ترجمه کتاب طراحی لرزه‌ای ساختمان‌های بتن‌آرمه اثر پرفسور جک میلی توسط گروه تحقیقاتی دکتر محسن‌علی شایان‌فر

 | تاریخ ارسال: 1401/10/10 | 
ترجمه این اثر که توسط جک میلی، متخصص برجسته در حوزه مهندسی لرزه‌ای، به نگارش درآمده توسط جناب آقای دکتر محسن‌علی شایانفر (استاد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران) و مهندس پارسا جلوخانی (دانشجوی دوره دکتری مهندسی سازه دانشگاه علم و صنعت ایران) انجام شده است. در این کتاب تئوری و کاربرد طراحی ساختمان‌های بتن‌آرمه مقاوم در برابر زلزله و نیز ارزیابی آن‌ها مورد بحث قرار گرفته است و با تأکید بر پاسخ سازه در برابر زلزله، به بیان رفتار مصالح، اجزا و سیستم‌های تحت اثر بارگذاری متعارف و شدید پرداخته شده است.
روش‌های طراحی در دو سطح پایه، که مورد نیاز آیین‌نامه‌های ساختمانی فعلی است، و همچنین پیشرفته، که برای مسائل خاصی همچون ارزیابی براساس عملکرد لرزه‌ای سازه هاست، بیان شده است.
مباحث در چهار بخش اصلی تقسیم‌بندی شده‌اند. بخش اول (فصل 1) روش‌های طراحی مرتبط با طراحی ساختمان‌های بتن‌آرمه مقاوم در برابر زلزله را بررسی می‌کند. بخش دوم (فصل 2 تا 4) در مورد مشخصات مصالح فولاد، بتن و بتن محصور‌شده که برای عملکرد و طراحی لرزه‌‌ای مهم هستند، بحث می‌کند. بخش سوم (فصل 5 تا 10) رفتار اجزای سازه‌ای بتن، شامل اعضای کششی و فشاری، تیرها، ستون‌ها، دیوار‌ها، نواحی اتصال تیر به ستون و قاب‌بندی دال-ستون و دال-دیوار تحت نیروی محوری، خمش، برش و تغییرشکل‌های غیر‌ارتجاعی وارد شده را پوشش می‌دهد. بخش آخر کتاب (فصل‌های 11 تا 16) به طراحی لرزه‌ای قاب‌های خمشی، دیوارهای سازه‌ای، قاب‌های ثقلی، دیافراگم‌ها و پی‌ها می‌پردازد. روی هم رفته، این چهار بخش پوشش جامعی از مکانیک و طراحی ساختمان‌های بتنی مقاوم در برابر زلزله را فراهم می‌کنند.
در ترجمه این کتاب، تلاش شده ضمن حفظ امانت‌داری بیان نویسنده، ادبیات فنی و واژگان به‌کار رفته با عبارات معادل مناسب فارسی، جایگزین شوند. البته در برخی موارد برای درک بهتر مفاهیم یا اصلاحات انجام شده نسبت به ACI 318 (2014)، توضیحات لازم در پاورقی‌ها ارائه شده است. همچنین در متن اصلی کتاب واحد «مرسوم ایالات متحده آمریکا» (U.S. customary units) و «سیستم بین‌المللی واحد‌ها» (SI) استفاده شده‌، که در ترجمه با توجه به روند مورد استفاده در ایران، صرفاً سیستم بین‌المللی واحدها (SI) آورده شده است. در متن اصلی کتاب، بسیاری از روابط و محدودیت‌های مربوط به آیین‌نامه‌ها و استانداردها، شکل روابط و مقادیر، با تبدیل واحد از سیستم مرسوم ایالات متحده به SI ارائه شده است؛ بنابراین تمامی موارد ضمن مطابقت با ویرایش نسخه SI مرجع مربوطه، در صورت لزوم اصلاح شده‌اند. مثال‌های کتاب نیز متناسب با کاربرد (Practice) ایران به لحاظ نوع و رده مصالح و همچنین ابعاد، مجدد حل و بازنویسی شده‌اند و در صورت لزوم، روند حل با جزئیات بیشتری عنوان شده است تا خوانندگان ارتباط بهتری با مفاهیم بیان شده برقرار کنند. در انتهای کتاب، یک واژه‌نامه انگلیسی به فارسی از کلمات تخصصی این کتاب ارائه شده است تا علاقمندان امکان دسترسی به لغات تخصصی مورد نیاز خود را به صورت دسته‌بندی شده، داشته باشند. 
برای تهیه این کتاب می‌توانید با شماره تلفن 09056577647 تماس حاصل فرمائید.
پاییز 1401

دفعات مشاهده: 2712 بار   |   دفعات چاپ: 373 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر