برگزاری دفاعیه دکتری مهندس محمد رستگارمقدم

 | تاریخ ارسال: 1400/3/5 | 
مهندس محمد رستگارمقدم دانشجوی دوره دکتری این دانشکده، رشته مهندسی عمران گرایش مهندسی و مدیریت ساخت، ۹ خرداد ماه سال ۱۴۰۰ از رساله خود تحت عنوان «تصمیم‌گیری بهینه اجزای ساختمان بر پایه‌ی کلاس‌های بنیادین صنعت با استفاده از پایگاه داده‌های گرافی» به‌صورت مجازی با راهنمایی دکتر مصطفی خانزادی و دکتر علی کاوه  دفاع نمود.
چکیده این رساله به شرح زیر می‌باشد:
موفقیت پروژه‌های عمرانی در گرو تصمیم‌گیری طراحان و ذی‌نفعان دخیل در مراحل گوناگون چرخه‌ی عمر پروژه است و انتخاب این افراد نقطه عطفی در آینده‌ی پروژه به شمار می‌رود. پیچیدگی این تصمیمات زمانی که ابعاد و جنبه‌های مختلف بر آن‌ها سایه افکنده باشد، دو چندان خواهد شد و هنر یک مدیر پروژه تصمیم گیری بهینه در این نقاط حساس و تاثیرگذار است. این مهم، زمانی محقق می‌شود که از روش‌های علمی و مهندسی شده‌ی به روز در علم مدیریت ساخت بهره گرفته شود و این علم را همگام با گسترش تکنولوژی‌های نوین در سایر رشته‌ها متحول سازد و دوره‌ی گذار از روش‌های سنتی به مدرن را طی کند.
یکی از چالش‌های اصلی پروژه، انتخاب بهینه مواد، مصالح و اجزای ساختمانی برای رسیدن به اهدافی مانند کاهش هزینه‌ی تامین مواد و کاهش تاثیرات مخرب زیست محیطی است. با عنایت به پیشرفت روزافزون رویکردهای مدل سازی مانند BIM، استفاده از این رویکرد برای پشتیبانی از تصمیم گیری‌های مدیریت پروژه حائز اهمیت است و اطلاعات دقیقی را برای ذی‌نفعان فراهم می‌کند. بنابراین، فایل‌ IFC به عنوان خروجی این رویکرد، با توجه به غنای اطلاعاتی خود، نقش موثری می‌تواند ایفا کند، ولی پیش از آن، فایل‌ IFC مدنظر باید در قالب پایگاه داده‌ای مناسب ذخیره سازی شود و به مدلی در دسترس و قابل بازیابی تبدیل گردد. با توجه به ماهیت سلسله مراتبی این فرمت اطلاعاتی، پایگاه داده‌ی گرافی، بهترین گزینه برای ذخیره سازی این اطلاعات است. در این پژوهش، با مدل‌سازی این رویکرد و ادغام آن با الگوریتم‌های بهینه‌سازی فراابتکاری، ارزیابی اعضای جبهه پارتو با روش تحلیل پوششی داده‌‌ها و در نهایت بکارگیری روش‌های تصمیم گیری چندشاخصه، چارچوب جامعی برای تصمیم‌گیری در خصوص انتخاب اجزای ساختمان پیشنهاد و عملکرد آن با پیاده سازی بر روی یک پروژه ساختمانی، نشان داده شده است.
عملکرد رویکرد پیشنهادی در مقایسه با روش‌های سنتی، استفاده از Revit برای متره و افزونه‌های Revit، نشان می‌دهد که این روش در معیارهایی همچون دقت، سرعت، پارتویی بودن جواب‌ها، انطباق‌پذیری و جامعیت روش، عملکرد قابل قبولی را دارد و توانسته است خلا موجود در صنعت ساخت را پر کند.
واژه‌های کلیدی: مدل سازی اطلاعات ساختمان، پایگاه داده‌های گرافی، الگوریتم‌های بهینه سازی فراابتکاری، تحلیل پوششی داده‌ها، روش‌های تصمیم گیری چندشاخصه
رایانامه جهت ارتباط با دانشجوی فوق:
 mhmd.rastegargmail.com , mhmd_rastegarcivileng.iust.ac.ir

دفعات مشاهده: 2982 بار   |   دفعات چاپ: 354 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر