برگزاری دفاعیه دکتری آقای مهندس شاهین دبیریان

 | تاریخ ارسال: 1394/4/21 | 
AWT IMAGEآقای مهندس شاهین دبیریان دانشجوی دوره دکتری این دانشکده گرایش مهندسی و مدیریت ساخت، 22 تیرماه سال 94 از رساله خود تحت عنوان «مدلسازی بهره‌وری نیروی کار ساخت با رویکرد پویایی سیستم» در محل سالن کنفرانس شمارۀ 1 دانشکده مهندسی عمران با راهنمایی آقای دکتر خانزادی دفاع خواهد نمود.
چکیده این رساله به شرح زیر می‌باشد:

صنعت ساخت بدون شک یکی از بخش های اصلی اقتصاد می باشد و نقش استراتژیک در تمام کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه دارد. در صنعت ساخت وابستگی متقابل مابین سودآوری و رشد بهره وری وجود دارد. هزینه های نیروی کار ساخت عموما 33-50 % کل بودجه پروژه را به خود اختصاص می دهند. بنابراین بهره وری نیروی کار یکی از مهمترین عوامل موثر بر سودآوری پیمانکاران می باشد. آنچه یک پدیده را قابل پیش بینی میکند و امکان مدلسازی درست را فراهم می آورد، شناخت روابط علی-معلولی کنترل کننده رفتار آن پدیده میباشد. مدلهای شبیه سازی به صحت می توانند سیستمهای دنیای واقعی را در هر سطح از جزئیات نشان دهند و عوامل مؤثر در سطح سیستم و اثر آنها بر بهره وری نیروی کار را صراحتاً بوسیله شبیه سازی مدل کنند.
در این رساله مدل کمی شبیه سازی بهره وری نیروی کار با رویکرد پویایی سیستم، توسعه یافت. سیاست های مورد توجه در مطالعه موردی انجام شده در این رساله به سه گروه سیاست های استخدام، سیاست های فشار زمانبندی و سیاست های مرتبط با انگیزش کارکنان، طبقه بندی شده است. در بین سیاست های مورد توجه در این تحقیق هیچ یک از سیاست ها وجود ندارد که تمامی پارامترهای موثرکه شامل بهره وری گروه کار، سود پروژه، زمان اتمام پروژه، بیشینه مقدار منفی جریان نقدینگی خالص و ... را بهبود دهد. بنابراین پیمانکار باید شرایط را در نظر گرفته و بهترین سیاست را بر اساس امکانات خود و شرایط محیطی اتخاذ نماید. بطور مثال سیاست پرداخت تشویقی سیاست موثر برای بیشینه سود، افزایش انگیزش، افزایش بهره وری گروه کار و کاهش زمان اتمام پروژه می باشد در حالی که جریان نقدینگی خالص در هنگام اخذ این سیاست در اکثر مدت پروژه منفی و بیشترین تامین مالی را نیازمند است.
واژه‌های کلیدی: ساخت، مدیریت منابع انسانی، بهره وری نیروی کار، شبیه سازی، پویایی سیستم.

رایانامه جهت ارتباط با دانشجوی فوق: dabirian [AT] iust.ac.ir


دفعات مشاهده: 5543 بار   |   دفعات چاپ: 847 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر