مراسم افتتاح کرسی یونسکو در زمینه «همکاری دانشگاه و صنعت در فرآیند توسعه پایدار»

 

AWT IMAGE

  در دانشگاه علم و صنعت ایران

  کرسی یونسکو در زمینه همکاری دانشگاه و صنعت در فرآیند توسعه پایدار راه­اندازی شد

  مراسم افتتاح کرسی یونسکو در زمینه «همکاری دانشگاه و صنعت در فرآیند توسعه پایدار»، روز دوشنبه یازدهم اردیبهشت ماه 1391 در پژوهشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.

  در این مراسم که با حضور وزیر و معاونان وزارت علوم، تحقیقات وفناوری، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس و معاونان سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی، رییس دفتر نمایندگی یونسکو در ایران و دبیرکل سازمان یونسکو در ایران و جمعی از روسا و اعضای هیات علمی دانشگاهها برگزار شد؛ دکتر دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ارتباط با نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری و نقش و سهم دانشگاهها سخنرانی کرد. وی گفت: تولید ملی، فرهنگ و گفتمان خاص خود را دارد و باید این گفتمان در جامعه، غالب شود.

  وزیر علوم تصریح کرد: مصرف کالای خارجی، یک بیماری و بلا برای مملکت است و دانشگاه باید بیندیشد چگونه می­توان جامعه را از این بیماری و بلا نجات داد. وی ترویج فرهنگ اعتماد به نفس و خودباوری را ضروری دانست و گفت: به فرموده امام خمینی(ره)، اگر دانشگاه اصلاح شود، جامعه اصلاح می­شود. جامعه دانشگاهی باید خرید کالای خارجی را مذموم بداند و در این کار، خط شکن باشد.

  دکتر دانشجو در زمینه نقش دانشگاه در خصوص حمایت از کار و سرمایه ایرانی گفت: دانشگاه مرکزی است که سرمایه نقدی ملت را به سرمایه نیروی انسانی تبدیل می­کند و نیروی انسانی، زیربنایی­ترین سرمایه یک کشور است. اگر ما توانستیم نیروی انسانی­­­ای تربیت کنیم که به این گفتمان که مصرف کالای خارجی بیماری است توجه کند، سرمایه­ای که در اختیار داریم را شرعا و قانونا در مسیر درست قرار داده­ایم ولی اگر نسل جوانمان را خودباخته و با نگاه به غرب تربیت کردیم، حتما در این سرمایه بیت­المال، خیانت کرده­ایم.

  وزیر علوم تصریح کرد: اگر می­خواهیم از کار و سرمایه ایرانی حمایت کنیم باید دانشمان را به فناوری تبدیل کنیم و در اختیار صنعت قرار دهیم که صنعت بتواند با فناوری پیشرفته، محصولی تولید کند که قابل رقابت با جهان باشد و در این صورت، مردم به سمت خرید کالای داخلی تشویق می­شوند.

  در آغاز این مراسم، دکتر جبل عاملی، ریس دانشگاه، با گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و پاسداشت مقام معلم، تقارن راه اندازی کرسی همکاری دانشگاه و صنعت با روز استاد را به فال نیک گرفت و از تدبیر و همکاری افرادی که در راه اندازی این کرسی در دانشگاه علم و صنعت ایران تلاش کردند، تقدیر کرد.

  رییس دانشگاه ضمن اشاره به احراز رتبه دوم دانشگاههای فنی- مهندسی کشور به لحاظ تولید علم، در مورد موفقیتهای چشمگیر دانشگاه در حوزه ارتباط با صنعت و فناوری توضیح داد و از جمله در خصوص فناوری فضایی، فناوری عصبی و کامپوزیت، توضیحاتی ارایه کرد. وی پروژه­های طراحی پلت فورم خودرو در کلاس B ، توربوکمپرسور و قطارهای سریع را از دیگر ماموریتهای تحقیقاتی در حال مذاکره و در دست انجام دانشگاه برشمرد.

  در بخش دیگری از این مراسم، دکتر اکبری، رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی، در سخنانی گفت: بسیار خرسندیم که ایجاد کرسی یونسکو در زمینه همکاری دانشگاه و صنعت در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی اتفاق افتاده و این رسالت سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی را چند برابر می­کند. وی ابراز امیدواری کرد با درایت وزارت علوم و همکاری بخش صنعت و معدن و با وجود این کرسی و حمایت یونسکو، در زمینه ارتباط دانشگاه و صنعت، شاهد گامهای بزرگی در عرصه ملی و بین­المللی باشیم.

  پس از آن دکتر سعیدآبادی، دبیر کل سازمان یونسکو در ایران، هدف از تاسیس کرسی یونسکو در زمینه همکاری صنعت و دانشگاه را استفاده از نام و ظرفیت برند یونسکو برای ارایه دستاوردها و تجربیات جمهوری اسلامی ایران و ایجاد هم­افزایی علمی و گسترش فعالیتهای منطقه­ای و جهانی عنوان کرد و افزود: در چهار سال گذشته، تاسیس و راه­اندازی کرسیهای دانشگاهی یونسکو، اول بر مبنای اولویت و نیاز جمهوری اسلامی ایران و دوم، حرکت بر مبنای توانمندیها بوده است و توضیح داد که به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و تایید سازمان یونسکو، دکتر محمدحسن شجاعی­فرد(استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه) به ریاست کرسی یونسکو در زمینه همکاری دانشگاه و صنعت انتخاب شده­اند.

  رییس دفتر نمایندگی یونسکو در ایران، سخنران بعدی این مراسم بود و پس از آن دکتر شجاعی­فرد، به عنوان رییس کرسی یونسکو در زمینه همکاری دانشگاه و صنعت با تاکید بر نقش سازنده حضور دانشگاه در صنعت کشور گفت: در صنعت هر جا دانشگاه نقش و حضور داشته، در دنیا خوش درخشیده­ایم و هر جا ارتباط صنعت با دانشگاه قطع بوده، حرفی برای گفتن نداشته­ایم. وی تصریح کرد: هر جا که رشدی در صنعت هست شاهدیم که دانشجویان و اساتید، دست اندر کار بوده­اند و روز به روز افتخارات ما را اضافه می­کنند. ما ثابت کرده­ایم اگر بخواهیم، می­توانیم همچنانکه در تولید علم، از کشور ترکیه هم پیشی گرفته­ایم.

  دکتر موحدی، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور کسب و کار نیز در این مراسم گزارش مجملی از حوزه کاری خود ارایه کرد و وی با تاکید بر لزوم مدیریت اقتصاد متکی بر صادرات غیر نفتی، از دانشگاهها برای ساماندهی این مدیریت یکپارچه، استمداد خواست.

AWT IMAGEAWT IMAGE

آلبوم تصاویر

 


دفعات مشاهده: 6086 بار   |   دفعات چاپ: 1682 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 138 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.