محققان دانشگاه علم و صنعت ایران موفق به طراحی و ساخت کیسه جاذب آب شدند
محققان مرکز پژوهش و فناوری فرآیندهای غشایی دانشگاه علم و صنعت ایران موفق به طراحی و ساخت کیسه ای شدند که آب غیر قابل شرب را به آب قابل آشامیدن تبدیل می کند.
به گفته این محققان، در این فرآیند از یک غشای نیمه تراوا به عنوان عامل جداسازی استفاده می شود. داخل کیسه از غشای اسمز مستقیم ساخته شده است که میکرو ارگانیسمها و ماکرومولکولها و بیشتر یونها را دفع کرده و آب تمیز ایجاد می کند.
بر اساس این گزارش، با استفاده از این کیسه ها می توان هرنوع آبی را بدون مصرف انرژی تصفیه نمود و چون فشاری اعمال نمی شود گرفتگی بسیار کم می باشد. کیسه با محلول جاذب خوراکی (مانند مواد مغذی) پر شده و با قرار دادن کیسه در محلول آبی و حتی آب گلآلود، پس از چند ساعت آب تحت فشار اسمزی به داخل محفظه نفوذ کرده و محلول جاذب رقیق میشود. در پایان، این محلول جاذب رقیق میتواند به طور مستقیم مصرف گردد.
هدف از ساخت کیسه جاذب آب، استفاده در مواقع ضروری و وقوع حوادث طبیعی و غیر طبیعی مانند زلزله، سیل، جنگ و... است که در مواقع ضروری به رفع مشکل کمبود آب در مناطق آسیب دیده کمک خواهد نمود.
گفتنی است مواردی همچون صرفه جویی ارزی بسیار بالا ، انعطاف پذیری و قابلیت حمل آسان از ویژگی های مهم کیسه جاذب آب ساخته شده توسط محققان کشورمان می باشد.
لازم به یادآوری می باشد، تیم محققان سازنده کیسه جاذب آب در دانشگاه علم و صنعت ایران شامل: دکتر تورج محمدی، دکتر نورالله کثیری، دکتر سلیمان صاحبی، مهندس زهرا شعبانی و مهندس جواد بنی اسدی است.
Sapp.ir/iust_iran
|