برگزاری دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی

 | تاریخ ارسال: 1397/10/16 | 
دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی
 

خانم لیلا کامل دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ 25ر10ر97 از رساله دکتری خود تحت عنوان" سنتز و شناسایی کامپوزیت­های برپایه سیلیکون متخلخل و بررسی کاربردهای کاتالیستی آنها در فرآیندهای حذف گوگرد از ترکیبات نفتی و حذف نیترات از آب " با راهنمایی آقای دکتر منصور انبیاء  دفاع خواهدکرد.
  استاد راهنمای اول: منصور انبیاء
  هیات داوران: دکتر آزاده تجردی، دکتر افسانه ملاحسینی، دکتر سید واقف حسین، دکتر سید جواد احمدی
  این جلسه ساعت 8 روز  سه شنبه در اتاق سبز دانشکده شیمی برگزار خواهد شد.
  چکیده :  در این رساله، پودر سیلیسیم به روشهای مختلف حکاکی و خواص و ویژگی­های آن مطالعه و شناسایی شده است. خواص و کارایی سیلیسیم حکاکی­شده طی دو مرحله، به عنوان کاتالیزور نوری مورد بررسی قرار گرفت. با افزایش مساحت سطح پس از متخلخل کردن هرم­های ایجاد شده روی سطح سیلیسیم حکاکی شده، میزان جذب تابش به خصوص در طول موج­های کوتاه افزایش یافت. شکاف نواری سیلیسیم پس از دو مرحله حکاکی با استفاده از رابطه تاک  eV 6ر1 بدست آمد. حضور همزمان هرم­ها و نانو حفرات روی سطح سیلیسیم حکاکی شده عامل کلیدی برای جذب بالای انرژی خورشیدی جهت حذف آلاینده­های محیطی محسوب می­شود. 1ر0 گرم از سیلیسیم حکاکی شده طی دو مرحله به عنوان کاتالیزور نوری منجر به تخریب 30 میلی­لیتر محلول متیل رد با غلظت 4-10 × 1 مولار پس از یک ساعت با کارایی 8ر95 درصد می­شود.
علاوه براین از سایر نمونه­های حکاکی شده به عنوان پایه و بستر جهت قرار گرفتن نانو ذرات فلزی استفاده شد. نمک­های مولیبدن، آهن و روتنیم برای تهیه کاتالیزورهای فرآیند گوگردزدایی اکسایشی مدل­های نفتی و نمک­های آهن و مس برای نشاندن نانو ذرات فلزی روی سطح سیلیسیم حکاکی شده به منظور کاهش شیمیایی نیترات موجود در آب بکار گرفته شدند. با روش­های مختلف ساختار و ترکیب شیمیایی سطح، ریخت شناسی و اندازه نانو ذرات فلزی مطالعه و بررسی شدند.
اکسایش کاتالیزوری دی بنزوتیوفن به دی بنزوتیوفن سولفون در حضور هیدروژن پراکسید به عنوان اکسید کننده و با کاتالیزورهای MoO3/Si ، Fe2O3/Si  و RuO2/Si، مورد بررسی قرار گرفت. در هر مورد عوامل موثر بر راندمان از قبیل دما، زمان، غلظت گوگرد و میزان فلز نشانده شده بهینه شد. برای افزایش بازدهی و افزایش تعداد دفعات بازیابی کاتالیزور MoO3/Si/PVA سنتز و شکل­دهی شد. بدین ترتیب تحت شرایط بهینه تعیین شده 150 دقیقه زمان واکنش و دمای 60 درجه سانتیگراد، کارایی کاتالیزور MoO3/Si/PVA  به 7ر93 درصد می­رسد. دانه­های کاتالیزوری حاصل به راحتی از محلول واکنش جدا می­شوند. کارایی کاتالیزور بعد از 5 بار بازیابی و استفاده کاهش قابل توجهی نشان نمی­دهد.
جهت حذف شیمیایی نیترات موجود در آب از نانو ذرات آهن صفر ظرفیتی با اندازه ذرات بین 30 تا 100 نانومتر قرار گرفته روی سطح سیلیسیم حکاکی شده در محلول قلیایی استفاده شد. کامپوزیت سنتز شده قادر است صرفنظر از pH اولیه محلول، نیترات با غلظت اولیه ppm100 را به طور کامل در مدت زمان کوتاه 20 دقیقه حذف کند. مس برای حذف کاتالیزوری نوری نیترات روی سطح سیلیسیم حکاکی شده نشانده شد و کارایی حذف آن برای نیترات با غلظت اولیه­ ppm50 بعد از 120 دقیقه به تقریبا 92 درصد می­رسد.
 

دفعات مشاهده: 1702 بار   |   دفعات چاپ: 290 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر