[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره دانشگاه::
درباره روابط عمومی::
معرفی افراد::
بروشور و کاتالوگ ها::
کلیپ، تیزر و سرود دانشگاه::
اخبار دانشگاه::
فرآیندهای کاری::
افتخارات دانشگاه::
دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی::
تسهیلات پایگاه::
اخبار ویژه ورودی های 1403::
آرشیو ماهنامه خبری وزارت علوم::
آرشیو گزارش های تصویری::
تور مجازی::
::
آرشیو نشریه پیام

AWT IMAGE

AWT IMAGE
نشریه پیام شماره 90
نشریه پیام شماره89
نشریه پیام شماره ۸۸
نشریه پیام- شماره 87
نشریه پیام شماره 86

نشریه پیام شماره 85
نشریه پیام شماره 84

نشریه پیام شماره 83

نشریه پیام شماره 82

نشریه پیام شماره 81

نشریه پیام شماره 80

آرشیو نشریه پیام

..
آرشیو خبرنامه الکترونیک دانشگاه

AWT IMAGE

خبرنامه شماره ۴۱۳

خبرنامه شماره ۴۱۱

خبرنامه شماره ۴۱۰

خبرنامه شماره ۴۰۹

خبرنامه شماره ۴۰۸

خبرنامه شماره ۴۰۷

خبرنامه شماره ۴۰۶

خبرنامه شماره ۴۰۵

خبرنامه شماره ۴۰۴

خبرنامه شماره ۴۰۳

خبرنامه شماره ۴۰۲

خبرنامه شماره ۴۰۱

آرشیو خبرنامه الکترونیک

..
حدیث هفته

حضرت امام علی (ع)
مَن جاءَتهُ مَنِیَّتُهُ وهُوَ یَطلُبُ العِلمَ فبَینَهُ وبَینَ الأنبیاءِ دَرَجَهٌ؛
هر کس در حال طلب دانش مرگش فرا رسد ، میان او و پیامبران تنها یک درجه تفاوت باشد .
مجمع البیان : ۹ / ۳۸۰ منتخب میزان الحکمه : ۳۹۸

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: کاهش هزینه‌های صنایع با غبارگیر اختراعی دانشگاه علم و صنعت ایران ::
 | تاریخ ارسال: 1394/7/5 | 

کاهش هزینه های صنایع با غبارگیر اختراعی دانشگاه علم و صنعت ایران

 

AWT IMAGE

 

  پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت دستگاهی را اختراع کرده‌اند که با نصب شدن بر روی غبارگیرهای پرکاربرد صنعتی تحت عنوان غبارگیرهای سیکلونی، می‌تواند دامنه کاربرد آنها را افزایش و نیاز به استفاده از فیلترها و الکتروفیلترهای صنعتی را تا حد زیادی کاهش دهد که این امر می‌تواند به طور قابل ملاحظه‌ای از هزینه‌های عملیاتی غبارگیرهای صنعتی بکاهد.

  غبارگیرهای صنعتی، یکی از بخش‌های پر هزینه در بسیاری از صنایع هستند. همچنین بسیاری از فرآیندهای صنعتی همانند صنایع پالایش نفت، صنایع غذایی، صنایع معدنی و پاکسازی محیط زیست شامل جداسازی ذرات از جریان گاز می‌باشند که اصول عملکرد تمام دستگاه‌های مربوطه آنها مشابه هم می‌باشد. جدا کننده‌های سیکلونی، یکی از مشهورترین دستگاه‌ها در این حوزه است که با وجود تمام مزایای خود، راندمان بسیار پایینی را در جدا کردن ذرات زیر ۱۰ میکرون دارد. این امر موجب می‌شود تا از فیلتر یا الکتروفیلتر در انتهای فرآیند جداسازی و غبارگیری استفاده شود. اما فیلترها نه تنها خود هزینه بالایی را به مجموعه تحمیل می‌کنند بلکه تعویض مکرر آنها، نیاز به متوقف کردن پی در پی تولید را در بر دارد که خود بار مالی جداگانه‌ای را شامل می‌شود. به همین دلیل پژوهشگران آزمایشگاه تصفیه و تخلیص گازهای صنعتی در دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران به سرپرستی آقای دکتر منصور شیروانی، سامانه جدیدی را تحت عنوان تغلیظ کننده غبار ابداع کردند که می‌تواند بازدهی غبارگیر سیکلونی را تا حد زیادی افزایش دهد. بدین ترتیب می‌توان ذرات ریزتر را نیز پیش از رسیدن به فیلتر جذب کرد و در مجموع، هوای (تمیزتری یا پاک‌تری) را به فیلترها رساند که این امر عمر فیلترها را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد و بازه زمانی مورد نیاز برای تعویض فیلترها را نیز طولانی‌تر می‌کند.

  نوید معافیان، پژوهشگر این پروژه می‌گوید:«تغلیظ‌ کننده غبار یکی از راه‌های ارزشمند، کم هزینه و پربازده برای افزایش بازدهی سیکلون ‎ ها و دستگاه‌های غبارگیر با نیروی گریز از مرکز است. استفاده از این سیستم سبب کاهش هزینه نصب و راه‌اندازی، بدون هزینه تعویض و اتلاف زمان بوده که در آن، سیستم به صورت پیوسته در حال کار است.»

  آزمایش‌های انجام شده بر روی نمونه آزمایشگاهی این دستگاه نشان می‌دهد بازدهی جداسازی در ذراتی با اندازه‌های بالای 20 میکرون، به بیش از 98-99% خواهد رسید. در مواردی با استفاده از ذرات با اندازه‌های بین 10 الی 20 میکرون بازدهی بالای 93-94 % بوده و در مواردی که از ذرات در بازه 3-10 میکرون استفاده شده، بازدهی این سیستم در کنار سیکلون، در حدود 80-85% به دست آمده است.

  مکانیزم عملکرد تغلیظ کننده:

  تغلیظ کننده، از یک کانال مستطیل شکل تشکیل شده که به صورت مارپیچی حول یک محور قرار دارد. مایع یا گاز با نیروی مکش، وارد کانال شده و در اثر نیروی گریز از مرکز، ذرات جامد یا مایع در کنار دیواره تجمع یافته و جدا می‌شوند و گاز تمیز از دریچه‌های تعبیه شده در داخل محور خارج می‌گردد. این جداکننده برای جداسازی ذرات جامد، روغنی و هیدروکربنی از گاز طبیعی هنگام استخراج نیز کاربرد دارد. پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ایران موفق شدند با یافتن هندسه مناسب برای محفظه خروجی گاز تمیز تغلیظ کننده مارپیچی و بررسی تغییرات پارامترهای موثر شامل اندازه خروجی، زاویه قرارگیری آن نسبت به مارپیچ، نحوه قرارگیری خروجی نسبت به جهت جریان داخل مارپیچ، در کنار پارامترهای عملیاتی دبی جریان اصلی مارپیچ و دبی جریان خروجی گاز تمیز، فناوری طراحی و ساخت تغلیظ کننده غبار را توسعه دهند.

  محققان در حال حاضر به دنبال ثبت بین‌المللی این دستگاه به عنوان یک اختراع و تولید صنعتی آن با مشارکت سرمایه‌گذارن علاقمند هستند.

 

 

 

دفعات مشاهده: 3652 بار   |   دفعات چاپ: 899 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی ومعنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم وصنعت ایران میباشد .هرگونه برداشت با ذکر منبع ، بلامانع است.

Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4665