مراسم یادبود استاد فقید دانشکده مهندسی عمران برگزار شد
با حضور رئیس و هیات رئیسه دانشگاه، مسئولان و دانشگاهیان، مراسم یادبود استاد فقید دانشگاه، شادروان دکتر مرتضی زاهدی (عضو هیات علمی بازنشسته دانشکده مهندسی عمران)، روز شنبه ۱۶ دیماه ۱۴۰۲ در سالن آمفیتئاتر دانشکده مهندسی عمران برگزار شد.
در این مراسم، پس از تلاوت سوره الرحمن توسط دکتر موسوی (معاون مدیر کل روابط عمومی و حوزه ریاست) و پخش کلیپ معرفی چهره ماندگار مهندسی عمران کشور و استاد فقید دانشگاه علم و صنعت ایران؛ دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه)، سخنرانی کرد. وی با ابراز تاسف و تالم از اینکه یکی از ستارگان پرفروغ سپهر دانشگاه علم و صنعت ایران به خاموشی گرایید، ضایعه درگذشت دکتر مرتضی زاهدی را به خانواده آن مرحوم، جامعه علمی کشور و بویژه اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران تسلیت گفت.
رئیس دانشگاه با تاکید بر اینکه دکتر زاهدی از فرهیختگان و قدمای دانشگاه علم و صنعت ایران و رشته مهندسی عمران و در رشته خود، فردی صاحبنظر، شخصیتی عالم و بسیار اثرگذار بود، گفت: مرحوم دکتر زاهدی، دانشمندی بسیار کم ادعا و با حسن اخلاق بود که در علم بتن و تدوین بسیاری از آییننامههای نظام مهندسی کشور خدمات شایانی ارایه کرد.
رئیس دانشگاه با تصریح بر اینکه باید برای چنین شخصیتی، مراسم یادبود با عظمت بیشتری برگزار شود تا ابعاد شخصیتی علمی و اخلاقی وی بهتر تبیین شود، افزود: وقتی چنین دانشمندی از دنیا میرود، قطعا حفرهای ایجاد میشود ولی باید دلخوش به این بود که آیندگان، بویژه همکاران و دانشجویان وی بتوانند این خلأ را پر کنند و این اتفاق زمانی رخ میدهد که ما بتوانیم به نحو شایسته از این شخصیتها الگوسازی کنیم.
پس از اجرای مداحی اهل بیت علیهم السلام نیز دکتر قاهری (از اساتید بازنشسته دانشکده مهندسی عمران دانشگاه) در ذکر خصوصیات علمی و اخلاقی دوست و همکار خود، مرحوم دکتر زاهدی سخن گفت.
سخنران بعدی این مراسم، دکتر رئیسی دهکردی (رئیس دانشکده مهندسی عمران) بود. وی دکتر زاهدی را استاد کامل و به شکلی بنیانگذار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران توصیف و با تسلیت درگذشت این استاد بزرگ، تاکید کرد: مرحوم دکتر زاهدی بر کل جامعه مهندسی کشور حق دارد و درگذشت ایشان حقیقتا ضایعهای بزرگ است. وی با اشاره به خاطرات خود از کمکهای علمی و شایان بدون چشمداشت دکتر زاهدی در بحث مقاومسازی ساختمانهای بویژه آموزشی و پرورشی کشور، دکتر زاهدی را از پایههای استوار کشور در بحث تدوین و به ثمر رساندن مقررات ملی ساختمان که متضمن ایمنی ساختمانها و حفظ جان انسانهاست، برشمرد و گفت: اکنون که افتخار میکنیم کشورمان به همت و تلاش ایشان و سایر صاحب نظران مهندسی عمران در علم مهندسی ساختمان به پیشرفتهای قابل توجهی دست پیدا نموده است، همه مردم ایران را بدهکار دکتر زاهدی میدانم.
در آخرین بخش این مراسم، دختر دکتر زاهدی با تاکید بر علاقهمندی دکتر زاهدی به خدمت به کشور و امیدواری وی برای حضور دانشجویان در صنعت، ضمن برشمردن برخی از خدمات و خصایل اخلاقی پدر خود، از برگزاری مراسم یادبود توسط دانشگاه و از حضور شرکتکنندگان در مراسم، تقدیر کرد.
گفتنی است بنا بر اطلاع، برای بزرگداشت دکتر مرتضی زاهدی، مراسم یادبود دیگری ساعت ۱۷ روز یکشنبه ۱۷ دیماه ۱۴۰۲ در دانشکده فنی دانشگاه تهران منعقد خواهد بود.
|