به میزبانی دانشگاه علم وصنعت ایران،
دومین همایش اقتصاد مقاومتی با محوریت انرژی و نفت برگزار شد
دومین همایش اقتصاد مقاومتی با محوریت صنعت نفت و انرژی و با حضور جمعی از مسوولان واساتید دانشگاه روز پنجشنبه بیست و ششم بهمن ماه سال 91 در دانشگاه علم وصنعت ایران برگزار شد.
دکتر جبلعاملی، رئیس دانشگاه علم وصنعت ایران در افتتاحیه این همایش اظهار داشت: اگر بخواهیم به تبیین اقتصاد مقاومتی در حوزه نفت و انرژی بپردازیم باید در این بخش، پیش از هر اقدامی به تغییر نگاه مدیران و تصمیم گیران فکر کنیم.
دکتر جبلعاملی گفت: تصمیمهای بخش انرژی در حوزه کلان مرتبط با سیاستهای اقتصادی است، چرا که بخش انرژی در حوزههای کلان مدیریتی با ابعاد گوناگون مرتبط است.
وی با اشاره به اینکه مدیریت کلان و استراتژیک انرژی فراهم شده است، تاکید کرد: مزیتهای مهم و رقابتی خوبی در این بخش وجود دارد.
رئیس دانشگاه علم وصنعت با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی با نگاه در بخش انرژی به مثابه اقتصاد دانش بنیان است، افزود: باید با استفاده از منابع انسانی غنی در کشور و پایگاههای مهم دانشگاهی مدیریت بخش انرژی انجام شود.
دکتر جبلعاملی در پایان صحبتهای خود گفت: تجربه نشان داده که اعتماد به بخشهای مانند دفاعی و فضایی در حوزههای دانشگاهی پیشرفتهای مهمی را حاصل کرده است، بنابراین بیش از گذشته نیازمند حضور دانشگاهیان در فرآیند مدیریت بخشهای مختلف اقتصادی به خصوص انرژی هستیم.
اما در بخش دیگری از این همایش خجسته مهر، معاون برنامهریزی وزیر نفت گفت: توقع و انتظارات بسیار زیادی از وزارت نفت به وجود آمده است که امیدواریم با سرلوحه قراردادن بیانات رهبر معظم انقلاب اهداف اقتصاد مقاومتی در حوزه صنعت نفت محقق شود.
وی با اشاره به اینکه ما اقتصاد مقاومتی را یک فرآیند بلند مدت میدانیم تصریح کرد: فرهنگ دینی ما هم همواره مقاومت و استقامت بوده و برنامههای پیوسته و یک پارچهای را نیز میطلبد.
خجسته مهر گفت: باید در جریان اقتصاد مقاومتی تهدیدها و فشارهای خارجی شناسایی و بیاثر سازی شود که لازمه پیاده سازی آن کاهش وابستگی به خارج است.
دکتر میرکاظمی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که به عنوان سخنران ویژه در همایش اقتصاد مقاومتی سخنرانی میکرد، در سخنان خود گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه حتی در شرایط بحران و فشار هم اقتصاد کشور بتواند به رشد خود ادامه دهد.
میرکاظمی افزود: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که رو به توسعه است و در برابر شوکها و فشارهای خارجی مقاومت کند و لازمه این امر انعطاف اقتصادی است.
وزیر سابق نفت با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی، ایران را به نفت و گاز میشناختند گفت: امروز ایران اسلامی با پیشرفت در سایر رشتهها و نعمتهای دیگر مانند نیروی انسانی شناخته شده است و با وجود جمعیت جوان و تحصیل کرده، پلههای رو به شتاب دانش و فناوری نیز وجود دارد که باید بر آنها تکیه کرد.
گفتنی است در همایش یک روزه اقتصاد مقاومتی، موضوعاتی از قبیل: اقتصاد مقاومتی و سیاستگذاری انرژی؛ اقتصاد مقاومتی و فرصت تحریمهای نفتی غرب؛ اقتصاد مقاومتی و تعاملات منطقهای در حوزه انرژی؛ اقتصاد مقاومتی و مدیریت درآمدهای نفتی؛ اقتصاد مقاومتی و ارتقای توان تولید داخلی در حوزه انرژی و اقتصاد مقاومتی و بازارهای بینالمللی انرژی، از زبان مسوولان و صاحبنظر مورد نقد و بررسی قرار گرفت.