حضور دانشگاه در نشست مشورتی معاونان و مدیران بین الملل دانشگاهها
دکتر شاه حسینی (معاون بین الملل دانشگاه)، در سیزدهمین نشست مشورتی معاونان و مدیران بین الملل دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی منتخب کشور شرکت کرد.
سیزدهمین نشست مشورتی معاونان و مدیران بینالملل دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی منتخب کشور با عنوان با عنوان «چالش های همکاری های بین المللی در محورهای دانشجویی، آموزشی، پژوهشی و فناوری در شرایط جدید جهانی و منطقه ای» پنجم اردیبهشت ماه 1397 در وزارت علوم تحقیقات و فناوری با حضور دکتر سالار آملی (قائم مقام وزیر علوم و تحقیقات و فناوری) و دکتر علیزاده (مدیر کل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) برگزار شد.
در این نشست در خصوص چالش های همکاری های علمی بین المللی بحث و گفتگو شد. در ابتدای این جلسه و پس از سخنان دکتر سالار آملی، دکتر کوهیان (معاون مرکز همکاری های بین الملل وزارت علوم تحقیقات و فناوری)، گزارشی از وضعیت موجود و روند تغیرات شاخص های مرتبط با حوزه بین الملل در دانشگاهها ارائه کرد. وی در خصوص حضور استادان و روسای دانشگاهها در تعاملات بین المللی گفت: تعداد اعضای هیات علمی و روسای دانشگاههای اعزامی به خارج از کشور برای دوره های تحقیقاتی، مذاکرات علمی و دانشگاهی، با دریافت مجوز از کارگروه مربوط (۱۱ ماه اول سال ۱۳۹۶)، ۸۲۵ نفر بوده است و کشورهای آلمان، روسیه، ترکیه، ایتالیا، اتریش و فرانسه، بیشترین اعزام را داشته اند. ایشان تصریح کرد: تعداد اعضای هیات علمی برای ارائه مقاله در سمینارها و کنفرانس های خارج از کشور در یازده ماه اول سال ۱۳۹۶ در مجموع ۶۱۴ مورد بوده است و کشورهای آلمان، فرانسه، ترکیه، ایتالیا، مالزی، هلند، اسپانیا، چین، روسیه و هند، شاهد بیشترین حضور اساتید ایرانی برای ارائه مقالات علمی بوده اند. وی افزود: تعداد کل حضور استادان دانشگاهها، دانشمندان، روسای دانشگاههای خارجی و مسئولان علوم و فناوری دیگر کشورها که به ایران سفر کرده اند در یازده ماه اول سال ۱۳۹۶، برابر ۱۹۷۴ نفر است که به ترتیب از کشورهای ایتالیا، آلمان، عراق، ترکیه، اتریش و کره جنوبی بیشترین مهمان را داشته ایم.
سپس حاضرین در نشست نسبت به طرح چالش های موجود در خصوص فعالیت های علمی بین المللی دانشگاهها در حوزه های آموزشی، پژوهشی و دانشجویی بحث کردند. در قسمت دوم این نشست، دکتر علیزاده (مدیر کل امور دانشجویان غیرایرانی)، ضمن ارائه سخنرانی اشاره کرد: هر دانشگاه یا استان که تعداد دانشجویان آن به 100 دانشجو رسیده باشد، می تواند متولی امور کنسولی خودش باشد. وی همچنین گفت: سقف پاسخگویی به درخواست روادید دانشجوی خارجی، 15 روز است
Sapp.ir/iust_iran. |