دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی
صنایع
عبدالله آراسته (دانشجوی دکتری مهندسی صنایع- صنایع)، هجدهم خردادماه 1393 از رساله دکتری خود با عنوان«توسعه نظریه اختیارات طبیعی در ارزیابی پروژههای پیچیده سرمایهگذاری در شرایط عدمقطعیت» دفاع می کند.
چکیده این رساله که راهنمایی آن را دکتر علیرضا علی احمدی و مشاوره اش را دکتر محمد محمدپور عمران و دکتر احمد نورنگ بر عهده دارند، به شرح زیر است. این جلسه دفاعیه ساعت 30/9 صبح در دانشکده مهندسی صنایع برگزار می گردد.
چکیده
توسعه روزافزون فناوری، فرصتهای جدید سرمایهگذاری فراهم آورده است .از سوی دیگر به دلیل افزایش پیچیدگی و پویایی شرایط، تصمیمگیری در این زمینه نیازمند روشهای تحلیلی پیشرفتهتر است. بر این اساس، نظریه اختیارات طبیعی به وجود آمده که تفکر جدیدی را در ارتباط با سرمایهگذاری بویژه در شرایط عدمقطعیت ارائه مینماید. طراحی یک سیستم انعطافپذیر با اختیارات طبیعی روشی برای مدیریت عدمقطعیت است. این رساله مفهوم «اختیارات طبیعی پیچیده» را معرفی میکند که از اجزای مرتبط فنی، سازمانی و فرآیندی تشکیل شده است. برای تبیین چالشهای مطروحه، «چارچوب پویایی مستمر(CDF) » پیشنهاد شده است. این چارچوب که دارای ابعاد مختلف تحلیل کمی و کیفی میباشد، جنبههای مختلف عدمقطعیت را طی مراحل مختلف دوره عمر یک سیستم با هدف ایجاد سیستمی منعطف به تصویر کشیده و چارچوبی مفهومی برای کمک به بررسی انعطافپذیری مستمر یک سیستم طی مراحل طراحی، ارزیابی و مدیریت آن است. در بعد کمی چارچوب، سه بخش کلیدی از آن مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش اول روشی مبتنی بر شبکههای بیزی جهت تحلیل پیچیدگی محیط تجاری پیشنهاد شده است. بخش دوم، مدیریت و انتخاب سبد بهینه پروژهها را مورد تحلیل قرار داده است. بخش سوم به بررسی چالشهای موجود در نظریه اختیارات طبیعی سنتی و ارائه روشهایی برای مواجهه با این چالشها میپردازد. بعد کیفی نیز به ارزیابی چارچوب مطروحه و مواجهه با چالشهای مربوط در عرصه عمل میپردازد. در تمام این بخشها، موردکاوی مناسبی در حوزه صنعت خودرو مطرح شده است. اعتبار این چارچوب نیز به واسطه اعتبار مبنای فکری در منابع علمی پیشین و بررسی دقیق مطالعه موردی، مورد ارزیابی قرار گرفته است. در واقع چارچوب مطروحه، بخشهای مختلف رساله را به هم پیوند داده و نقش مهمی را در معرفی و تبیین مفهوم «اختیارات طبیعی پیچیده» ایفا میکند. به نظر میرسد چارچوب CDF، گامی صحیح در ایجاد یک فرآیند برای طراحی، ارزیابی و مدیریت «اختیارات طبیعی پیچیده در سیستمهای پیچیده» میباشد.
واژگان کلیدی: پیچیدگی، عدمقطعیت، نظریه اختیارات طبیعی، چارچوب پویایی مستمر، شبکههای بیزی، انتخاب سبد پروژه، سیستم پویای فازی.
ایمیل دانشجو: arasteh@iust.ac.ir
دفعات مشاهده: 6811 بار |
دفعات چاپ: 1756 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 23 بار |
0 نظر