دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع

 | تاریخ ارسال: 1392/11/15 | 

  دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع

AWT IMAGE

  محمدمهدی پایدار (دانشجوی دوره دکتری مهندسی صنایع)، بیست و هفتم بهمن ماه 1392 از رساله دکتری خود تحت عنوان « طراحی مدل جامع زنجیره تامین و سیستم­های تولید سلولی در شرایط عدم قطعیت» دفاع می کند.

  چکیده این رساله دکتری که راهنمایی آن را دکتر محمد سعیدی مهرآباد و مشاوره آن را دکتر ابراهیم تیموری بر عهده دارند، به شرح زیر است. ضمنا این جلسه دفاعیه دکتری، ساعت 15 در محل سالن شهید شهبازی دانشکده مهندسی صنایع برگزار می شود.

  چکیده:

  سیستم‌های تولید سلولی جزو روش­های نوین تولید می­باشند که امروزه در اکثر مراکز تولیدی بزرگ با تنوع نسبتا بالای محصول و دارای تسهیلات چند منظوره مورد استفاده قرار می­گیرند. مبنای یک سیستم تولید سلولی، دسته­بندی محصولات و ماشین­آلات بر اساس تشابه ظاهری، عملیاتی و یا پردازشی آنها، به­صورت چند واحد تولیدی کوچک­تر به­نام سلول می­باشد. سلول­ها می­توانند ماهیتی فیزیکی یا مجازی داشته باشند. از طرف دیگر در غالب واحدهای تولیدی، از دیدگاه سنتی برای برنامه­ریزی تامین و توزیع استفاده می­شود. یعنی هر کدام از این اجزا به ­طور مستقل اقدام به برنامه­ریزی برای فعالیت خود می­نمایند. زنجیره تامین در شبکه تولید به ­دنبال ایجاد هماهنگی بین امکانات تولیدی، تامین ­ کنندگان و اختصاص محصولات به بازار­های محصولات می باشد. اکثر شرکت­های تولیدی، ابتدا طراحی زنجیره تامین و تعداد و مکان­های تسهیلات تولیدی و تصمیمات مربوط به اینکه هر تسهیل در خدمت چه بازار­هایی از محصولات می­باشد را انجام می­دهند. سپس به سازماندهی فرایندها (خط تولید، چیدمان سلول­ها و ...) در هر تسهیل می­پردازند. در این حالت، آرایش سلولی بدون در نظر گرفتن شبکه تولیدی و زنجیره انجام خواهد پذیرفت . پرداختن همزمان به طراحی زنجیره تامین و طراحی تولید سلولی کارخانه موجب طراحی یک شبکه تولیدی با هزینه­های تولید و توزیع پایین­تر جهت پاسخگویی سریع به مشتریان در مقابل داشتن امکانات کمتر در تولید محصول خواهد شد. به­علاوه، در شرایط واقعی، ماهیت بسیاری از پارامترهای تولید همانند تقاضای محصولات، ظرفیت در دسترس ماشین­آلات و زمان پردازش عملیات غیرقطعی می­باشد. لذا تعیین آرایش سلولی، میزان تولید، میزان خرید و با توجه به تقاضای محصولات مشتریان در بازار رقابتی که با عدم قطعیت مواجه است، دشوار می­باشد.

  در این رساله، مدل­هایی جهت طراحی همزمان سیستم تولید سلولی و زنجیره تامین در حالت عدم قطعیت توسعه داده خواهد شد. طراحی مدل مناسب در طراحی سیستم­های تولید سلولی در فضای زنجیره تامین با انتخاب تامین­کنندگان مناسب، برنامه­ریزی تولید دقیق و کارا در محیط عدم قطعیت که موجب کاهش هزینه های سیستم و افزایش اطمینان به تصمیمات اتخاذ شده می­شود، مدنظر می­باشد. در نهایت برای حل مدل­های پیشنهادی، روش­های حل مناسب و کارا در حوزه­های حل قطعی و عدم قطعیت ارائه شده و برای نشان دادن کارایی و اعتبار سنجی آن­ها مورد مطالعاتی و مثال­های عددی در نظر گرفته شده است.

  واژه ­ های کلیدی: آرایش سلولی مجازی، زنجیره تامین، عدم قطعیت، برنامه­ریزی چند هدفه

  ایمیل دانشجو: paydar@iust.ac.ir


کلیدواژه ها: آرايش سلولی مجازی | زنجيره تامين | عدم قطعيت | برنامه­ريزی چند هدفه |

دفعات مشاهده: 8000 بار   |   دفعات چاپ: 2128 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 85 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.