در راستای گسترش تعاملات دانشگاه با صنعت، دکترکثیری(مدیر دفتر همکاریهای علمی صنعتی و فناوری) و دکتر شهریاری(مدیر دفتر تعاملات با گروه مپنا)، به همراه تعدادی از اعضای هیات علمی، بیست و نهم دیماه 1395 از کارخانجات توگا (گروه مپنا)بازدید و در جلسه ای مشترک، به بررسی راههای تعامل دو جانبه دانشگاه و شرکت توگا پرداختند.
شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا (توگا) در حال حاضر با ثبت «تولید و تحویل بیش از 300 واحد توربینهای گاز و بخار نیروگاهی به بازار ایران و منطقه خاور میانه» درکارنامه خود، یک قطب بینالمللی در صنعت توربین محسوب میشود.
گفتنی است بنا بر سیاستهای دفتر همکاریهای علمی و صنعتی دانشگاه - مبنی بر تعاملات موثر با صنایع و سازمانهای ذیربط- گروه مپنا (گروه مدیریت پروژههای نیروگاهی) به عنوان قطب صنعتی مطرح و مورد نظر قرار گرفته است. این دفتر با تشکیل «دفتر تعاملات با گروه مپنا» به مدیریت دکتر شهریاری، سعی دارد تعاملات گستردهتری با این صنعت داشته باشد و از ظرفیتهای مختلف دانشگاه در این راستا استفاده نماید. در همین راستا در جلسه مشترک دانشگاه و شرکت توگا، مقدمات تشکیل کارگروههای تخصصی برای بررسی محورهای مشترک همکاری و عملیاتی کردن تفاهم نامه مابین گروه مپنا و دانشگاه علم و صنعت ایران فراهم آمد.
لازم به ذکر است بر اساس تفاهم نامه دانشگاه علم و صنعت ایران و گروه مپنا و برای اجرایی شدن آن، نمایندهای از مپنا تعیین و در تعامل دوجانبه، محورهای تحقیقاتی مورد نظر تعیین که در ابتدا تعاملات در زمینه توربین تعیین و هدف گذاری شد. به همین منظور در نشستهای مشترک کارشناسان توگا با اعضای هیأت علمی مرتبط از دانشکدههای مهندسی مکانیک و مهندسی مواد، بنا شد کارگروههایی مشخص شده و سپس در نشستها و میزگردهای کوچکتر، محورهای تحقیقاتی مورد نظر مپنا که قابلیت اجرا توسط دانشگاه را دارند، تعریف و در قالب تعاملات دوجانبه، ساز وکارهای مناسب جهت اجرایی شدن آنها اندیشیده شود. در این راستا کارگروه-/کمیته های تعریف شده عبارتند از: مواد، آئرودینامیک، کولینگ، احتراق، ساخت و تولید و ماشینکاری، تست، کنترل و فرایند.
متذکر میشود در طی بازدید به عمل آمده در تاریخ 29/10/95، شکل گیری اولیه چهار کارگروه صورت گرفت و با توجه به مذاکرات و پیشنهادات مطروحه، تشکیل کارگروههای جدید در دست بررسی قرار گرفته است که اوائل بهمن ماه تعیین تکلیف خواهد شد.
|