[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره دانشگاه::
درباره روابط عمومی::
معرفی افراد::
بروشور و کاتالوگ ها::
کلیپ، تیزر و سرود دانشگاه::
اخبار دانشگاه::
فرآیندهای کاری::
افتخارات دانشگاه::
دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی::
تسهیلات پایگاه::
اخبار ویژه ورودی های 1403::
آرشیو ماهنامه خبری وزارت علوم::
آرشیو گزارش های تصویری::
تور مجازی::
::
آرشیو نشریه پیام

AWT IMAGE

AWT IMAGE
نشریه پیام شماره 90
نشریه پیام شماره89
نشریه پیام شماره ۸۸
نشریه پیام- شماره 87
نشریه پیام شماره 86

نشریه پیام شماره 85
نشریه پیام شماره 84

نشریه پیام شماره 83

نشریه پیام شماره 82

نشریه پیام شماره 81

نشریه پیام شماره 80

آرشیو نشریه پیام

..
آرشیو خبرنامه الکترونیک دانشگاه

AWT IMAGE

خبرنامه شماره ۴۱۳

خبرنامه شماره ۴۱۱

خبرنامه شماره ۴۱۰

خبرنامه شماره ۴۰۹

خبرنامه شماره ۴۰۸

خبرنامه شماره ۴۰۷

خبرنامه شماره ۴۰۶

خبرنامه شماره ۴۰۵

خبرنامه شماره ۴۰۴

خبرنامه شماره ۴۰۳

خبرنامه شماره ۴۰۲

خبرنامه شماره ۴۰۱

آرشیو خبرنامه الکترونیک

..
حدیث هفته

حضرت امام علی (ع)
مَن جاءَتهُ مَنِیَّتُهُ وهُوَ یَطلُبُ العِلمَ فبَینَهُ وبَینَ الأنبیاءِ دَرَجَهٌ؛
هر کس در حال طلب دانش مرگش فرا رسد ، میان او و پیامبران تنها یک درجه تفاوت باشد .
مجمع البیان : ۹ / ۳۸۰ منتخب میزان الحکمه : ۳۹۸

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: تعداد شرکت های مستقر در مرکز رشد دانشگاه علم و صنعت ایران باید به 100 شرکت در سال 99 برسد ::
 | تاریخ ارسال: 1396/2/25 | 

تعداد شرکت های مستقر در مرکز رشد دانشگاه علم و صنعت ایران باید به 100 شرکت در سال 99 برسد

  

AWT IMAGE

                                                                                                       

مدیر مرکز رشد دانشگاه می گوید بر اساس برنامه‌ راهبردی دانشگاه، تا سال 1399می باید 100 شرکت در مرکز رشد این دانشگاه استقرار داشته باشند.

دکتر سید علی اصغر بهشتی شیرازی (مدیر مرکز رشد دانشگاه) با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد 26 شرکت در این مرکز مستقرند گفت: بر اساس برنامه راهبردی تعریف شده برای دانشگاه علم و صنعت ایران، می بایست تا سال 1399 تعداد 100 شرکت در مرکز رشد این دانشگاه استقرار داشته باشند. وی افزود: این در حالی است که در حال حاضر تعداد 26 شرکت در این مرکز مستقرند و  فاصله‌ زیادی با اهداف تعیین شده دارند که به نظر می رسد پذیرش مجازی شرکت ها، مناسب ترین روش برای توسعه‌ این مرکز باشد.

مدیر مرکز رشد دانشگاه که درجمع مدیران دفاتر تعاملات دانشگاه با صنایع هدف صحبت می کرد افزود: در این مرکز محور بیش از 80 درصد شرکت ها اعضای هیات علمی هستند و یکی از بحث هایی که دارند این است که خدمات فنی و مهندسی ارایه دهند، در صورتی که شرکت هایی که در پارک ها هستند اکثرا محصول محورند و یک محصول خاصی را تولید می کنند و ما هم بایستی برای آن محصول بازاریابی کنیم.

وی ادامه داد: هرچند در مرکز رشد دانشگاه، شرکت های محصول محور نیز وجود دارند، محور فعالیت شرکت های تحت مسوولیت اعضای هیات علمی، ارائه خدمات فنی و مهندسی است و از این جهت سنخیت زیادی با بحث ارتباط با صنعت دانشگاه دارند.

وی در ادامه صحبت های خود فلسفه دعوت از مدیران دفاتر تعاملات دانشگاه با صنعت را آگاهی بخشی و شناساندن قابلیت های شرکت های مستقر در مرکز رشد به صنعت توصیف کرد و افزود: بنده در راستای ایجاد بازار برای واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد از مدیر دفتر همکاری های علمی و صنعتی دانشگاه خواستم فرصتی فراهم شود تا از نزدیک با قابلیت های واحدهای مذکور آشنا شوید و توانمندی های این واحدها را در کنار توانمندی های اعضای هیات علمی برای معرفی به صنعت در نظر بگیرید.

عضو هیات علمی دانشکده‌ مهندسی برق دانشگاه گفت: در دوره جدید در نظر داریم با اجرا و پیاده سازی یکسری برنامه ها، به نوعی از شرکت های مستقر حمایت کنیم. به عنوان مثال در سال جاری برای اولین بار از هیات امنای دانشگاه مجوز گرفتیم که مرکز به نیابت از این شرکت ها، قراردادهای تا سقف 300 میلیون تومان را ضمانت نماید و در واقع برای شرکت ها یک سیستم اعتبار دهی درست کردیم.

دکتر بهشتی در ادامه اظهار داشت: به منظور معرفی شرکتها، در حال تدوین بروشور این مجموعه هستیم که به زودی قابلیتها و توانایهای شرکت های مستقر در مرکز، در قالب آن چاپ و تکثیر خواهد شد.

وی خبر از راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری علم و صنعت خبر داد و گفت: خوشبختانه مصوبه این صندوق را از هیات رییسه دانشگاه اخذ کردیم و قرار است صندوق مذکور به منظور حمایت

از شرکت های دانش بنیان با 40 درصد سرمایه گذاری دانشگاه و 60 درصد بخش خصوصی، راه اندازی شود. وی  از مدیران دفاتر تعاملات دانشگاه با صنعت خواست تا بخش های خصوصی علاقمند به سرمایه گزاری در این صندوق را جذب نمایند.                                                                                                                            

دکتر بهشتی افزود: به منظور ارزیابی واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد و جلوگیری از انحراف در مسیر اید‌ه‌ محوری، هر شش ماه از واحدهای مذکور گزارش گرفته می شود و مورد ارزیابی قرار می گیرند.

مدیر مرکز رشد دانشگاه علم و صنعت ایران اظهار داشت: بحث آموزشهای ضروری برای واحدهای فناور را به حوزه‌ مدیریت تجاری سازی و کارآفرینی دانشگاه واگذار کردیم و واحدهای فناور می توانند در دوره ها و کارگاههای آموزشی که در دانشگاه برگزار می شود، شرکت نمایند. وی سپس به شرایط و نحوه‌ پذیرش واحدهای فناور در مرکز رشد دانشگاه علم و صنعت ایران اشاره کرد و گفت: صاحب و دارنده‌ ایده می تواند اطلاعات ایده‌ را  بعد از تبدیل آن به محصول آزمایشگاهی و کسب قابلیت تجاری شدن و تبدیل به ثروت، به سامانه‌ پذیرش مرکز رشد دانشگاه علم و صنعت ایران به نشانی: incub.iust.ac.ir ارسال نماید. در ادامه این کار، از صاحب ایده دعوت می شود تا در شورای رشد دانشگاه- که ترکیبی از اعضای هیات علمی دانشگاه و مدیران صنعت می باشند- از ایده‌ خود دفاع کند. در پایان، اعضای شورا به این جمع بندی می رسند که آیا ایده‌ ارائه شده صلاحیت حضور در مرکز رشد را دارد یا خیر واگر آن ایده، در راستای تجاری شدن نیاز به کار مجدد داشته باشد قاعدتا شورا یک دوره‌ شش ماهه به صاحب ایده فرصت می دهد تا در مرکز رشد مستقر شود و در جهت پخته تر شدن ایده تلاش بیشتری به عمل آورد. مجددا بعد از دوره‌ شش ماهه اولیه -که به دوره‌ پیش رشد معروف است- صاحب ایده می بایست گزارشی از فعالیت خود را در شورای رشد ارایه دهد. در این مرحله اگر شورا تشخیص داد که ایده قابلیت تبدیل به ثروت و تجاری شدن را دارد، آن ایده می تواند وارد دوره‌ رشد شود و این روال بر اساس آیین نامه می تواند دو بار دیگر در این مرحله تمدید شود. به عبارتی هر واحد فناور یا ایده، جمعا با احتساب دوره‌ شش ماهه پیش رشد می تواند سه سال و نیم در مرکز رشد مستقر شود.

                                                                                                                

AWT IMAGE 

                                                                                      

وی گفت: برای ورود به مرکز رشد، ثبت شرکت ضروری نیست اما واحد فناور پس از ورود به دوره‌ رشد می بایست ظرف دو ماه، اقدام به ثبت شرکت خود نماید.

دکتر بهشتی حالت دوم پذیرش شرکت ها در مرکز رشد را شامل شرکت هایی دانست که مشمول آیین نامه «حمایت از شرکت های دانش بنیان دانشگاهی» باشند. وی گفت این آیین نامه اخیرا به تصویب هیات امنای دانشگاه رسیده است و در آن شرکت های دانش بنیان دانشگاهی که متعلق به اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران باشند، در ازای واگذاری 7 درصد از سهام شرکت خود به دانشگاه، می توانند در مرکز رشد یا ساختمانی که دانشگاه به این منظور تهیه می‌کند مستقر شوند. این سهام، سهام ویژه است و می بایست 2 درصد از درآمد خود را به دانشگاه بدهند.

مدیر مرکز رشد دانشگاه علم و صنعت ایران افزود: فرآیند استقرار شرکت های دانش بنیان دانشگاهی اعضای هیات علمی در مرکز رشد، به این صورت است که صاحب شرکت می تواند درخواست خود را به مدیریت تجاری سازی و کارآفرینی دانشگاه ارایه دهد که این مدیریت بعد از بررسی وضعیت آن شرکت، با ارسال نامه به مرکز رشد، درخواست فضای فیزیکی برای استقرار شرکت مذکور می دهد.

در ادامه‌ این نشست، دکتر بهشتی از استقرار مجازی شرکت ها در مرکز رشد به عنوان روش سوم پذیرش واحد های فناور در این مرکز یاد کرد و گفت: در این روش که فقط مخصوص اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران است، نحوه‌ پذیرش بدین صورت هست که عضو هیات علمی می تواند آزمایشگاه تحقیقاتی خود را به عنوان محل فعالیت تحقیق و توسعه شرکت خود انتخاب کند ولی آدرس شرکت در اداره ثبت شرکتها، مرکز رشد دانشگاه خواهد بود.

وی افزود: واحد های فناوری که در مرکز رشد به صورت فیزیکی مستقرند سالیانه معادل 180 میلیون ریال اعتبار دریافت می کنند که تقریبا نصف این اعتبار، بابت امکانات موجود در مرکز و هزینه فضای کار شرکت است. ما به شرکت های مجازی سالیانه نصف این اعتبار را اختصاص می‌دهیم و در صورتی که این شرکت ها در راستای ایده‌ محوری خود، اعتباری بخواهند تا این سقف اعتبار در اختیار آنان قرار خواهیم داد.

دکتر بهشتی از روش مجازی به عنوان روشی مناسب برای استقرار شرکت های اعضای هیات علمی در مرکز رشد نام برد و گفت: با توجه به کمبود فضای فیزیکی در مرکز رشد، اساتید می توانند همزمان که در آزمایشگاه تحقیقاتی خود فعالیت دارند، شرکت خود را اداره کنند.

مدیر مرکز رشد گفت: در راستای توسعه شرکت های مجازی، با اعتباری که از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت کردیم، در حال برگزاری پنج دوره مسابقه تحت عنوان ایده های برتر هستیم که اولین دوره‌ آن به صورت مشترک در سه دانشکده‌ مهندسی مکانیک، مهندسی خودرو و مهندسی راه آهن در حال برگزاری است.

وی افزود: در این مسابقه از دانشجویان می خواهیم در گروه های دو یا سه نفره، ایده های خود را برای ما ارسال کنند. بعد از ارزیابی ایده ها، 3 تا 4 ایده به عنوان ایده های برتر معرفی می شوند. در ادامه ما برای صاحبان این ایده ها یکسری آموزش می گذاریم و به گروههای برگزیده 20 میلیون تومان جایزه پرداخت می‌شود تا ایده‌ خود را اجرایی کنند و از آنها می خواهیم یکی از اعضای هیات علمی را متقاعد کنند تا اجازه بدهند این ایده در آزمایشگاه تحقیقاتی آنان پیگیری شود و به طریقی سعی داریم تا شرکت های مجازی را به این شکل توسعه دهیم.

دکتر بهشتی در پایان صحبت های خود از برنامه راه اندازی دفتری تحت عنوان دفتر شرکت های مجازی در مرکز رشد دانشگاه خبر داد.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر نوراله کثیری (مدیر دفتر همکاری های علمی و صنعتی دانشگاه)، اظهار داشت: ما امروز به همراه مدیران دفاتر تعاملات دانشگاه با صنایع در مرکز رشد دانشگاه حاضر شدیم تا از نزدیک با قابلیت های واحد های فناور مستقر در مرکز رشد آشنا بشویم و ظرفیت های این واحد ها را ظرفیت های دانشگاه بدانیم و در جهت معرفی آنان به صنایع هدف، کمک کنیم.

دکتر کثیری گفت: مدیران دفاتر تعاملات دانشگاه و صنعت نیز می توانند با اطلاع رسانی و حضور در جمع اساتید دانشکده‌ خود در معرفی مرکز رشد و قابلیت های این مرکز تلاش کنند و اساتید دانشکده ها را برای ایجاد شرکت های دانش محور در مرکز رشد دانشگاه ترغیب نمایند.

گفتنی است در پایان این نشست، مدیر دفتر همکاری های علمی و صنعتی دانشگاه و مدیران دفاتر تعاملات دانشگاه با صنایع هدف، از نزدیک با قابلیت های شرکت های مستقر در مرکز رشد آشنا شدند.

شایان ذکر است، مرکز رشد دانشگاه علم و صنعت ایران از سال 1381 راه اندازی گردیده و از این حیث یکی از قدیمی ترین مراکز رشد دانشگاههای کشور به حساب می آید.

آلبوم تصاویر

آدرس کانال تلگرام رسمی دانشگاه: https://telegram.me/IUST_Official

دفعات مشاهده: 3518 بار   |   دفعات چاپ: 610 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی ومعنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم وصنعت ایران میباشد .هرگونه برداشت با ذکر منبع ، بلامانع است.

Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4665