در مراسمی اختصاصی از پژوهشگر دانشگاه علم و صنعت ایران
در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تقدیر به عمل آمد
قبل از ظهر روز سهشنبه، نوزدهم بهمن ماه جاری در مراسم اختصاصی و با حضور جمع کثیری از مسوولان، اساتید و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از دکتر جبلعاملی رئیس دانشگاه و دکتر عرفانیان پژوهشگر حوزه فناوری عصبی و مهندس پزشکی دانشگاه تجلیل شد.
هدف از این مراسم که عمدتاً میهمانان آن را پژوهشگران عرصه علوم پزشکی کشور تشکیل میدادند، رونمایی از دستگاه «پروتز عصبی»ای بود که کار طراحی و ساخت آن به طور کامل در مرکز تحقیقات فناوری عصبی دانشگاه علم وصنعت ایران انجام شده بود و هم اکنون به منظور خدمات رسانی به عرصه پزشکی کشور در قالب تفاهم نامهای مشترک با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مرکز جراحی عصبی بیمارستان شهدای تجریش مراحل تولید انبوه و تکامل آن ادامه خواهد یافت.
اما در بخش تشریح و رونمایی این پروژه که به صورت پانل و با حضور روسای دو دانشگاه علم وصنعت ایران و علوم پزشکی شهید بهشتی، قائم مقام سازمان نظام پزشکی کشور و رئیس مرکز جراحی، مغز و اعصاب بیمارستان شهداء و بالاخره طراح و سازنده دستگاه برگزار شد، ابتدا دکتر جبل عاملی، در سخنانی عمده فعالیتهای دانشگاه علم وصنعت ایران را در اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد مقوله تولید علم و توسعه مرزهای دانش عنوان نمود و افزود: برنامه چهارم توسعه کشور این فرصت را فراهم آورد تا دانشگاه علم وصنعت در دو مقوله ورود به دورههای بین رشتهای ازجمله مهندسی پزشکی و عرصه توسعه فناوری وارد شود و موفقیتهایی رانیزکسب نماید.
دکتر جبلعاملی در پایان صحبتهای خود از دکتر رزاقی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دکتر زالی رئیس مرکز جراحی، مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش به خاطر همکاری آنان در زمینه تقویت بخش مرکز تحقیقات فناوری عصبی و فعالیتهای تحقیقاتی موجود در آن تشکر نمود.
وی در پایان صبحتهای خود ابراز امیدواری نمود که همکاری دو دانشگاه «علوم پزشکی» و «فنی و مهندسی» نقطه عطفی در توسعه فناوری های کشور باشد.
اما در ادامه این مراسم دکتر زالی قائم مقام سازمان نظام پزشکی کشور و رئیس مرکز جراحی، مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش با اعلام اینکه جلسه امروز به منظور تکریم از زحمات دکتر عرفانیان پژوهشگر دانشگاه علم وصنعت برگزار شده است، گفت:این پروژه قبلاً تمام مسیر علمی وکریدورهای آکادمی لازم را طی نموده است.
وی در پایان ضمن اشاره به اینکه ایجاد حرکت و مهمتر از آن گام برداشتن در بیماران ضایعه نخاعی کار بسیار بزرگی است گفت: امروزه بسیار خوشحالیم که فعالیتی در حوزه فنی و مهندسی در سطح کشور انجام شده و توانستهایم آن را در حوزه پزشکی وارد نموده و به مرحله خدماتی رسانی به مردم عزیزمان قرار دهیم.
اما دکتر عباس عرفانیان امیدوار رئیس مرکز تحقیقات فناوری عصبی دانشگاه و طراح و سازنده دستگاه پروتز عصبی به تشریح روند طراحی و ساخت دستگاه مذکور پرداخت وگفت: از سال 1368 و همزمان با پایان جنگ تحمیلی بنده دوره فوق لیسانس خود را به پایان رساندم و وارد دوره دکتری شدم و با توجه به تعداد بالای معلولان ضایعه نخاعی در کشور تصمیم گرفتم در این حوزه به تحقیق و پژوهش بپردازم.
وی اظهار داشت: از سال 74 وارد دانشگاه علم و صنعت و مرکز تحقیقات فناوری عصبی این دانشگاه شدهام و از آن زمان به طور مستمر بر روی این پروژه، فعالیت تحقیقاتی خود را آغاز نمودم.
دکتر عرفانیان به زمینههای تحقیقاتی در زمینه رفع مشکلات سیستمهای عصبی و مشکلات نخاعی اشاره کرد و گفت: ما در روش سیستم مهندس عصبی سعی میکنیم با روشهایی که در کامپیوتر ریاضی و علوم مهندسی وجود دارد، سلولهای عصبی بدن را بدون اینکه سلولهای مجاور آن آسیب ببینند، کنترل میکنیم.
گفتنی است در پایان این مراسم با حضور دکتر سالار آملی معاون فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دکتر رزاقی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از دکتر جبلعاملی رئیس دانشگاه و دکتر عرفانیان با اهدای لوح و تندیسی تقدیر به عمل آمد.