برگزاری جلسه فرهنگی اساتید

 

AWT IMAGE

     

برگزاری جلسه فرهنگی اساتید

 اولین جلسه فرهنگی اعضای هیات علمی در سال جدید، روز دوشنبه 19 فروردین ماه 1392 با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین رضا محمدی (استاد علوم و معارف قرانی و کارشناس رادیو معارف) و موضوع «اصول عقاید با رویکرد شبهات جدید» در محل مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین محمدی در این جلسه ابتدا با معرفی مبانی اعتقادی و عقاید به عنوان فقه اکبر، از ضرورتها و دلایل لزوم توجه به اصول اعتقادی و عقاید و باورها سخن گفت و برهان عقلی، دلایل نقلی(آیات و روایات)، مطالعات میدانی، کشف و راه دل را از جمله این برهانها برای اثبات ضرورت طرح موضوع برشمرد. وی با اشاره به اینکه یک سوم آیات قران درباره خداشناسی، یک ششم درباره معاد و همین مقدار در مورد نبوت است، گفت: همین موضوع نشانه اهمیت پرداختن به مسایل اعتقادی و توحیدی است.

حجت الاسلام والمسلمین محمدی با تذکر اینکه بزرگانی همچون حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام هم دین خود را بر امام و یا کارشناسان زمان و پزشکان روح ارایه می کردند تا از سلامت باورها و روح خود مطمئن شوند، گفت: گاهی باوری به غلط در انسان شکل می گیرد مثل عقیده منزهه که معتقدند خدا را نه می وان شناخت و نه می توان توصیف کرد و یا عقیده گروه موسوم به مجسمه که خدا را همچون انسان، دارای جسم می دانند و یا عقاید گروه طالبان و القاعده که کشتن انسانهای بی گناه و به هلاکت رساندن خود در عملیات انتحاری را موجب ورودشان به بهشت و هم جواری با رسول خدا می دانند. وی تصریح کرد: روح انسان همچون جسم او نیازمند چک آپ و بازبینی است و همواره باید در باورهای خود تجدید نظر کنیم و از سوی دیگر باید بتوانیم به عنوان یک مسلمان، پاسخگوی مخاطب خود باشیم.

وی روایتی از امام صادق علیه السلام روایت کرد که حضرت فرمود وقتی خدا برای بنده ای خیری اراده می کند، زمینه ای فراهم می سازد که این بنده در دین فقه آموز شود و یاد بگیرد و افزود: روایات زیادی در دست است که ورود در دین را تکلیف می کنند.

 حجت الاسلام والمسلمین محمدی در پاسخ به سوالی در مورد راههای استقرار دین در وجود گفت: راههای متعددی وجود دارد که اشاره می کنم. اول، عقل و اینکه با استدلال عقلی، دین را نهادینه کنیم. دوم، دل و اینکه باورها را از عقل، به دل بسپاریمکه راه این روش، عمل است یعنی با تهذیب، با نماز شب، با عبادت است که توحید در دل انسان ریشه دار می شود که از علم الیقین به حق الیقین می توانیم برسیم. سوم، توسل به اولیای خدا که ره یافتگانند. چهارم خواندن دعاها و اذکاری که در این زمینه وارد شده مثل «یا الله یا رحمان و یا رحیم، یا مقبل القلوب،ثبت قلبی علی دینک» که همه اینها در تثبیت و استقرار ایمان در انسان راهگشا هستند.

AWT IMAGE


دفعات مشاهده: 4775 بار   |   دفعات چاپ: 1388 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 125 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.