نشست معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اعضای هیات رئیسه دانشگاه
نشست مشترک دکتر محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با رئیس، اعضای هیات رئیسه و رئیس دانشکده مهندسی خودروی دانشگاه علم و صنعت ایران یکشنبه دوم تیر ماه در ساختمان ریاست دانشگاه برگزار شد.
در این نشست که دکتر علی صدر مشاور عالی رییس و مدیر کل حوزه ریاست، دکتر یحیی پالیزدار مدیر عامل شرکت هیرمند و دکتر علی شجاعی فرد مشاور ارشد معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور نیز در آن حضور داشتند، ابتدا دکتر ذاکری رئیس دانشگاه به معرفی دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده های آن، جایگاه متعالی این دانشگاه در رتبه بندی های داخلی و بین المللی و ویژگی ها و دستاوردهای برتر آموزشی و پژوهشی و فرهنگی دانشگاه و نیز روند برگزاری اردوهای جهادی دانشجویان دانشگاه پرداخت.
سپس دکتر شریعت معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علم و صنعت ایران با تشریح گسترده تر افتخارات و ویژگی های اردوهای جهادی دانشگاه گفت: در این اردوها علاوه بر فعالیت های عمرانی در جهت کارآفرینی و ارتقای بهداشت و درمان در مناطق محروم نیز تلاش می شود و خود دانشجویان هم از ثمرات این اردوها بهره مند می شوند. امکان اشتغال زایی در این مناطق با سرمایه های اندک وجود دارد که البته با توجه به امکانات مالی محدود دانشگاه نیازمند یاری معاونت توسعه روستایی هستیم.
در ادامه دکتر سیدین معاون اداری و پشتیبانی دانشگاه توضیحاتی را در مورد مشارکت دانشگاه علم و صنعت ایران در فعالیت های دانش بنیان و طرح های کارآفرینی در روستاهای مختلف ارائه کرد و دکتر پالیزدار مدیر عامل شرکت هیرمند نیز خواستار حمایت مالی و ارائه تسهیلات برای پیشبرد دو طرح مشخص در زمینه ایجاد مراکز اقامتی در 30 نقطه کشور و بهره برداری از هفت معدن در مناطق محروم برای اشتغال زایی و ایجاد ارزش افزوده شد.
همچنین دکتر شجاعی فرد رئیس دانشکده مهندسی خودرو توانایی های دانشگاه علم و صنعت ایران در زمینه ارائه آموزش های لازم به منظور مهارت افزایی و اعطای مدارک مربوطه را تشریح کرد.
سپس دکتر امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور دانشگاه علم وصنعت ایران را محل پرورش نخبگان کشور و عرصه تربیت نیروهای کیفی که در عالی ترین سطوح مشغول به کار هستند، توصیف کرد و ضمن اشاره به فعالیت های گسترده در مناطق روستایی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با هدف ارتقای کمی و کیفی سطح زندگی مردم گفت:علیرغم همه این تلاشها شاهد کاهش تعداد خانوارهای ساکن در مناطق روستایی کشور هستیم که علت اصلی آن نبود اشتغال است. ما شاهد هستیم که ایجاد فرصت های شغلی در تعداد قابل توجهی از روستاها در سال های اخیر به مهاجرت معکوس و بازگشت مردم به آنها منجر شده است. در این زمینه به طور خاص می توان به راه اندازی 1800 واحد بومگردی در روستاهای کشور با اعطای تسهیلات مالی اشاره کرد که به مهاجرت معکوس کمک کرده است.
وی افزود: از سال 96 دولت مبلغ قابل توجهی را از منابع مختلف به توسعه اشتغال روستایی و حمایت از طرح های ثبت شده در سامانه کارا اختصاص داد. البته این مبالغ به شخصیت های حقیقی و تعاونی ها وغیره پرداخت می شود.
دکتر امید تاکید کرد: دانشگاه علم وصنعت ایران با توجه به خوشنام بودن و تخصص های فنی می تواند در جهت پیشبرد طرح های مختلف در روستاها یاری رسان باشد و ما در جلب همراهی این دانشگاه هیچ تردیدی نداریم. ظرفیت ایران و کشورهای همسایه برای کارآفرینی بی نظیر است و زمینه های تخصصی متنوعی برای عرضه برند دانشگاه علم وصنعت ایران به بخش خصوصی و ارائه تسهیلات از سوی معاونت توسعه روستایی وجود دارد.
وی گفت: معادن کوچک در نقاط مختلف کشور هم ظرفیت بالایی برای اشتغال آفرینی دارند و دانشگاه علم وصنعت ایران می تواند در این زمینه هم مشارکت کند.
در انتهای جلسه، حضار پیشنهادات مختلفی را برای مشارکت دانشگاه علم و صنعت ایران در طرح های اشتغال زایی روستایی، ارائه آموزش های مختلف با هدف اشتغال زایی تا سطوح عالی، مهارت سنجی مراکز آموزشی، ارتقای کیفیت اردوهای جهادی و غیره ارائه کردند.
آلبوم تصاویر
Sapp.ir/iust_iran |