کسب چهار عنوان برتر توسط دو تیم رباتیک دانشگاه

 AWT IMAGE

 

افتخارآفرینی تیمهای رباتیک:

  کسب چهار عنوان برتر توسط دو تیم رباتیک دانشگاه

  در اولین دوره مسابقات رباتیک دانشگاه صنعتی شریف، تیمهای رباتیک « immortals » و « Axiom Of Choice » (اصل انتخاب)، با کسب چهار عنوان اول تا سوم در چهار لیگ این رقابت علمی، شگفتی آفریدند.

  در اولین دوره مسابقات رباتیک دانشگاه صنعتی شریف که با عنوان شریف کاپ 2012، پنجم تا هفتم مهرماه 1391 در دانشگاه صنعتی شریف، در هفت لیگ برگزار شد، تیم رباتیک « immortals » از دانشگاه علم و صنعت ایران با کسب سه مقام، توانست مقام قهرمانی لیگ «ربات باغبان هوشمند»، مقام دوم لیگ «مبارزه و مسابقه» و رتبه سوم لیگ «بینایی ماشین» را به خود اختصاص دهد. همچنین تیم « Axiom Of Choice » از دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه به مقام سوم لیگ «شبیه ساز فوتبالیست دو بعدی» دست یافت.

  گفتنی است در لیگ رباتهای باغبان 10 تیم، لیگ رباتهای جنگجو پنج تیم و بینایی ماشین نه تیم شرکت کرده بودند که تیم immortals به سرپرستی سید محمدحسین فاضلی به ترتیب به مقامهای اول تا سوم این لیگها دست یافتند. محمدرضا نیک نژاد، سید علی صالحی، سید صادق صالحی و سید امیر قاضی میرسعید اعضای این تیم موفق هستند.

  تیم اصل انتخاب نیز به سرپرستی محمد غضنفری و متشکل از پیام مهاجری، سید امید شیرخورشیدی، محمد مهدوی،حسین رحمتی زاده و فربد صمصامی پور در این مسابقات شرکت کرد که موفق به کسب رتبه سوم در لیگ شبیه‌سازی فوتبال دو بعدی شده‌ است . در این لیگ، دو تیم، متشکل از یازده بازیکن مجازی، در یک محیط شبیه سازی شده با یکدیگر بازی می کنند. تلاش شده است که در این محیط شبیه سازی شده، بسیاری از اعمال و حسگرهای روبات های واقعی و شرایط واقعی بازی شبیه سازی شود.

  بر اساس قواعد این رقابتها، هر بازیکن مجازی به طور مجزا از بازیکن های دیگر، اطلاعاتی را برای سرور شبیه ساز ارسال و از آن دریافت می کند. اطلاعاتی که هر بازیکن دریافت می کند شامل اطلاعات محیطی برای آن بازیکن مانند فاصله بازیکن تا نقاط مختلف زمین و مکان نسبی توپ نسبت به بازیکن است. همچنین هر بازیکن، اطلاعاتی مانند چگونه حرکت کردن و چگونه شوت زدن را برای سرور شبیه ساز می فرستد. اطلاعاتی که بازیکن ها دریافت می کنند، دارای خطا هستند .

  در لیگ ربات باغبان هوشمند که مسابقه تشخیص مسیر است رباتها باید با تشخیص گلدان از موانع، نسبت به آبیاری گلدان اقدام می کردند. در این لیگ، تیم immortals با کسب 395 امتیاز، و اختلاف چشمگیر با تیم دوم، قهرمان شد. در این مسابقه روبات باید مانند باغبان از یک باغ محافظت کند و میزان آب مصرفی و زمان انجام کار را مدیریت کند. در زمین مسابقه، چندین گلدان با ظرفیت های متفاوت وجود دارد که نیاز به آب دارند. برای تشخیص گلدانها و مقدار آب لازم، بارکد وجود دارد. مسیر، توسط خط مشکی مشخص شده است و دارای تقاطع می باشد. روبات باید از میان مسیر های موجود در زمین، مسیر بهینه را انتخاب کرده و آن را بپیماید. ابتدا روبات تمام مسیرهای ممکن و گلدانها را پیدا می کند و در نهایت، یکی از آنها را انتخاب کرده و آن را طی می کند. روبات، توسط سیستم بی سیم به کامپیوتر متصل است و باید اطلاعات مسیر، شامل تعداد گلها، میزان آب مصرفی و اطلاعات مسیر را نمایش دهد. تشخیص دادن گلدان، آب دادن به مقدار مناسب (متناسب با ظرفیت گلدان)، زمان مناسب و .. در امتیاز دادن موثر هستند .

  لیگ مسابقه و مبارزه، در واقع ترکیبی از ربات های جنگجو و ماشین های کنترلی سرعتی است و مسابقه بدین صورت است که ربات ها در حین طی کردن مسیر مسابقه می توانند از سلاح های خود در راستای جلوگیری از پیشروی رقبا استفاده کنند. کنترل ربات به وسیله یکی از اعضای تیم انجام می شود که قادر به دیدن زمین مسابقه است. رباتها می توانند از انواع سلاح های برشی، کوبشی و سایر وسایل ابداعی استفاده کنند. مسیر مسابقه ممکن است شامل موانعی از قبیل چاله های کم عمق، جاده سنگلاخ، گودال های پرآب، تله های ماسه ای و … باشد. در طول مسیر، نقاطی مشخص شده اند که رباتها با رد شدن از آنها، مجوز استفاده از سلاح های خود را طبق قوانین کسب می کنند. بدیهی است که رباتی که زودتر مسیر مسابقه را طی کند و عملکرد جنگی بهتری داشته باشد، برنده خواهد بود .

  در لیگ بینایی ماشین، مسابقات در چهار بخش برگزار می شد که تیم دانشگاه، علی رغم حضور در دو بخش از آن، توانست به مقام سوم دست یابد. در این لیگ یک بخش مربوط به کنترل کیفی کارخانجات و دیگری کنترل ترافیک بود. یکی از مهمترین اقدامات، تحلیل و پردازش تصاویر و استفاده از اطلاعات آنهاست. هدف لیگ بینایی ماشین، تمرکز روی این وجه از رباتیک است. این لیگ از دو بخش تشکیل شده است . بخش اول: در خط تولید بسیاری از کارخانه ها، در حین حرکت محصولات روی نوار نقاله، افرادی هستند که باید محصولات نامرغوب و یا متفاوت را از چرخه حذف و یا دسته بندی کنند. هدف این بخش این است که بتوان با استفاده از نصب دوربین در اطراف نوار نقاله، تفاوت محصولات را تشخیص داده و سپس آنها را حذف و یا دسته بندی نموده و یا اطلاعات مشخصی مانند تعداد اجسام مورد نظر را گزارش داد .

  بخش دوم : در بسیاری از کاربرد های صنعتی، ورزشی و امنیتی، ما نیازمند تعقیب اشیا یا افراد با ویژگی های خاص هستیم. در خیلی از مواقع دوربین هایی برای نظارت بر محیط نصب شده اند. از این محیط ها می توان به بانک، خیابان و مرزها اشاره کرد. هدف این بخش این است که بتوان با استفاده از روش های اساسی بینایی ماشین، اَشکال مختلفی که در فیلم به حرکت در آورده شده را تعقیب کرد. از مشکلات تعقیب و شناسایی اشیا، می توان به انسداد اشیا، سرعت، تنوع شکل و حرکتهای ناپیوسته اشاره کرد .

  لازم به ذکر است که لیگهای شریف کاپ 2012، برای نخستین بار در ایران و جهان به اجرا گذاشته شده و از این حیث کاملا ابتکاری بوده است.

  روابط عمومی دانشگاه، کسب موفقیتهای تیمهای رباتیک دانشگاه در این دوره از مسابقات را تبریک می گوید و تداوم موفقیتهای این عزیزان را از خداوند منان خواستار است.

AWT IMAGEAWT IMAGE

 


دفعات مشاهده: 7658 بار   |   دفعات چاپ: 2861 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 156 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.