نشست تلفیق مرحله دوم طراحی و تدوین برنامه راهبردی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد
نشست تلفیق مرحله دوم طراحی و تدوین برنامه راهبردی دانشگاه علم و صنعت ایران،روز پنجشنبه هفدهم دی ماه ۹۴ باحضور ۳۵ نفر از مدیران و اعضای هیات علمی این دانشگاه در مجتمع حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد.
در این نشست، نتایج فعالیت کمیته های تخصصی ده گانه که با حضور بیش از یکصد نفر تدوین شده بود، تلفیق و برنامه راهبردی دانشگاه جهت تصویب به شورای عالی برنامه ریزی راهبردی دانشگاه از جمله فعالیت هایی است که در این نشست انجام شد.
در ابتدای این نشست مهندس خالقی (دبیر شورای برنامه ریزی راهبردی دانشگاه) گزارشی از فرآیند طراحی برنامه راهبردی را ارائه نمود.
وی در این سخنرانی گفت: با توجه به اینکه وضعیت فعلی دانشگاهها از ناپایداری (تغییر و تحولات بسیار بالاست)، تنوع و تازگی بالا (تنوع حوزههای تصمیمگیری) وماهیت جهان شمول برخوردار است و همچنین با موضوعات جدیدی روبروست که قبلا تجربه نکرده است، نیاز به برنامهریزی راهبردی بر مبنای بینش و بصیرت و تفکر استراتژیک احساس میشد.
وی افزود: از طرفی برنامه سوم توسعه راهبردی دانشگاه در پایان سال ۱۳۹۴ به پایان میرسد. لذا هیات رئیسه دانشگاه تصمیم گرفت طراحی و تدوین برنامه راهبردی چهارم دانشگاه را در دستور کار قرار دهد.
مهندس خالقی گفت: فاز اول طراحی وتدوین برنامه در مهرماه سال جاری با طراحی و تدوین ارکان جهت ساز (چشم انداز، بیانیه ارزش و ماموریت به اتمام رسید در طی ماههای آبان، آذر و نیمه اول دی ماه کار گروههای تخصصی ده گانه (آموزش و تحصیلات تکمیلی- مالکیت فکری و اخلاق علمی منابع و زیر ساخت- فناوری اطلاعات – پژوهش و تولید علم- ارتباط با صنعت و پژوهشهای کاربردی- فناوری، تجاری سازی و کارآفرینی – فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی- ارتباطات و برند) تشکیل شد.
دبیر شورای برنامه ریزی راهبردی دانشگاه افزود: در مرحله دوم اهداف کیفی، سیاستها و خط مشیها، اهداف کمی، راهبردها و برنامهها را به اتمام رسانده و بالاخره در این نشست قرار است تلفیق برنامه راهبردی صورت بگیرد.
مهندس خالقی گفت: از ویژگیهای این برنامه راهبردی دانشگاه میتوان به طراحی مبتنی بر دانش و تجربه، مرز شکنی و پذیرش تغییر، مشارکت حداکثری در طراحی، برنامه ریزی نه از بالا به پایین و نه از پایین به بالا، بلکه تلفیقی از این دو اشاره نمود.
وی نشاط و بالندگی دینی و علمی، تولید علم، کارآفرینی دانش بنیان، فناوریهای نوظهور، حل مسائل بخش صنعت و خدمات، تحول در روشهای یاددهی و یادگیری و ارتباطات بین الملل را از مسائل مورد تاکید در این برنامه دانست.
وی در پایان صحبت های خود گفت: جهتگیری اصلی این برنامه کارآفرینی دانش بنیان (دانشگاههای نسل سوم) است، اما دانشگاه کارآفرینی که رکن اساسی آن پژوهش و تولید دانش بوده را به حاشیه نخواهد راند، بلکه نگاه رشد و بلوغ به تولید علم و دانش خواهد داشت.
گفتنی است برنامه راهبردی دانشگاه علم و صنعت ایران قرار است، پس از تصویب در مراجع ذی صلاح به عنوان سند بالادستی باشد که مبنای برنامهریزی راهبردی دانشکدهها و پژوهشکدههای این دانشگاه خواهد بود.
آلبوم تصاویر |