تعیین سه شاخص جایگزین تالیف کتاب در روند ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران
دکتر تورج محمدی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران، روز شنبه بیستم آذرماه 95، در نشست مطبوعاتی ویژه هفته پژوهش و فناوری گفت: در دانشگاه علم و صنعت براساس مصوبه هیات ممیزه برای دانشیاران بجای تالیف کتاب، شاخص های دیگری برای ارتقا درنظر گرفته می شود.
وی افزود: تعدادی از استادان دانشگاه های صنعتی به دلیل همکاری در پروژه های صنعتی و تلاش برای حل مشکلات کشور، ممکن است فرصت چندانی برای تالیف کتاب نداشته باشند و نمی توانند امتیاز لازم در این شاخص را برای ارتقای مرتبه علمی به دست بیاورند.
دکتر محمدی خاطرنشان کرد: در دانشگاه علم و صنعت ایران برای حل این مشکل، سه شاخص بعنوان جایگزین تالیف کتاب درنظر گرفته شده است که یکی از آنها اجرای پروژه های صنعتی ملی است.
به گفته وی 15 نفر اول اعضای هیات علمی که از نظر قراردادهای صنعتی بیشترین مشارکت موفقیت امیز را در اجرای انها طی سه سال داشته باشند از این مصوبه می توانند استفاده نمایند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران از بازنگری سیستم ارزیابی پژوهشی این دانشگاه در سال گذشته خبر داد و گفت: نتایج ارزیابی فعالیت های اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت نشان می دهد که توجه این افراد به سمت شناسایی و رفع نیازهای کشور در قالب انجام پروژه های تحقیقاتی و همچنین ایفای نقش موثردر عرصه های بین المللی معطوف شده است.
تورج محمدی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران، با اشاره به تاریخچه دانشگاه (تاسیس 1308) گفت: اولین فارغ التحصیلان مهندسی کشور از این دانشگاه بوده اند و این دانشگاه در سال 78 به عنوان اولین دانشگاه برنامه راهبردی خود را تدوین و به وزارت علوم تقدیم کرده است. همچنین سیستم ارزیابی فعالیتهای پژوهشی برای نخستین بار در این دانشگاه راه اندازی شده است.
وی قرار گرفتن دانشگاه علم و صنعت ایران در جمع 500 دانشگاه برتر دنیا و کسب رتبه اول در میان دانشگاههای کشور به لحاظ میزان ارجاع به تولیدات علمی و همچنین قرار گرفتن آن به عنوان یکی از سه دانشگاه برتر فنی و مهندسی کشور حکایت از کیفیت پژوهشی با جهت گیری تجاری سازی و کار آفرینی در این دانشگاه دارد و خوشبختانه نتایج ارزیابیها نشان میدهد دانشگاه در مسیر بین المللی شدن و رفع نیاز های کشور بدرستی حرکت می کند.
دکتر محمدی در بخش دیگری از صحبت های خود در خصوص آیین نامه رسیدگی به تخلفات پژوهشی گفت: آیین نامه رسیدگی به تخلفات پژوهشی را در اختیار دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علم و صنعت ایران قرار داده ایم تا ضمن اشنا سازی ایشان با موارد تخلفات پژوهشی از بروز اشتباهات سهوی جلوگیری کنیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت در این رابطه گفت: هرچند بروز سه تخلف پژوهشی در دانشگاه علم و صنعت ایران اندک به شمار می آید اما عزم جدی دانشگاه بر این است که چنین اتفاقات ناگواری هیچگاه تکرار نشود و جایگاه علمی دانشگاه در سطح ملی و بین المللی خدشه دار نگردد.
گفتنی است، در دانشگاه علم و صنعت ایران در حال حاضرحدود 14 هزار دانشجو در مقاطع مختلف در حال تحصیل می باشند که بیش از 50 درصد انها در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند. این دانشگاه همچنین بیش از 400 عضو هیات علمی دارد. |