دفاعیه دکتری در دانشکده معماری و شهرسازی

 | تاریخ ارسال: 1393/3/10 | 
دفاعیه دکتری در دانشکده معماری و شهرسازی
AWT IMAGE
 امیررضا کریمی آذری (دانشجوی دوره دکتری معماری و شهرسازی)، نوزدهم خردادماه 1393، از رساله دکتری خود با عنوان: «اصول طراحی موثر برارتقای خلاقیت کودکان درفضای مسکونی» دفاع می کند.
 چکیده این رساله که راهنمایی آن را دکترسیدباقرحسینی و دکتر محسن فیضی بر عهده دارند، به شرح زیر است. این جلسه دفاعیه، ساعت 16 در آمفی تئاتر دانشکده معماری و شهرسازی برگزار می شود.
 چکیده: تاثیر خلاقیت در زندگی و ابعاد مختلف آن کاملا مشهود است. این استعداد با شدت و ضعف در همه افراد وجود دارد. درکودکان به دلیل قرار گیری در سن رشد، فعال سازی، ارتقا و جهت دهی خلاقیت، بسیار اهمیت دارد. در مسیر رشد و شکوفایی خلاقیت، به خصوصدرکودکان، غیر از روش های آموزشی، روش هایی دیگر موجود است تا با ترغیب ذهن کودکان، آنان رابه نواندیشی و بروز خلاقیتو پرورش آن وادار نمود. یکی از این روشها، روش غیر مستقیم یا به عبارت دیگر تاثیر محیط طبیعی یا مصنوع در بروز و افزایش عامل خلاقیت درکودکان است. ادبیات موضوع نشان می دهد که فضا و محیط، در کیفیت آموزش و پرورش و بروز خلاقیت و رشد آن نقش بسیار مهمی ‌ایفا می‌کنند. این فضا ممکن است فضای طبیعی و یا مصنوع انسان و به عبارت دیگر، کالبد ساخته شده و محیط مصنوع و معماری باشد. اما ساخت و سازهای معماری در ارتباط با این امر و در جهت پرورش خلاقیت، بسیار کمرنگ است. تحقیق حاضر، توسعه ای بوده و روش تحقیق انتخابی، تحقیق توصیفی می باشد که هدف آن توصیف کردن شرایط یا پدیده های مورد بررسی است که بیشترین تحقیقات علوم رفتاری از این نوع تحقیق می باشد. در ادامه، با بهره گیری از یکی از شیوه های تحقیق توصیفی، تحقیق پیمایشی، پس از انتخاب نمونه مورد مطالعه و جمع آوری داده ها به وسیله پرسشنامه یا مصاحبه، با روش آماری استنباطی، فرضیه های پیشنهادی مورد آزمون قرار می گیرند. این تحقیق شامل سه مرحله عمده اسست که مرحله سوم به دو مرحله ابتدایی و تکمیلی تقسیم می شود. مطابق یافته های پایان نامه، محیط کالبدی خانه بر روی رشد استعدادها و خلاقیت کودک اثر می گذارد. بنابراین می توان اصول طراحی فضای مسکونی را به گونه ای وضع نمود که از طریق افزایش کنجکاوی، تخیل و انگیزش کودک منجر به ارتقای خلاقیت کودک گردد.
 پژوهش حاضر، بر پایه تلفیق نظریات مرتبط با موضوع تحقیق به دنبال دستیابی به اصول در طراحی فضای مسکونی می باشد که باعث افزایش خلاقیت کودکان گردد. اصول استخراجی این تحقیق به طور کلی به این شرح می باشد: استفاده از عناصر طبیعی محیط در طراحی فضای مسکونی، ایجاد ایمنی کالبدی و امنیت، ایجاد پیچیدگی در محیط و ایجاد فضای انعطاف پذیر.
 واژه‌های کلیدی: خلاقیت، ارتقای خلاقیت کودکان، فضای مسکونی

دفعات مشاهده: 7083 بار   |   دفعات چاپ: 1831 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 25 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.