[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
معرفی پروژه::
تاریخچه قطارهای سریع السیر::
ساختار::
اسناد بالادستی::
تفاهم نامه ها::
گزارشات::
مراکز موثر در اجرای طرح::
قطارهای پرسرعت دنیا::
اخبار و تازه ها::
تماس با ما::
::
فرم مشخصات سازندگان حقوقی

AWT IMAGE

..
فرم مشخصات مشاوران حقوقی

AWT IMAGE

..
فرم مشخصات مشاوران حقیقی

AWT IMAGE

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: شورای عالی عتف ::

  شورای عالی عتف

  بر اساس ماده 99 قانون برنامه سوم توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور، وزارت فرهنگ و آموزش عالی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تغییر نام داده و ماموریتهای جدی و جدیدی در حوزه پژوهش و فناوری به وزارت محول شده است. بر همین اساس قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شهریورماه 1383 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است. بر اساس مواد 3 و 4 این قانون، تشکیل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با هدف ایجاد هماهنگی و یکپارچگی در سیاستگذاری کلان اجرایی در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری پیش­بینی شده است. وظایف و اختیارات شورا در قانون مذکور به شرح زیر ذکر شده است :

  · اولویت ‎ بندی و انتخاب طرحهای اجرائی بلندمدت سرمایه ‎ گذاری کلان در بخش ‎ های آموزشی و پژوهشی وفناوری؛

  · بررسی و پیشنهاد منابع مالی مورد نیاز در حوزه های علوم، تحقیقات و فناوری .

  به موجب قانون، دبیرخانه شورای عالی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مستقر است و مصوبات آن پس از ابلاغ ریاست محترم جمهور برای کلیه دستگاه­های اجرایی کشور لازمالاجراست .

 

  کمیسیون دائمی شورای عالی عتف

  در راستای اجرای آئین نامه داخلی شورای عالی علوم ، تحقیقات و فناوری مصوبه دومین جلسه شورا در تاریخ 03/02/1385 و به منظور تسهیل و تسریع در انجام وظایف خود ، دبیرخانه شورا را موظف به تشکیل جلسات کمیسیون دائمی با وظایف و اختیارات ذیل نموده است :

  · تصمیم ­گیری در مواردی از وظایف تفصیلی شورای عالی که از طرف آن شورا تفویض اختیار شود .

  · بررسی و اظهارنظر در مواردی که از طرف شورای عالی ارجاع می­شود .

 

  کمیسون های تخصصی شورای عالی عتف

  شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، که یکی از عمده­ترین نهادهای فعال در عرصه سیاست گذاری علم و فناوری است ، در جهت ارتقای کیفیت سیاست گذاری در زمینه های مختلف علوم، تحقیقات و فناوری و راهبری توسعه فناوری های دارای اولویت ملی، اقدام به تشکیل کمیسیون های تخصصی دوازده گانه بر اساس ماده 3 آیین­نامه داخلی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری مصوب دومین جلسه شورا مورخ 3/2/1385 و هم­چنین بر اساس مصوبات 2 الی 4 سومین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری مورخ 18/7/85نموده است. از مهمترین وظایف کمیسیون های تخصصی می توان به اولویت بندی و پیشنهاد اجرای طرح های اجرائی بلندمدت سرمایه گذاری کلان در بخش های آموزشی، پژوهشی و فناوری و همچنین بررسی و پیشنهاد منابع مالی مورد نیاز در حوزه های علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد .

  لازم بذکر است این شورا از یک سو با بهره مندی از متخصصان حوزه­های مختلف، فعالیت جدی و مؤثری را در توزین و توزیع کلان بودجه­های تحقیقاتی انجام داده و از سوی دیگر با اتکاء به جایگاه قانونی خود، نقش مهمی را در بازبینی فرآیندها و ارزیابی برون­دادهای پژوهشی دستگاه اجرایی ایفا کرده است. با توجّه به اهمیت نقش نهادینه شده این شورا و نیز لزوم تقویت جایگاه سازمانی آن، باید به صورت ادواری بازتاب مناسبی از عملکرد تخصصی شورا تهیه و ارائه شود. لذا شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در راستای پیشبرد اهداف و با توجه به نقش مهم خود در تعیین سیاست­های کلان علم و فناوری، اقدام به تشکیل کمیسیون­های تخصصی در زمینه­های موضوعی مختلف نموده است که هرکدام بر اساس نیاز جامعه در آن حوزه فعالیت می­کنند. می‌توان گفت این کمیسیون­ها که از مجموعه‌ای افراد دارای صلاحیت علمی در زمینه موضوعی مرتبط تشکیل شده‌اند، نقش مهمی را در تعیین اولویت­های تحقیقاتی و پژوهشی کشور ایفا کرده و با تصمیم­گیری در این زمینه نقش بسزایی در تخصیص بودجه‌های پژوهشی در حوزه­های مختلف دارند .

دفعات مشاهده: 4783 بار   |   دفعات چاپ: 1387 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 34 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد . نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد .
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 48 queries by YEKTAWEB 4665