برگزاری همایش مسئولیت دانشجویان در قبال پیشرفت علمی کشور در دانشگاه علم و صنعت ایران
همایش «مسئولیت دانشجویان در قبال پیشرفت علمی کشور» توسط معاونت علمی بسیج دانشجویی دانشگاه و با حضور رییس دانشگاه، پنجم آذرماه 1397 در آمفی تئاتر شهید بهرامی برگزار شد.
در این همایش، ابتدا دکتر ذاکری (رییس دانشگاه)، با تبریک ایام ولادت با سعادت پیامبر اعظم (ص) و امام جعفر صادق (ع) و تبریک آغاز هفته بسیج، گفت: این هفته به نوعی یادآور فرمان تاریخی امام خمینی (ره) در پنجم آذر سال 1358 در خصوص تشکیل بسیج مردمی و مقدس کردن این کلمه در تعاریف پس از آن است و مقدس بودنش نیز به دلیل مردمی بودن ان است.
رییس دانشگاه در ادامه گفت: در شرایط فعلی، با یک جنگ اقتصادی نابرابر مواجه هستیم و دشمنان نوعی بحران ذهنی را در جامعه القا می کنند. در این شرایط، وظیفه و رسالت دانشگاهها، تزریق امید به مردم و خصوصا قشر روشنفکر جامعه از جمله دانشجویان است که بسیج نیز می تواند در این خصوص نقش مفید و موثری ایفا کند. وی با اشاره به اینکه تحریم موضوع جدیدی نیست و پیامبر ما در آغاز علنی کردن رسالتش با حصر اقتصادی و تحریم مواجه شد، افزود: شاید تحریم بودن ما نشان دهنده درستی راه و مسیری است که انتخاب کرده ایم.
دکتر ذاکری گفت: ما تحریمهای بسیار دشوارتری را در دوران جنگ با خزانه خالی و درآمد بسیار محدود، تجربه کرده و از آن عبور کردیم و به یاری خدا با نیروی مردمی از این گردنه نیز به سادگی عبور خواهیم کرد و به دشمنان اعلام می کنیم که نظام ما، مردمی است.
رییس دانشگاه سپس بر لزوم استفاده از دیپلماسی علمی به عنوان یکی از وظایف دانشگاهیان در شرایط فعلی کشور تاکید کرد و گفت: اگر فعالیت های دیگر ما محدود شده، قطعا دیپلماسی علمی ما محدود نشده و این دیپلماسی نیز مگر با توجه به دستاوردهای علمی به دست نمی آید. وی افزود: ما حدود چهار میلیون دانشجو در کشور داریم که 45 تا 50 درصد آن دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند. یعنی سالانه حدود 1800 پایان نامه در قالب پروژه کارشناسی ارشد و دکتری بایستی تدوین و تعریف شود. اگر حتی 10 درصد این پایان نامه ها در راستای حل مشکلات اجرایی و صنایع کشور باشد، ظرف چند سال، مشکلات جاری ما حل می شود.
دکتر ذاکری ادامه داد: منظورم از دیپلماسی علمی، شناسایی مشکلات سازمانهای اجرایی و صنایع است و بسیج دانشجویی می تواند در این زمینه، به عنوان واسط صنایع با همکاران هیات علمی که در حوزه های مشخص کار می کنند، عمل کند. وی تاکید کرد: ما به پتانسیل علمی کشور، اعتماد و اعتقاد داریم و تحریمها می تواند فرصت مناسبی باشد اگر هدفمند و با برنامه مشخص، برای مقابله با آن گام برداریم.
در ادامه همایش، دکتر محمودمهرداد شکریه (عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه)، با توضیح دوران درخشش علم در ایران و جهان اسلام، به تبیین علل افول علم در دوران پس از صفویه تا انقلاب اسلامی ایران پرداخت و در خصوص دیپلماسی علمی گفت: دیپلماسی علم یعنی کنترل تبادلات علم بین کشورها.
دکتر شکریه به دانشجویان بسیجی توصیه کرد در دریافت پروژه از اساتید خود حتما از آنها سوال کنند این پروژه چه دردی از مملکت ما دوا می کند و برای حل کدام مشکل کشور موثر و مفید خواهد بود؟ وی تاکید کرد: باور داشته باشید در چندین جبهه مختلف، جنگ علیه کشور ما وجود دارد و دشمن نه عجله دارد و نه شوخی و بسیج، جایگاهی است که باید با حواس جمع در آن کار کرد.
دکتر شکریه خطاب به دانشجویان بسیجی گفت: شما فردا افسران جنگ نرم ما هستید و مسیر دشوار و طولانی در پیش داریم ولی خدا به حرکت های ما برکت می دهد و کمک خواهد کرد و من مطمئنم با برکتی که خواهد داد، از این تهدیدها فرصت خواهیم ساخت.
سپس دکتر مصطفی جعفری (عضو هیات علی دانشکده مهندسی صنایع)، سخنرانی کرد. وی ابتدا به تبیین ویژگیهای بسیج از دید مقام معظم رهبری پرداخت و به خصوصیاتی نظیر ایمان، تلاش مخلصانه، هوشیاری و دشمن شناسی، ایثار در برابر دوست، ایستادگی و مقاوت شجاعانه، خستگی ناپذیری در برابر دشمن، حضور آگاهانه در میدان های مختلف، عدالت خواهی و دلیری در عرصه علم و سیاست تاکید کرد.
وی واژه بسیج را حل المسایل تعریف کرد و گفت: برگرداندن ملت به اصالت خود، کار بسیج است.
در خاتمه طرح «فیدار» که توسط معاونت علمی بسیج دانشجویی پایه ریزی شده، توسط یکی از اعضای بسیج معرفی شد. این طرح، نگاه متفاوتی به جریان علمی کشور دارد و در راستای نوآوری و کارآفرینی برای حل نیازهای اصلی جامعه و با هدف تربیت نیروی متخصص مورد نیاز کشور، امکانات موجود در راستای تحقق این هدف را فراهم می آورد.
آلبوم تصاویر
Sapp.ir/iust_iran |