برگزاری جلسه فرهنگی اساتید با موضوع "مقایسه مبانی فیلمسازی اسلامی و غربی"
پانزدهمین جلسه فرهنگی ویژه اساتید، بعد از ظهر روز پانزدهم اسفندماه 1390 در مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) برگزار شد.
موضوع این جلسه فرهنگی«مقایسه مبانی فیلمسازی اسلامی و غربی» بود که توسط فرجالله سلحشور (کارگردان سینما و تلویزیون) ارایه شد.
سلحشور با تذکر این نکته که پیش از انقلاب، مذهبیون ما معمولا سینما نمیرفتند گفت: اوایل و پس از انقلاب وقتی وارد عرصه فیلمسازی شدیم، حرفی برای گفتن نداشتیم و نمیتوانستیم خط و جهتی برای سینمای خود تعریف و ترسیم کنیم لذا همان فیلمسازان قدیمی در عمل ما را به همان مسیری بردند که از قبل میدانستند و ما هم چون اشراف نداشتیم، اطاعت کردیم اما سینمای دهه 60، حاوی فیلمهای بسیار ارزشمند و سالم و سینمایی بود که علیرغم ضعف تکنیکی در تلاش برای کشف هویت خویش، فارغ از اعمال نفوذ هنرمندان گذشته بود.
کارگردان سریال یوسف پیامبر، با اشاره به این نکته که هر پدیدهای دارای مبانی و اصول خاص خود است، گفت: سینما صنعتی بود که از غرب آغاز شد و بعد صهیونیستها از جذابیت آن برای دستیابی به اهداف خود استفاده کردند. وی جهتگیری حرکت سینما را در سه جهت تامین اهداف سیاسی، ترویج فساد و کسب سرمایه توصیف کرد و افزود: سینمای امروز دنیا، بر چهار رکن استوار است؛ داستان زیبا، انسانمحوری، مادیگرایی و دروغ و توهم.
وی این ارکان را قابل تغییر خواند و گفت: آنچه آثاری مثل مریم مقدس، یوسف پیامبر و ... را برای بینندگان جذاب میکند، بازگشت به فطرت الهی است و تاکید کرد: اگر بخواهیم سینمای مذهبی داشته باشیم، ابتدا باید برای آن مبانی تعریف کنیم و هنرمند آن هم باید اهل معرفت و معنا باشد وگرنه هنرمند مذهبی نیست.