همایش مجازی اولیای دانشجویان نوورود کارشناسی با شعار دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه دوستدار خانواده برگزار شد
همایش اولیای دانشجویان نو ورود مقطع کارشناسی ۱۳۹۹ با شعار «دانشگاه علم وصنعت ایران، دانشگاه دوستدارخانواده»، با همکاری مرکز مشاوره و سلامت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و کانون دانشجویی همیاران سلامت روان، ۲۶ آبانماه ۱۳۹۹ برگزار شد.
این همایش بصورت مجازی برای اولیای دانشجویان، در سالن جلسات مجتمع امام خمینی (ره) با حضور دکتر ذاکری (رییس دانشگاه)، دکتر ارجمندی (معاون فرهنگی و اجتماعی)، دکتر قائمی (معاون دانشجویی)، دکتر سیادت موسوی (مدیر امور آموزش)، دکتر شیرزادی جاوید (رئیس مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه) و جمعی از مدیران دانشگاه و حضور مجازی ۳۳۰ نفر از خانواده های دانشجویان نوورود برگزار شد.

در شروع این جلسه، دکتر ذاکری ضمن تبریک اعیاد گذشته، میلاد پیامبر رحمت (ص) و امام جعفر صادق (ع)، انتخاب دانشگاه علم و صنعت ایران که جزو ۱۳ دانشگاه برتر کشور و رتبه سوم دانشگاه های صنعتی کشور در رتبه بندی ها دانشگاه هاست را به خانواده دانشجویان تبریک گفت و برای آنها آرزوی موفقیت در طول ۴ سال تحصیل در دانشگاه نمود. وی این انتخاب را افتخاری برای خانواده بزرگ علم و صنعت برشمرد و اطمینان داد که همکاران هیات علمی و کارکنان دانشگاه در ۱۵ دانشکده تخصصی، میزبان خوبی برای این دانشجویان در طی مسیر تحصیل آنها خواهند بود.
رییس دانشگاه به شرایط خاص کرونایی و تمهیداتی که دانشگاه جهت هر چه بهتر برگزار شدن کلاسها در فضای مجازی فراهم آورده، اشاره داشت و همراهی و در کنار دانشجو بودن را انتظار دانشگاه از اولیا دانست تا با امید به آینده، دوران ۴ ساله دانشجویی را با کسب مهارت های علمی، آموزشی، پژوهشی و فناورانه در کنار فعالیت های فرهنگی و اجتماعی طی نمایند و منشا خدمات در جامعه باشند. وی در ادامه افزود: خوشبختانه زیست بومی در دانشگاه های نسل سوم از جمله دانشگاه علم وصنعت ایران شکل گرفته است که با ابداع مراکز نوآوری و فناوری بیشترین اشتغال دانش آموختگان را دارد.

و پس از آن حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی نژاد (مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه)، از طریق ویدئو کنفرانس به اهمیت همراهی، پیگیری و مدیریت اولیای دانشجویان در مسیر علم و دانش و زندگی دانشجویان اشاره و خاطر نشان کرد که در این تمدن انسان ساز، همراهی خانواده نقش بسیار مهمی در آینده فرزندان خواهد داشت. وی تصریح کرد: دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، در زمینه های مختلف در کنار همه دانشجویان خواهد بود و دانشجویان می توانند برای طرح مسایل گوناگون خود به این دفتر مراجعه نمایند.
دکتر ارجمندی (معاون فرهنگی و اجتماعی) نیز در سخنانی، به شرایط سخت خانواده و فرزندان در دوران کنکور و کرونا اشاره کرد و موفقیت نودانشجویان را به خانواده ها تبریک گفت. وی در ادامه، به نقش علم و دانش در تعالی روح و جان و افزایش معرفت انسان اشاره داشت و دانشگاه را کارخانه انسان سازی دانست.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه سپس به تبیین و تشریح برنامه های معاونت فرهنگی از جمله فعالیت های مرکز مشاوره دانشجویی برای همراهی خانواده ها و ایجاد نشاط و سرزندگی دانشجویان اشاره کرد و به اولیای دانشجویان متذکر شد که معاونت فرهنگی، متولی مسایل فرهنگی و اجتماعی فرزندانتان با تشکیل کانال ها و کارگروه ها و فضاهای مجازی است.
در ادامه مراسم، دکتر قائمی (معاون دانشجویی دانشگاه)، بعد از تبریک به والدین دانشجویان و تشکر از زحمات آنها، تحصیل همراه با توجه به سلامتی جسم و روح در شرایط خاص کنونی را مورد توجه قرار داد و بر لزوم همراهی خانواده با دانشجو در مسیر تعالی علم و آگاهی به قوانین وزارت علوم و دانشگاه تاکید کرد.وی بیشتر مشکلات دانشجویان را ناشی از عدم آگاهی آنها به قوانین دانست و به اولیای دانشجویان اطمینان داد که سایت معاونت دانشجویی به آدرس http://sta.iust.ac.ir، درباره آیین نامه ها و نحوه ارایه خدمات این معاونت به دانشجویان، پاسخگوی سوالات آنها در مسایل مختلف خواهد بود. سپس معاون دانشجویی دانشگاه به سوالات خانواده ها که بیشتر حول محور وام دانشجویی، کمک هزینه خرید لپ تاب و شرایط استفاده از خوابگاه بود، پاسخ داد.

در ادامه همایش، دکتر سیادت موسوی (مدیر امور آموزش) به سوالات خانواده ها در زمینه های نحوه دریافت گواهی اشتغال به تحصیل، رفع مشکلات فضای آموزشی، عدم تشکیل کلاس ها توسط اساتید و هزینه های دوره های شبانه وپردیس پاسخ و در خصوص آموزش مجازی دانشجویان و معرفی سامانه گلستان و سیستم آموزشی دانشگاه، توضیحاتی را ارایه کرد. وی از دانشجویان خواست با مراجعه به سایت معاونت آموزشی به آدرس http://education.iust.ac.ir و مطالعه مطالب آن در خصوص تقویم آموزشی، آیین نامه ها و... اطلاع لازم را کسب نمایند.

دکتر شیرزادی جاوید )رئیس مرکزمشاوره) نیز در سخنانی، بعد از تبریک قبولی دانشجویان در دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان یکی از دانشگاه های برتر کشور در امر تربیت نیروهای متخصص، با بیان اینکه دانشگاه علم و صنعت ایران در قالب سی و سومین همایش اولیاء با شعار «دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه دوستدار خانواده»، در خدمت نو ورودان و خانواده ها می باشد، به تبین و تشریح فعالیت مرکز مشاوره از جمله تشکیل شورای ارتباط با دانشگاه به عنوان پل ارتباطی اولیا دانشجویان با مرکز پرداخت و بر مشارکت والدین در این برنامه ها تاکید کرد. وی گفت: سیستم پاسخگویی آنلاین و طرح پایش سلامت روان برای خدمت به دانشجویان و خانواده ها به زودی راه اندازی خواهد شد و در ادامه به خانواده ها تاکید کرد این فضای ارتباطی را به عنوان فضای نشاط و شادی فرزندان خود در نظر داشته باشند و اطمینان داد که دانشگاه، فرزندان اولیاء را امانت و خود را متعهد می داند که از فرزندان آنها حمایت نماید. رییس مرکز مشاوره در پایان، به سوالات والدین در حوزه مشاوره پاسخ داد.
در پایان این همایش، حجت الاسلام دکتر هادی (استاد دانشگاه و مشاور مرکز مشاوره دانشگاه)، به تشریح نقش والدین در همراهی دانشجویان برای طی کردن مسیر زندگی، بخصوص در حوزه تعلیم و تربیت و حساسیت این مقطع سنی دانشجویان پرداخت.
|