نشست مشترک دانشگاه و اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد
نشست مشترک دانشگاه علم و صنعت ایران و اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح، ۴ خردادماه ۱۴۰۰ در محل سالن جلسات ریاست دانشگاه برگزار شد.
در این نشست دکتر بینات (مدیر بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح) و سردار دکتر حسن عراقی زاده (رییس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح) در جلسه ای که با حضور دکتر ذاکری (رییس دانشگاه)، دکتر سیدین (معاون اداری، مالی و مدیریت منابع)، دکتر محمدی (مدیر دفتر همکاری های علمی، صنعتی و فناوری دانشگاه) و دکتر عرفانیان امیدوار (رئیس مرکز فناوری عصبی) برگزار شد، شرکت کردند.
در این جلسه ابتدا دکتر عرفانیان امیدوار (رئیس مرکز فناوری عصبی)، ضمن تشکر و خیر مقدم به مهمانان، در خصوص روند فعالیت و سابقه خدمات مرکز فناوری عصبی، توضیاتی ارایه کرد و گفت: ما در زمینه مهندسی عصبی با محوریت کارهای تحقیقاتی و آموزشی متمرکز هستیم و عمدتا در این زمینه کار میکنیم. مهندسی عصبی رشته جدیدی در مهندسی پزشکی است و خیلی مطرح است و عمدتا این رشته به مدلسازی ریاضی سیستم اعصاب مرکزی انسان و آنچه که از سیستم ریاضی در سیستم عصبی انسان دریافت میکند، میپردازد و کسانی که در این رشته کار میکنند باید سیستم محاسباتشان بسیار دقیق باشد. وی افزود: امروزه کاربرد این رشته بسیار گسترش پیدا کرده و نانو تکنولوژی را تشکیل داده است که در صنعت و حتی در حوزه نظامی توسعه داده شده است.
دکتر عرفانیان با توضیح درباره انواع پروتزهای عصبی که برای بسیاری از بیماریها استفاده میشود، به معرفی دو محصولی که توسط محققان پژوهشکده مهندسی و فناوری عصبی دانشگاه علم و صنعت ایران تولید شده، پرداخت و گفت: اولین دستگاه ساخته شده در این مرکز، پاراوک است که به بیماران دارای ضایعه نخاعی امکان گام برداشتن و حرکت میدهد و محصول دوم، دستگاه پروتز عصبی حرکتی پاراسایکلینگ است که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تولید شده است. وی افزود: این دستگاه پروتز، برای کمک به افراد دارای ضایعات نخاعی طراحی شده و این امکان را می دهد تا فرد با رکاب زدن مداوم، از ایجاد عوارض خطرناکی همچون پوکی استخوان، عفونتهای کلیوی و مثانه، نارساییهای قلبی و عروقی، پیشگیری نماید. همچنین کمک به بهبود گام برداشتن در افراد دچار ام اس، پارکینسون و سکته مغزی و بهبود وضعیت روحی و روانی افراد دچار ضایعه نخاعی از جمله فواید این دستگاه به شمار میرود.
دکتر عرفانیان افزود: برای تولید انبوه این محصولات نیاز به حمایت داریم و میتوان دانشجویان را از این طریق، جذب بازار کار کرد. وی تاکید کرد: این کار در جهت ارتقای علمی، پژوهشی و توان علمی کشور است.
در ادامه این مراسم، دکتر ذاکری (رییس دانشگاه)، ضمن خیر مقدم به مهمانان دانشگاه گفت: دانشگاه علم و صنعت ایران، جایگاه خوبی در سطح دانشگاه های کشور و دنیا دارد و با اشاره به تدوین و اجرای برنامههای راهبردی پنج ساله در دانشگاه علم و صنعت ایران و تغییر زیست بوم دانشگاه افزود: در سال های اخیر، رفع مشکلات صنعت و دستگاههای اجرایی و ورود به حوزه فناوری و تبدیل شدن به دانشگاه جامعه محور، مورد تاکید برنامه راهبردی دانشگاه بوده است.
رییس دانشگاه توضیح داد که برای حمایت از فعالیتهای فناورانه، صندوق خطرپذیر دانشگاه نیز تشکیل شده است که تعامل دانشگاه و صنعت را تقویت و از طرحهایی که تجاریسازی آنها به نفع کشور است، پشتیبانی میکند. وی همچنین به تربیت دانشجویانی که دارای مهارت کافی بوده و علاوه بر اشتغال خود، موجب اشتغالزایی میشوند به عنوان یکی از اهداف مورد تاکید در برنامه راهبردی دانشگاه اشاره کرد و افزود: فعالیت های خوبی در چندین شرکت مستقر در مرکز رشد و شرکتهای دانش بنیان دانشگاه شروع شده و دیگر دانشگاه صرفا از ارائه مقاله ISI خارج شده، به بحث اثرگذاری در زندگی روزمره مردم ورود کرده و در حوزه فناوری، حرف برای گفتن دارد.
دکتر ذاکری به تاسیس و راه اندازی سه مرکز نوآوری در دانشگاه ظرف دو سال گذشته اشاره کرد و گفت: در برنامه راهبردی دانشگاه، تاکید بر فعالیت فناورانه محققین و هدایت فعالیت پژوهشی به حوزه تجاری سازی است که این امر مستلزم حمایت است. وی با اشاره به قرارداد سرمایه گذاری صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه با شرکت دانش بنیان فناوران پزشکی رایبد علم و صنعت برای حمایت از تولید سرنگ اینفلیتور گفت: با حمایت صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه، این محصول مورد نیاز در عمل جراحی قلب باز، به تولید انبوه رسید و موجب شد تا سالانه ۳۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای عدم واردات این محصول در کشور به وجود آید.
در ادامه این نشست، سردار دکتر عراقی زاده (رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح) ضمن تشکر از دانشگاه علم و صنعت ایران و تبریک به مناسبت سوم خرداد و سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: خوشحالیم که دومین محصول پژوهشکده فناوری عصبی دانشگاه تکمیل شده و جوانانی را که دچار قطع نخاع شده اند، به فعالیت اجتماعی بازمیگردانید و این کار، جای تشویق بسیار دارد.
وی تصریح کرد: این محصول باید به ۲ کاربر اصلی معرفی شود؛ یکی سازمان بنیاد مستعضفان و جانبازان است که بیش ۲۰۰۰ فرد قطع نخاعی دارد و این سازمان مسئول حمایت از آنهاست که به دلیل داشتن اعتبارات میتواند از این محصول حمایت کند و دیگری دانشگاه علوم توانبخشی است که کلینیک هایی دارد و افراد با معلولیت های مختلف به آن مراجعه میکنند. اگر در کنار این کلینیک ها، متخصصان فنی باشند که آشنا شوند و به مددجویان این را تجویز کنند و اگر مددجویانی که نیازمند واقعی هستند با این محصولات آشنا شوند و بدانند که همچین تکنولوژیای خلق شده، آن را طلب میکنند و شاید جامعه مددجویان کشور اصلا در جریان همچین محصولی نباشند که در این کلینیکهای مشترک میشود این دستگاهها را نشان داد و معرفی کرد.
دکتر عراقی زاده عنوان کرد: یک قراردادی در سازمان کل نیروهای مسلح داریم به نام قرارداد جهاد اقتصادی که در حوزههای فناورانه هم کار میکنند و من توضیحات را برای حمایت و تولید بیشتر به این حوزه که میتوانند در راه اندازی خطوط تولید کمک نماید، ارایه خواهم کرد. همچنین میتوانید به کمک متخصصان، این محصول را به مراکز زیر مجموعه نیروهای مسلح هم معرفی نمایید. وی در پایان از همه اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران که در جهت توسعه علمی کشور و خودکفایی آن گام هایی برداشته اند تقدیر و تشکر نمود.
بازدید از مرکز فناوری عصبی و آشنایی با فعالیت ها و دستاوردهای آن، پایان بخش این دیدار بود.
|