی است که اندیشه‌های پژوهش‌محور و نتایج پژوهش‌های کاربردی و حضور اندیشمندان دانشگاهی، می‌تواند بر رفع معضلات و همچنین رونق این حوزه ها بیش از گذشته تأثیرگذار باشد.

 

در ادامه این نشست، دکتر شریعتی نیاسر (معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری) سخنرانی کرد. وی در تشریح وضعیت موجود آموزش عالی کشور گزارش داد: از میان کل جمعیت دانشجویی کشور، ۳۵ درصد در دانشگاه آزاد اسلامی، ۱۸ درصد در دانشگاههای مهارتی، ۱۵ درصد در دانشگاه پیام نور، ۱۵ درصد در دانشگاههای دولتی، ۹ درصد در موسسات آموزش عالی غیر دولتی و حدود ۷ درصد در سایر نظام ها تحصیل می کنند.
وی، توسعه مدیریت منطقه ای در آموزش عالی، افزایش اثرگذاری بخش خصوصی، تفویض اختیار به دانشگاهها، توانمند سازی اعضای هیات علمی و بازنگری دروس دانشگاهها را از مولفه های طرح آمایش آموزش عالی نام برد و اظهار داشت: دانشگاهی پیشرو محسوب می شود که وارد رقابت جهانی شود، کار آفرین باشد و در حل مشکلات واقعی جامعه مشارکت کند.
سپس دکتر برومند (معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)، با اشاره به ضرورت ایجاد اکوسیستم نوآوری در آموزش عالی ایران گفت: برای حرکت دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی به سمت حل مشکلات و معضلات کشور باید در آموزش عالی تغییر پارادیم صورت بگیرد و یک اکوسیستم نوآوری ایجاد شود. وی افزود: جایگاهی که هم اکنون در آموزش عالی داریم نتیجه تلاش هایی است که از بدو تاسیس دارالفنون تاکنون انجام شده است ولی باید با حفظ دستاوردهای کنونی، به سمت دانشگاه ایده آل حرکت کنیم.
دکتر برومند گفت: در حال حاضر آزمایشگاه ها و زیرساخت های تحقیقاتی خوبی داریم و با اینکه حدود یک درصد جمعیت دنیا را داریم ۱.۹ درصد (یک و نه دهم) مقالات معتبر و سه درصد مقالات برتر دنیا را منتشر می کنیم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: نخستین گام برای ایجاد نظام نوآوری، ایجاد فرآیند نوآوری است که طی آن، دانش کسب شده، زنجیره کامل تبدیل ایده به یک محصول و فناوری را طی کند.
در ادامه نشست هم‌اندیشی وزیر علوم با جمعی از استادان برجسته دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور، تعدادی از اساتید به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و از از جمله، دکتر شفیعا (عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران) با بیان اینکه آموزش عالی باید بازار کار را هدف گیری کرده و استعداد یابی کند، گفت: گسترش دانشگاه ها و افزایش فارغ التحصیلان در بسیاری از رشته ها تبدیل به یک معضل شده است.
در پایان نشست دکتر غلامی به جمعبندی مباحث پرداخت و ضمن تاکید بر لزوم ایجاد تحول و بازنگری در وزارت علوم تصریح کرد: باید دامنه اختیارات عمل دانشگاهها گسترش پیدا کند و دانشگاهها از استقلال عمل برخوردار باشند و در این راه وزارت علوم هم تلاش دارد تا ضوابط دست و پاگیر را کاهش دهد تا تعاملها با دستگاه های اجرایی و قانون گذاری کشور گسترش یابد.


آدرس کانال تلگرام رسمی دانشگاه: https://telegram.me/IUST_Official
 
دفعات مشاهده: 2604 بار   |   دفعات چاپ: 443 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی ومعنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم وصنعت ایران میباشد .هرگونه برداشت با ذکر منبع ، بلامانع است.

Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4665