[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره دانشگاه::
درباره روابط عمومی::
معرفی افراد::
فرآیندهای کاری::
بروشور و کاتالوگ ها::
اخبار دانشگاه::
افتخارات دانشگاه::
دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی::
تسهیلات پایگاه::
اخبار ویژه ورودی های 1403::
آرشیو ماهنامه خبری وزارت علوم::
آرشیو گزارش های تصویری::
تور مجازی::
::
آرشیو نشریه پیام

AWT IMAGE

AWT IMAGE
نشریه پیام شماره 90
نشریه پیام شماره89
نشریه پیام شماره ۸۸
نشریه پیام- شماره 87
نشریه پیام شماره 86

نشریه پیام شماره 85
نشریه پیام شماره 84

نشریه پیام شماره 83

نشریه پیام شماره 82

نشریه پیام شماره 81

نشریه پیام شماره 80

آرشیو نشریه پیام

..
آرشیو خبرنامه الکترونیک دانشگاه

AWT IMAGE

خبرنامه شماره ۴۰۰

خبرنامه شماره ۳۹۹

خبرنامه شماره ۳۹۸

خبرنامه شماره ۳۹۷

خبرنامه شماره ۳۹۶

خبرنامه شماره ۳۹۵

خبرنامه شماره ۳۹۴

خبرنامه شماره ۳۹۳

خبرنامه شماره ۳۹۲

خبرنامه شماره ۳۹۱

خبرنامه شماره ۳۹۰

خبرنامه شماره ۳۸۹

خبرنامه شماره ۳۸۸

آرشیو خبرنامه الکترونیک

..
آرشیو خبرنامه آموزش عالی
..
حدیث از حضرت علی(ع)
مَن جاءَتهُ مَنِیَّتُهُ وهُوَ یَطلُبُ العِلمَ فبَینَهُ وبَینَ الأنبیاءِ دَرَجَهٌ؛

هر کس در حال طلب دانش مرگش فرا رسد ، میان او و پیامبران تنها یک درجه تفاوت باشد .
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: آغاز بیست و هفتمین گردهمایی روسای مراکز مشاوره دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور در دانشگاه علم و صنعت ایران ::
 | تاریخ ارسال: 1394/12/11 | 

آغاز بیست و هفتمین گردهمایی روسای مراکز مشاوره دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور در دانشگاه علم و صنعت ایران

 

AWT IMAGE 

بیست و هفتمین گردهمایی روسای مراکز مشاوره دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور  از امروز دوشنبه، دهم اسفندماه 94 در دانشگاه علم و صنعت ایران آغاز به کار کرد.

شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور در مراسم افتتاحییه این گردهمایی با اشاره به ضرورت توجه به بهداشت و سلامت روان دختران دانشجو گفت: انسان موجود پیچیده‌ای است و حیات انسان دارای ابعاد مختلفی است که یکی از این ابعاد نیز سلامت و به خصوص سلامت روان است.

وی با بیان اینکه سلامت روان به اندازه سلامت جسم اهمیت دارد، اظهار داشت: سلامت روان نقش مهمی در تضمین پویایی و کارآمدی جامعه دارد ولی در جامعه ما کمتر مورد توجه قرار گرفته است و در حال حاضر که جامعه ما درحال گذران دوره پرشتابی است، هر بخش جامعه به لحاظ ساختاری تحول‌پذیر باشد بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی افزود: دانشجویان ما چالش‌ها و تعارضات مختلفی مانند دوری از خانواده، اتمام دوره نوجوانی و فشارهای تحصیلی را دارند و در شرایط آسیب‌پذیر قرار می‌گیرند. به خصوص دانشجویان دختر که به دلیل ویژگی‌های جنسیتی و با وابستگی بیشتر به خانواده بیشتر از پسران در معرض تعارضات هستند و اگر از این موضوع غفلت کنیم نظام‌آموزشی و همچنین نظام اجتماعی ما ضربه می‌بیند. 

مولاوردی در جمع روسای مراکز مشاوره دانشگاه‌ها در دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها دراین زمینه باید راهبردی باشد و معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری به دلیل جایگاه ستادی خود با طراحی سیاست‌های اجرایی فرابخشی در این زمینه نیز سه محور را پیرامون بهبود وضعیت سلامت، ارتقای سطح سواد سلامت و سرمایه‌‌گذاری در کاهش خطرات تدوین کرده است.

وی گفت: راه‌اندازی کلینیک‌های سلامت خانواده با امکان مشاوره‌های تخصصی، تدوین برنامه‌های آموزشی، مشارکت در برگزاری میزگردها، راه‌اندازی کارگروه‌های بهداشت، سلامت و محیط زیست و همچنین تدوین گزارش ملی وضعیت سلامت زنان و خانواده از برنامه‌ریزی‌های این معاونت است.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور افزود: همچنین علاوه بر پیگیری تصویب سند ملی امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی تفاهم‌نامه‌های متعددی را با دستگاه‌های اجرایی داشته‌ایم که یک یار این تفاهم‌نامه‌ها تفاهم‌نامه با وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری پیرامون ترویج سبک زندگی سالم است.

مولاوردی عنوان کرد: سند برنامه ششم توسعه نیز قرار است از سوی دولت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شود و فقط لایحه برنامه از سوی مجلس تصویب می‌شود که در این سند نیز به سلامت روان دختران دانشجو تاکید کردیم.

به گفته وی همچنین تفاهم‌نامه‌ای میان معاونت زنان و خانواده رئیس‌جمهور با دانشگاه تهران برای بررسی مشکلات وضعیت دختران در خوابگاه‌ها و تدوین برنامه عملیاتی برای حل مشکلات منعقد شده است.

اما در بخش دیگری از مراسم افتتاحییه گردهمایی روسای مراکز مشاوره دانشگاهها، دکتر مجتبی صدیقی، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه کار اصلی این سازمان در سال 94 اجرای طرح سیمای اجتماعی دانشجویان بوده است، گفت: این طرح به منظور پایش آسیب‌های اجتماعی در میان دانشجویان اجرا شد که بخشی از نتایج آن رسانه‌ای نشد و به صورت خصوصی و محرمانه برای مسئولان ارسال شد.

وی افزود: مرحله دوم طرح سیمای اجتماعی دانشجویان در سال 95 دنبال می‌شود که در این مرحله دانشجویان پیام نور و علمی کاربردی به طرح افزوده می‌شوند و همکاری در این زمینه را با دانشگاه آزاد آغاز کردیم.

دکتر صدیقی با اشاره به سیاست جدی وزارت علوم برای بهبود مراکز مشاوره به منظور پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در دانشگاه‌ها گفت: گذران اوقات فراغت برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بسیار مورد تاکید است که بخشی از آن با فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی پر می‌شود و بخش دیگر باید با مسائلی مانند تربیت‌بدنی پر شوند که در این بخش نیاز به تامین تجهیزات تربیت‌بدنی در کنار خوابگاه‌ها داریم.

رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار داشت: امیدواریم هیچ خوابگاهی را درون دانشگاه‌ها نداشته باشیم که با وضعیت آسیب‌های اجتماعی روبرو باشند، در حال حاضر بخش دختران دانشجو با فقر امکانات تربیت‌بدنی روبرو هستند. البته در برنامه ششم توسعه در بخش دختران دانشجو تاکید بسیاری شده است.

وی با اشاره به برنامه‌های دیگر وزارت علوم برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی در دانشگاه‌ها گفت: برنامه پیشگیری از ایدز را با وزارت بهداشت آغاز کردیم و طرح دانشگاه عاری از دخانیات نیز در حال پیگیری است.

صدیقی گفت: همچنین امیدواریم دو واحد درس اختیاری آموزش مهارت‌های زندگی نیز تصویب شود

اما در آغاز مراسم افتتاحییه گردهمایی روسای مراکز مشاوره دانشگاههای کشور، دکتر یعقوبی، مدیر دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بعد از خیر مقدم به شرکت کنندگان در گردهمایی گفت: برگزاری برنامه های پیشگیری از اعتیاد، دانشگاه عاری از دخانیات، اجرای موج دوم مقیاس سیمای زندگی دانشجویان، برنامه کشوری تربیت درمانگر مداخله در شکست های عاطفی دانشجویان، برنامه مشاوره شغلی –تحصیلی، برنامه پیشگیری از ایدز، برنامه آموزش مهارتهای زندگی، برنامه کانون همیاران سلامت روان، برنامه فعال سازی مددکاری، کارنامه سلامت، اجرای برنامه پیشگیری از خودکشی در خوابگاهها، برنامه منظم نظارت و بازدید از مراکز مشاوره و تشکیل کارگروه مشورتی دبیران مناطق و مسوولان منتخب مراکز مشاوره  اهم برنامه های دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم در سال 1395 است.

دکتر حمید یعقوبی گفت: یکی از کارویژه‌های دفاتر مشاوره دانشگاه‌ها برای سال 95 بحث تربیت درمانگر است و برنامه پیشگیری از ایدز نیز در دانشگاه‌ها ادامه می‌یابد.

وی با بیان اینکه سعی می‌کنیم مهارت‌های زندگی را به صورت کارگاهی در دانشگاه‌ها آموزش دهیم، گفت: دو واحد درس مهارت زندگی در شورای برنامه‌ریزی آموزشی وزارت علوم در دست بررسی است که اگر این دو واحد تصویب شود نیاز به برگزاری کارگاه‌های آموزشی کمتر می‌شود.

دکتر یعقوبی ادامه داد: همچنین طرح کانون همیاران سلامت روان نیز به دانشگاه ها ابلاغ شده است و اردیبهشت ماه سال 95 هشت جشنواره منطقه‌ای در این زمینه برگزار می‌شود، یک همایش کشوری نیز داریم که تابستان سال 95 برای همیاران سلامت روان برگزار می‌شود.

مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان عنوان کرد: کارنامه سلامت نیز برای همه دانشجویان منتشر می‌شود، از نظر تعداد خودکشی در دانشگاه‌ها وضعیت نگران‌کننده‌ای نداریم ولی حتی اگر یک مورد خودکشی نیز در دانشگاه‌ها رخ دهد مشکلات بسیاری ایجاد می شود که در این زمینه کارگاه‌های مشورتی برگزار می‌کنیم.

وی افزود: بر اساس آمارگیری از 85 دانشگاه کشور به ازای هر دانشجو 2.2 پرسنل مشاوره‌ای داریم که به نسبت سال گذشته افزایش داشته است.

یعقوبی گفت: سال گذشته بیش از 155 هزار جلسه مشاوره‌ای در دانشگاه های دولتی برگزار شد که مشکلات تحصیلی و مشکلات خانوادگی به عنوان دو مشکل اصلی دانشجویان مطرح شد.

مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه از نظر جنسیت 61.5 درصد مراجعه‌کنندگان به دفاتر مشاوره‌ دانشگاه‌ها دختران بودند، گفت: 83.5 درصد مراجعه‌کنندگان مجرد بودند و نزدیک 60 درصد از دانشجویان خوابگاهی بودند که بیش از 71 درصد در مقطع کارشناسی تحصیل می‌کنند.

به گفته وی در سال گذشته بیش از 500 هزار نفر ساعت جلسه آموزشی در زمینه بهداشت و سلامت روان دانشجویان برگزار کردیم.

آلبوم تصاویر

دفعات مشاهده: 2737 بار   |   دفعات چاپ: 714 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی ومعنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم وصنعت ایران میباشد .هرگونه برداشت با ذکر منبع ، بلامانع است.

Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 48 queries by YEKTAWEB 4665