مراسم پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه علم و صنعت با رئیس مجلس شورای اسلامی
مراسم پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران با دکتر علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی بعد ظهر روز دوشنبه،اول آبان ماه 1391 در سالن شهید بهرامی برگزار شد.
در این مراسم که با استقبال جمع کثیری از دانشگاهیان علم و صنعت ایران رو به رو شد، رییس مجلس با تشریح وضعیت امروز کشور گفت: ما طی سالهای پس از انقلاب شاهد رفتارهای نابهنجار بینالمللی علیه کشورمان بودهایم، اما مقطعی که اکنون در آن قرار داریم از نظر رفتار ماجراجویانه غرب و آمریکا نسبت به ایران از مختصات خاصی برخوردار است.
وی افزود: در دوران پس از انقلاب جنگ علیه ایران به ظاهر توسط صدام صورت گرفت اما اخبار حاکی از این بود که در پشت صحنه جنگ آمریکا قرار دارد. در آن زمان ما یک کد اطلاعاتی قوی نداشتیم تا اواسط جنگ و حالا که جنگ تمام شده، بسیاری از اطلاعات کشف شده؛ از جمله یکی از شخصیتهای معتبر که مسئول کل اطلاعات عراق بود به نام سرلشکر رفیق سامرایی، از نزدیکان صدام، در کتابی کل ماجرای جنگ را از قبل از وقوع تا پایان نوشته است. یکی از نکاتش این بود که قبل از جنگ آمریکا به صدام پیغام داده بود که به ایران حمله کن و ما به تو کمک کنیم، این کمکها ابتدا کمک اطلاعاتی دقیق نقطهای بود و نه مختصر و تاکتیکی و بعدها به جریان وسیع کمکهای مختلفی تبدیل شد تا جایی که فرانسه هم به صدام هواپیما اجاره میداد. آن زمان شوروی سابق هم امکانات نظامی زیادی به عراق میداد ولی مبدأ اصلی این کار آمریکا بود .
لاریجانی در ادامه به ماجراجوییهای آمریکا در ایران از ابتدای انقلاب اشاره کرد و افزود: آمریکا در جریانات مختلف از جمله تجزیهطلبها و برخی جریانات سیاسی مثل بنیصدر امتداد پیدا کردند و این اقدامات تا جایی ادامه یافت که در حد جنگ برای کشور ما مسالهسازی شد، البته آنها بعد از جنگ روش دیگری دنبال کردند. به هر حال شرایط بینالمللی عوض شده بود، شوروی سقوط کرده بود، در همان زمان 60 دانشمند آمریکایی بیانیه دادند که ما فرهنگ برتر هستیم و بقیه باید از ما تبعیت کنند. آنها میخواستند به نوعی توجیه رفتاری داشته باشند.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آمریکاییها پس از حمله به عراق و افغانستان، با استراتژی دقیق جمهوری اسلامی در منطقه مواجه شدند که رفتارشان را تغییر داد، البته آنها دشمنی خود را دارند اما در لاک دیگری رفتهاند که یکی از این ظواهر مساله هستهیی است.
وی مخالفت آمریکا با دستیابی ایران به فناوری صلحآمیز هستهیی را مورد اشاره قرار داد و گفت: از موضوع هستهیی کشورمان یک دهه میگذرد.رهبران جمهوری اسلامی ایران موضوع هستهیی را به عنوان یک فناوری پیشرفته پیگیری کردند یک تصمیم داهیانه بود البته دولتها فراز و نشیب داشتند و گاهی همراهی میکردند و گاهی نه، اما رهبری همواره بر این موضوع تاکید داشتند، گرچه چالشهایی پیش آمد، وعده و وعیدهایی داده شد و درست به آن عمل نشد.
این عضو شورای عالی امنیت ملی، تعلیق فعالیتهای هستهیی کشورمان در گذشته را مورد اشاره قرار داد و افزود: آنها به ما گفته بودند اگر چند هفته فعالیتهای هستهیی را تعلیق کنید بعد از آن میتوانید فناوری هستهیی داشته باشید، این سه هفته به چندین ماه تبدیل شد اما آنها تحت هیچ شرایطی حاضر نبودند به تعهدشان عمل کنند. مسئولین ایرانی هم فکر میکردند آنها به تعهدشان عمل میکنند اما این اتفاق نیفتاد تا جایی که بعد از مذاکرات پاریس گفتند که باید تضمین عینی به وجود بیاورید که ایران به سمت سلاح نرود. مسئولین وقت پرونده پیشنهاد خود را دادند که با نظاماتی در مساله هستهیی ایران نظارت شود اما آنها نپذیرفتند و گفتند که راهی جز تعطیلی نیست.
وی با تاکید بر اینکه مسالهسازی غرب برای کشورمان به مساله هستهیی مربوط نمیشود، تصریح کرد: بعد از اینکه غربیها موضوع تعطیلی تاسیسات هستهیی ایران را مطرح کردند معلوم شد که خدعهای در کار است و آنها از اول نظرشان بر تعطیلی بوده و به دنبال محرومسازی ملت ایران بودند نه حل مساله، در واقع مساله آنها بحث هستهیی نیست. زمانی طرف مقابل ما میگفت که مساله اصلی این است که ایران توازن منطقهای را بر هم زده است.
لاریجانی در ادامه به گزارش اخیر احمد شهید از وضعیت حقوق بشر در ایران اشاره کرد و گفت: در این گزارش بخشی در مورد مجلس آمده که چرا قانون مجازات اسلامی تعیین شده است طبیعی است که در یک کشور اسلامی با مختصات خاص خود قانون تنظیم میشود . همچنین در این گزارش راجع به همجنس بازی که در فرهنگ ما نیست و ما حالمان از آن به هم میخورد موضوعی مطرح شده، چرا ما باید از آنها تبعیت کنیم؟ آیا در عربستان سعودی و کشورهای دیگر که با آنها همکاری میکنند مشکل حقوق بشر وجود ندارد، آنها که اجازه نمیدهند زنهایشان رانندگی کنند اما وقتی نظامی، دیکتاتوری را از بین برده و دموکراسی به وجود آورده هر روز مساله ایجاد میکنند و میخواهند به زور چیزی را به ملتها تحمیل کنند.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: شرایط فعلی اقتضا میکند که ما متناسب با این حوادث استراتژی روشنی داشته باشیم. باید واقعنگر باشیم و ببینیم چه مقتضاتی میتواند ما را از شرایط فعلی بیرون بیاورد این تلقی اشتباهی است که اگر کسی حرف نرمی بزند شرایط عوض میشود. برای ما رامنی با اوباما فرقی ندارد.
لاریجانی در ادامه شرط موفقیت جمهوری اسلامی در مذاکرات بینالمللی را، تقویت اقتصاد درونی کشور دانست و افزود: اقتصاد مقاومتی در این شرایط عنوان دقیقی است که ما باید معنای آن را دقیقتر بفهمیم. ما باید سازوکاری در اقتصاد داشته باشیم که قدرت مانور ما را از نظر بینالمللی قویتر کند. در کشور ما ظرفیتهای خوبی اعم از نیروی انسانی و موقعیت استراتژیک کشور و وجود منافع غنی نفت و گاز وجود دارد که این استعدادها باید بالفعل شود. ما نیروی جوان تحصیلکردهای داریم که مهم، فعلیت این استعدادهاست اما متاسفانه اکنون این وضعیت را نداریم.
در ادامه این مراسم تعدادی از دانشجویان سوالات خود را در موضوعات مختلف مطرح کردند که رییس مجلس نیز به این سوالات پاسخ گفت.
.