گفتگو با حجت الاسلام ابراهیمی نژاد در مورد شرکت فعال دانشگاهیان علم و صنعت ایران در کاروان های زیارتی عتبات
دانشگاهیان علم و صنعت ایران در قالب دو کاروان زیارتی دانشگاهی از ششم تا سیزدهم بهمن ماه 1397 به عتبات عالیات سفر کردند.
در این سفر معنوی که با حضور حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی نژاد (مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه)، جمعی از اساتید، دانشجویان و کارکنان به همراه اعضای خانواده آنان برگزار شد، زائران دانشگاهی، مرقد مطهر امامان معصوم علیهم السلام در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین و سامرا و نیز بقاع متبرکه و اماکن زیارتی شامل مسجد کوفه، مسجد سهله، مرقد مطهر حضرت ابوالفضل، امامزاده سید محمد و...) را زیارت کردند.
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی نژاد (نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه)، در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه در خصوص اعزام کاروان های دانشگاهی عتبات عالیات توضیح داد: دو کاروان در بهمن ماه اعزام شدند و کاروان دیگری اواخر اسفندماه و کاروان استادان دانشگاه نیز در ایام نوروز ان شاء الله به عتبات و اماکن مقدسه کشور عراق اعزام خواهند شد. وی ظرفیت هر یک از این کاروانها را حدود 40 نفر اعلام کرد و گفت این کاروانها زیر نظر حج و اوقاف بوده و جدای از سفر دانشگاهیان در ایام اربعین به کربلاست که حدود 700 نفر از دانشگاه علم و صنعت ایران را در بر می گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی نژاد ضمن تاکید بر ضرورت حمایت بیشتر مسئولان از اعزام کاروانهای زیارت عتبات دانشگاهی گفت: سفرهای زیارتی به اماکن مقدسه، از برنامه های بسیار جذاب و تاثیرگذاری است که در سطح دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در حال انجام است. در گذشته، سفرهای عمره و حج دانشجویی دایر بود و گروههایی از دانشگاههای مختلف به سرزمین وحی و مدینه منوره می رفتند و کسب معرفت و معنویت می نمودند ولی به دلیل شرایط حاضر، عمره های دانشجویی تعطیل و فضا برای سفر زیارتی عتبات عالیات و اماکن مقدسه کشور عراق فراهم شد. همانگونه که می دانید شش تن از امامان معصوم ما در سرزمین عراق مدفون هستند و علاوه بر مراقد مطهر ائمه، مساجدی در شهرهای زیارتی عراق هست که به لحاظ معنوی، مورد سفارش ائمه بودند و زیارت و تضرع و مناجات در این اماکن برای زائران سفارش شده مانند مسجد کوفه، مسجد سهله، مقابر امامزادگان و غیره.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در ادامه تصریح کرد: یقین داریم حتی معدن علم و عالم و اندیشمند باشیم، اگر ندانیم چرا خلق شده ایم و هدف و مقصد و مقصود چیست، راه به جایی نخواهیم برد و تنها اگر علم با اخلاق و توجهات معنوی همراه شود، به نتایج عالی خود می رسد و در این صورت، انسان را کارآمد و سازگار می سازد تا مفید و موثر به حال جامعه باشد. از این روست که در آیات و روایات، علم و عمل توام با هم هستند.
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی نژاد گفت: ما مانند چراغی هستیم که باید به نیروگاه اصلی وجود متصل باشیم تا نور و حرارت و هدایت داشته باشیم و مسیر را بیابیم و نماز، مناجات و توسل، ارتباط با کانون قدرت است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در خصوص سفرهای زیارتی و اثرات آن بر انسان، متذکر شد: کاروان های دانشگاهی سفر به عتبات، تاثیرات بسیار خوبی بر زائران دارد و من بالعینه در سفرهای متعدد شاهد این تاثیرات شگرف بوده ام. افراد متعددی در سفر با دید تحیر یا بدون هیچ نگاهی، شرکت می کنند ولی فضای حاکم بر آنجا، آنها را احاطه می کند و به تصمیمات خوب و قصد محکمی می رسند. وی افزود: ارتباط معنوی با ساحت مقدس، انسان را در مقابل بسیاری دشواری های زندگی، طوفانها، شبهات و صدمات مقاوم و پر استقامت می کند و اماکن مقدسه عراق نیز- علیرغم دشواریهایی که در عراق به لحاظ راه و نظافت و امنیت وجود دارد- آرامش، طمانینه و حس خوب وصل را به زائر می دهد و او را به عهد و پیمانی می رساند که اراده انسان را به شدت تقویت می کند.
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی نژاد ابراز امیدواری کرد این رویه در دانشگاه باقی بماند و با حمایت بیشتر مسئولان دانشگاهی و تمهیدات و اطلاع رسانی کامل تر دفتر نهاد، از این فضای معنوی بهره بیشتری ببریم.
گفتنی است شرکت در مراسم معنوی و برنامه های فرهنگی برگزار شده توسط بعثه مقام معظم رهبری در عتبات، از دیگر برنامه های این سفر معنوی بود. این مراسم با حضور مسئولان بعثه و از جمله حجت الاسلام والمسلمین نجفی (نماینده سابق مقام معظم رهبری در دانشگاه علم و صنعت ایران)، برگزار شد. همچنین قرائت دلنوشته های دانشجویی از برنامه های جنبی این سفر معنوی برای کاروان دانشگاهیان بود.
جامعه دانشگاهیان علم و صنعت ایران، قبولی طاعات و زیارات همه زائران کاروان دانشگاه را از خداوند منان خواستار است.
|