چاپ مقاله دانشجوی دکتری دانشگاه علم و صنعت ایران در مجله معتبر Progress in Polymer Science
دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با همکاری پژوهشگران بین المللی موفق به چاپ مقالهای با عنوان « جدیدترین روشهای ساخت غشاهای نوین با خاصیت ابرآبدوستی همراه با ابر روغن گریزی زیر آب» در مجله بین المللی Progress in Polymer Science شده است.
مقاله Superhydrophilic and underwater superoleophobic membranes - A review of synthesis methods توسط آقای سهیل ضرغامی دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز در مجلهProgress in Polymer Science با ضریب تاثیر 24.505 منتشر شده است. این بالاترین میزان ضریب تاثیر در بین مجلاتی است که پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ایران تاکنون، موفق به چاپ مقاله در آنها شدهاند.
این مجله توسط انتشارات الزویر منتشر میشود و براساس دادههای JCR (به لحاظ شاخص ضریب تاثیر) همواره در رتبه اول مجلات حوزه Polymer Science قرار داشته و از مجلات یک درصد برتر و برجسته این حوزه محسوب میشود.
براساس این گزارش یکی از عمدهترین مشکلات محیطزیستی در قرن حاضر پسابهای روغنی تولید شده توسط مراکز صنعتی خصوصا پالایشگاهها میباشند. امروزه فرآیندهای غشایی برای جداسازی امولسیونهای روغن در آب بکار برده می شوند.
غشاهای پلیمری آبگریز به دلیل پایداری حرارتی، شیمیایی و مکانیکی در صنایع استفاده می شوند، اما به دلیل طبیعت آبگریزشان، در سیستمهای آبی با کاهش تراوشپذیری و محدودیت عملکرد مواجه هستند. از طرفی خاصیت آبگریزی آن ها سبب گرفتگی غشا ها می شود که کاهش طول عمر و تخریب آنها را به دنبال دارد. از این رو مطالعات زیادی با هدف اصلاح آبدوستی این غشاها انجام شده است.
در این مقاله جدیدترین روشهای ساخت غشاهای نوین با خاصیت ابرآبدوستی همراه با ابر روغن گریزی زیر آب (Superhydrophilic and underwater superoleophobic (SUS) membranes) مورد مطالعه قرار گرفته اند. به دلیل اینکه معمولا آب از روغن سنگینتر است، لایهای از آب بهعنوان مانع روی سطح این غشاها تشکیل میشود و بنابراین بهطور موثر از آلودگی روغنی جلوگیری میکند و خواص ضدگرفتگی غشاها در حین جداسازی امولسیونهای روغن در آب بهبود مییابد. بهعبارت دیگر، غشاهای ابر آبدوست تمایل کمی به روغن دارند که ناشی از به دام افتادن آب داخل ساختار سلسله مراتبی این نوع غشاها میباشد.
لازم به ذکر است که مقاله فوقالذکر مستخرج از رساله ایشان بوده که تحت هدایت جناب آقای دکتر تورج محمدی و با همکاری دو تن از پژوهشگران بینالمللی انجام شده است. این موفقیت را به ایشان و دانشگاهیان علم و صنعت تبریک عرض می نماییم.
مقاله مذکور در حال حاضر به صورت آنلاین منتشر شده و متن کامل آن در سایت مجله به نشانی زیر قابل دسترسی است:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0079670019301728
|