معرفی 30 محصول فناورانه در مراسم بزرگداشت دستاورد های دانشکده فناوری های نوین
مراسم بزرگداشت دستاوردهای دانشکده فناوری های نوین دانشگاه علم و صنعت ایران و نمایشگاه جانبی آن با معرفی ۳۰ محصول فنآورانه و رونمایی از دستگاه تولید آب از رطوبت هوا برگزار شد.
این مراسم عصر روز یکشنبه ۸ اردیبهشت برگزار شد و چهار تفاهم نامه در ابتدای آن به امضا رسید. تفاهمنامه اول بین دانشگاه علم و صنعت ایران و سازمان فضایی ایران با محوریت گسترش کسب و کارهای مبتنی بر فناوری های فضایی بود.
تفاهمنامه دوم با سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور منعقد شد وموضوع آن تاسیس و راه اندازی مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات کاربردی شهید احمد متوسلیان با محور مکاترونیک، مایکرومکاترونیک و سیستم های مایکرو الکترومکانیکی است .
تفاهم نامه سوم با مرکز فناوری های آستان قدس رضوی بوده و محور آن تاسیس مرکز تحقیقات جهت استفاده از فناوری های نو در جهت کاهش هزینه های عمومی زندگی آحاد جامعه است و تفاهمنامه چهارم نیز با گروه فضایی صاایران با محوریت توسعه فناوری های فضایی منعقد شد.
همچنین در ادامه مراسم از تمبر یادبود بزرگداشت دستاوردهای دانشکده فناوری های نوین دانشگاه علم و صنعت ایران رونمایی شد.
دکتر ذاکری: جهتگیری دانشگاه به سمت حل چالشهای بخش صنعت است
در ابتدای این مراسم دکتر جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه برنامههای این دانشگاه برای هدایت پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری به سمت رفع چالشهای بخش صنعت است، گفت: بر این اساس ما به دانشکدهها اعلام کردیم که پروژههای مقاطع تحصیلات تکمیلی با شناخت کامل از وضعیت بخش صنعت باشد.
وی با تاکید بر اینکه دانشکدههای مهندسی فناوریهای نوین و مهندسی پیشرفت جزو دانشکدههای نوپای دانشگاه علم و صنعت ایران هستند، افزود: علی رغم اینکه این دو دانشکده نوپا هستند، ولی گامهای خوبی برای ورود به فناوریهای نوظهور برداشتهاند.
وی با اشاره به دستاوردهای علمی این دانشکدهها در حوزه فناوریهای نوین خاطرنشان کرد: امیدواریم این دانشکدهها بتوانند بر اساس برنامههای راهبردی علاوه بر فعالیتهای علمی و فناوری خود پیشنهادهای جدیدی برای توسعه فناوریهای جدید در این دانشگاه ارائه دهند.
دکتر ذاکری اضافه کرد: علی رغم آنکه اعضای هیأت علمی دانشکده فناوریهای نوین جوان هستند، به دلیل تعهدی که به نظام و دانشگاه دارند سعی میکنند تا فعالیتهای خود را بر اساس چالشهای موجود در کشور هدایت کنند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران اجرای پایاننامهها با محوریت رفع چالشهای صنعت را از برنامههای مهم دانشکده فناوریهای نوین این دانشگاه نام برد و یادآور شد: این دانشکده علی رغم آنکه تنها در دوره کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش میکند، ولی با برنامهریزیهایی که صورت داده گامهای مؤثری در رفع چالشهای بخش صنعتی برداشته است.
دکتر ذاکری در عین حال با بیان اینکه جهتگیری دانشگاه نیز به سمت حل چالشهای بخش صنعت است، اظهار کرد: بر این اساس ما به دانشکدهها اعلام کردیم تا پروژههای کارشناسی ارشد و دکتری با شناخت کامل از صنعت صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در این دانشگاه علاوه بر پروژههای صنعتی ۳۰ درصد پایاننامهها به سمت مطالعات بنیادی هدایت میشوند، خاطرنشان کرد: دانشگاه در جهت تبدیل دانشگاه نسل اول به نسل سوم برنامهریزیهایی داشته است و دانشکده فناوریهای نوین این دانشگاه توانسته است با گامهایی که برداشته به جمع دانشکدههای نسل سوم راه یابد.
رئیس سازمان فضایی: دانشگاه، بسترساز توسعه خلاقیت جوانان و کارآفرینان است
در ادامه، دکتر مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به رشد صعودی اقتصاد فضایی تا سال ۲۰۴۰ گفت: خدمات فضایی از جمله بخشهای پاییندستی صنعت فضایی است و تاکید داریم تا دانشگاهها در این عرصه وارد شوند، چرا که ۸۰ درصد اشتغال و اقتصاد در این لایه رخ میدهد.
دکتر مرتضی براری با بیان اینکه دانشگاه بسترساز توسعه خلاقیت جوانان و کارآفرینان است، افزود: نسل سوم دانشگاهها به سمت خلاقیت و توسعه نوآوری به پیش میروند. از این رو دانشگاهها با ایجاد مراکز نوآوری پیشرو بودن خود را در این عرصه به اثبات میرسانند.
وی با اشاره به دستاوردهای دانشکده فناوری نوین دانشگاه علم و صنعت ایران در پنج حوزه ماهواره، نانو، انرژی، محیط زیست و بیوتکنولوژی، اظهار کرد: این دانشگاه توانسته است با اجرای تحقیقات خود بخشی از مشکلات جامعه را رفع کند و در امضای تفاهمنامهای که ما با این دانشگاه داشتیم، تاکید بر این بوده که این دانشگاه در عرصههای مختلف فضایی حضور مؤثر داشته باشد.
برابری با تاکید بر اینکه ما در تلاش هستیم تا با بسترسازیهای لازم حضور حداکثری جوانان خلاق در عرصه فضا را فراهم کنیم، ادامه داد: امروزه فناوریهای فضایی علاوه بر آنکه یک حوزه اقتدارآفرین است، به عنوان یک عرصه اقتصادی جذاب نیز مطرح میشود. چرا که طی ۱۰ سال از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ رشد اقتصادی فضا ۱۳۹ درصد بوده و در مقابل اقتصاد جهانی تنها ۱۹.۵ درصد رشد داشته است و این به معنای رشد ۶.۵ درصدی فناوریهای فضایی نسبت به کل اقتصاد جهانی است.
رئیس سازمان فضایی با تاکید بر اینکه اقتصاد فناوری فضایی تا سال ۲۰۴۰ رشد صعودی خواهد داشت، اظهار کرد: خوشبختانه تا ۲۰ سال آینده این اقتصاد رشد ۴۰۷ درصدی دارد و این در حالیست که متوسط رشد اقتصاد جهانی ۹۲.۴ درصد خواهد بود.
وی با بیان اینکه سهم اقتصاد فضا در جی دی پی در حال رشد است، گفت: در آینده فناوریهای فضایی، انقلابی خواهد داشت. چرا که ماهوارهها در آینده تبدیل به یک زیرساخت اقتصادی برای کشور میشوند، به گونهای که اقتصاد خدمات در اینترنت ماهوارهای به ۴۱۱ دلار بالغ خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۷۶ درصد اقتصاد فضایی در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار دارد، تاکید کرد: این میزان تا سال ۲۰۴۰ به ۸۵ درصد خواهد رسید.
رئیس سازمان فضایی با اشاره به دو برنامه راهبردی این سازمان، خاطرنشان کرد: در برنامه ۱۰ ساله اول این سازمان که از سال ۱۳۸۵ تا ۹۴ اجرایی شد، علاوه بر آنکه توانستیم در عرصه فناوری فضایی به بلوغ برسیم، موفق به دستیابی به چرخه کامل فناوری فضایی رتبه اول علمی در منطقه و رتبه علمی ۱۱ در دنیا شدیم.
وی طراحی و پرتاب ماهواره "نوید" با توان داخلی، طراحی و ساخت ایستگاه فضایی، مرکز کنترل و هدایت ماهواره، ایستگاه دریافت دادههای ماهوارهای و تحلیل پردازش را از دستاوردهای اجرای برنامه اول فناوری فضا در کشور نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن در آن زمان توانستیم که جزو ۹ کشور اول دنیا در دستیابی به چرخه کامل فضایی قرار گیریم و هم اکنون نیز ۱۲ کشور صاحب چرخه کامل این فناوری هستند.
او تکمیل زنجیره ارزش فناوری فضایی را از مهمترین برنامههای سازمان فضایی ذکر کرد و گفت: توسعه خدمات فضایی، ارتقای جایگاه اپراتوری، توسعه صنعت فضایی و توسعه فناوری از دیگر برنامههای ما به شمار میرود.
دکتر براری، طراحی و ساخت تحویلگیری ماهواره سنجشی، طراحی و تحویلگیری ماهواره سنجش از دور راهداری، توسعه ایستگاههای چند منظوره و طراحی و ساخت ماهوارههای مخابراتی را از دیگر برنامههای این سازمان نام برد.
وی با اشاره به ایجاد ۲۸ شرکت دانشبنیان در عرصههای فضایی، گفت: در حال حاضر در این حوزه کنسرسیومهایی در حال شکل گیری است و امیدواریم به سرعت شاهد رشد این شرکتها باشیم.
وی با اشاره به تدوین پروانه اپراتوری ماهواره سنجشی مخابراتی، گفت: در حال حاضر ۱۵ شرکت بزرگ توانمند در این عرصه وارد شدهاند و در ۲۰ اردیبهشت ماه جاری اولین مرحله ارزیابی این شرکتها صورت خواهد گرفت.
رئیس سازمان فضایی با اشاره به اقدامات این سازمان در زمینه توسعه خدمات، تاکید کرد: ۸۰ درصد اشتغال و اقتصاد فناوری فضایی مربوط به خدمات میشود. از این رو تاکید داریم تا دانشگاهها وارد این عرصه شوند. چرا که این عرصه بسترهای لازم را برای کارآفرینی دانشجویان در پی خواهد داشت.
وی موقعیتیابی و ناوبری، نجوم و اکتشافات فضایی و سامانههای ترکیبی را از دیگر برنامههای در دستور کار سازمان نام برد و گفت: همچنین ما در صدد توسعه استارتاپها در این حوزه هستیم و آمادگی داریم تا بسترهای لازم را برای حضور این شرکتها فراهم کنیم.
رئیس سازمان بسیج علمی: دانشگاه علم و صنعت ایران مایه افتخار و برکت برای کشور است
دکتر مرتضی رحیمی رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور سومین سخنران این همایش بود. وی در سخنان خود هدف این سازمان را تثبیت اقتدار جمهوری اسلامی ایران در جهان دانست و افزود: باید برای صدور انقلاب و آرمان های آن به سلاح علم مجهز شویم.
دکتر رحیمی افزود: در حال حاضر و با پایان دوران جنگ سخت و جنگ تحمیلی باید به جهاد علمی بیندیشیم. شاخصه اصلی جهاد علمی کار در راه خداست. ما باید خود را فدای جامعه کنیم. در غیر این صورت به مرجعیت علمی دست نمی یابیم. دانشجویان نقش آفرینان اصلی عرصه جهاد علمی هستند و لذا نباید مانعی بر سر راه فعالیت های آنها ایجاد شود.
وی با بیان برخی راهبردهای قرآن کریم در مورد جهاد علمی مانند تکیه بر برهان یا پروژه های بنیادین، توجه به موعظه یا جریان سازی علمی، جدل یا مناظره علمی و دفاع از طرح ها گفت: برای پیشرفت علمی باید به دنبال ایجاد قرارگاه جهاد علمی باشیم. مراکز علمی در کشور متعدد هستند و سیاست های مختلفی را تعقیب می کنند. برای حل این مشکل و جلوگیری از موازی کاری به راه اندازی یک قرارگاه علمی جامع نیاز داریم.
دکتر رحیمی اشراف به داشته ها و نداشته ها، برنامه ریزی دقیق تر برای رفع نیازهای آتی کشور، کمک به شکل گیری چرخه تولید علم از اندیشه تا کسب ثروت و تجاری سازی یافته های علمی را از جمله مزایای عملیاتی شدن این ایده دانست و تصریح کرد: در نظام ارتقای اعضای هیات علمی نیز باید به جای تاکید بر مقاله نویسی بر تمرکز بر روی مسائل اصلی کشور تاکید کرد. شکل گیری فناوری های نو و بین رشته ای به تولید مقالات پراستناد و تسهیل کسب عنوان مرجعیت علمی برای کشور و در نهایت رفع نیازهای داخلی می انجامد.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور در پایان سخنان خود گفت: دانشگاه علم و صنعت ایران مایه افتخار و برکت برای کشور بوده و خواهد بود و ما با کمک هم می توانیم در زمینه پیشبرد فناوری های نو به جامعه کمک کنیم.
تقدیر از دانشجویان نمونه آموزشی و پژوهشی دانشکده فناوری های نوین از زمان تاسیس تاکنون پایان بخش این مراسم بود.
آلبوم تصاویر
Sapp.ir/iust_iran |