[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره دانشگاه::
درباره روابط عمومی::
معرفی افراد::
فرآیندهای کاری::
بروشور و کاتالوگ ها::
اخبار دانشگاه::
افتخارات دانشگاه::
دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی::
تسهیلات پایگاه::
اخبار ویژه ورودی های 1403::
آرشیو ماهنامه خبری وزارت علوم::
آرشیو گزارش های تصویری::
تور مجازی::
::
آرشیو نشریه پیام

AWT IMAGE

AWT IMAGE
نشریه پیام شماره 90
نشریه پیام شماره89
نشریه پیام شماره ۸۸
نشریه پیام- شماره 87
نشریه پیام شماره 86

نشریه پیام شماره 85
نشریه پیام شماره 84

نشریه پیام شماره 83

نشریه پیام شماره 82

نشریه پیام شماره 81

نشریه پیام شماره 80

آرشیو نشریه پیام

..
آرشیو خبرنامه الکترونیک دانشگاه

AWT IMAGE

خبرنامه شماره ۴۰۴

خبرنامه شماره ۴۰۳

خبرنامه شماره ۴۰۲

خبرنامه شماره ۴۰۱

خبرنامه شماره ۴۰۰

خبرنامه شماره ۳۹۹

خبرنامه شماره ۳۹۸

خبرنامه شماره ۳۹۷

خبرنامه شماره ۳۹۶

خبرنامه شماره ۳۹۵

خبرنامه شماره ۳۹۴

خبرنامه شماره ۳۹۳

خبرنامه شماره ۳۹۲

آرشیو خبرنامه الکترونیک

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دفاعیه دکتری در دانشکده مدیریت، اقتصاد و مهندسی پیشرفت ::
 | تاریخ ارسال: 1402/9/29 | 
دفاعیه دکتری در دانشکده مدیریت، اقتصاد و مهندسی پیشرفت
 
میثم مظفر (دانشجوی دکتری مدیریت سازمان‌های دولتی ایران، سیاستگذاری دولتی (خط مشی‌گذاری عمومی))، ۳ دیماه ۱۴۰۲ از رساله دکتری خود با عنوان «طراحی و تبیین الگوی سیاستگذاری عمومی با رویکرد رفتاری و الزامات اجرایی آن در نظام سیاستگذاری جمهوری اسلامی ایران» دفاع می‌کند.
چکیده این رساله که به راهنمایی دکتر علیرضا معینی و دکتر سبحانی‌فرد و مشاوره دکتر علیرضا علی‌احمدی انجام شده، به شرح زیر است. ضمنا این جلسه دفاعیه ساعت ۱۷.۳۰ در طبقه دوم و کلاس ۲۰۹ دانشکده مدیریت، اقتصاد و مهندسی پیشرفت برگزار خواهد شد
چکیده:
سیاست‌های عمومی از منظر رویکردها، روش‌ها و اثربخشی آنها در جامعه متنوع و متفاوت هستند. در رابطه با این سیاست‌ها، این پرسش مطرح است که چگونه با ایجاد تغییرات و مداخلات در رفتار انسان‌ها و اجتماعات، می‌توان فواید و عوایدی را نصیب افراد و کل جامعه کرد؟ اصلاح الگوی مصرف و صرفه‌جویی در مصرف انرژی، قانون‌پذیری بیشتر جامعه، بهبود رانندگی و رفتارهای ترافیکی، اصلاح عادات غذایی، افزایش مشارکت سیاسی شهروندان، توسعه امور خیریه و کمک به همنوعان، ارتقای سلامت و رعایت بهداشت عمومی، پیشگیری از بیماری‌های خاص و ده‌ها هدف دیگر، همگی موضوعاتی هستند که می‌توانند در عرصه سیاست‌گذاری مورد توجه قرارگرفته و با رویکرد رفتاری و ابزارهای اثربخش آن محقق گردند. هدف اصلی این تحقیق، طراحی مدلی جهت پیاده سازی اثربخش سیاستگذاری عمومی با رویکرد رفتاری و شناسایی الزامات اجرایی آن است. به منظور طراحی مدل مورد نظر، از مرور سیستماتیک ادبیات و روش رویش نظریه استفاده شد. در مجموع ۳۷۶ پژوهش/مقاله طی ۴ مرحله فیلتر شد و در انتها، ۱۹۱ پژوهش باقی ماند. این مقالات از ۶ پایگاه داده معتبر بین المللی استخراج گردید. علاوه بر این، در فاز دوم برای تکمیل و اصلاح مدل پاردایمی سیاستگذاری رفتاری، مصاحبه هایی نیمه ساختاریافته با ۷ نفر از خبرگان اجرایی و دانشگاهی حوزه سیاستگذاری عمومی انجام شد. در نهایت، برای پاسخگویی به سئوال اول (علل تمایل به سیاستگذاری رفتاری)، ۶۹ گزاره معنی دار، ۸۲ کد و ۸ مقوله محوری؛ در پاسخ به سئوال دوم (مولفه های سیاست های تغییر رفتار)، ۹۸ گزاره معنی دار، ۱۲۶ کد و ۸ مقوله محوری؛ برای پاسخگویی به سئوال سوم (راهبردها و ابزارهای سیاستگذاری رفتاری)، ۱۳۴ گزاره معنی دار، ۱۸۱ کد و ۱۶ مقوله محوری؛ در پاسخگویی به سئوال چهارم (الزامات اجرایی سیاستگذاری رفتاری)، ۱۱۷ گزاره معنی دار، ۱۳۳ کد و ۲۴ مقوله محوری؛ و در پاسخگویی به سئوال پنجم (پیامدهای سیاستگذاری رفتاری)، ۷۳ گزاره معنی دار، ۹۰ کد و ۱۳ مقوله محوری شناسایی گردید. مضامین شناسایی شده در نهایت مورد پایش قرار گرفت و مدل پارادایمی سیاستگذاری با رویکرد تغییر رفتار طراحی گردید. سیاستگذاران می­توانند با استفاده از ابزارهایی از قبیل بازاریابی اجتماعی، ارائه هدفمند و هوشمندانه اطلاعات و اطلاعیه های زمانبندی شده، شخصی سازی اطلاعات و تلنگر ها، بهره گیری از هنجارهای اجتماعی، بکارگیری مشوق ها، بهره گیری از قدرت بالای زیان گریزی، استفاده از عواطف، هیجانات و احساسات، ترکیب ساز و کارهای رفتاری و غیررفتاری، تدوین قوانین و مقررات رفتاری، صورت بندی سوگیرانه مسئله و معماری هوشمند انتخاب، برجسته سازی، استفاده از پیش­فرض­ها و انصراف گزینی، ساده­سازی مفاهیم و انتخاب­ها، ایجاد سهولت دسترسی پذیری، زمینه مندسازی و طراحی هوشمندانه  محیط، قراردادگرایی اجتماعی، ایجاد تعهدات رفتاری داوطلبانه الزام آور، انتخاب منابع اطلاعاتی و کانال­های ارتباطی مناسب  بوم کشور  برای تغییر رفتار، و شبکه سازی به اثربخش سازی سیاست های عمومی مبادرت نمایند. سرانجام، با استفاده از مدل پارادایمی پایش شده، یک مورد در زمینه مدیریت پسماند ارائه و بومی سازی شد. 
واژه­های کلیدی: الگوی رفتاری، سیاستگذاری عمومی، سیاستگذاری رفتاری، الزامات اجرایی


 
دفعات مشاهده: 1153 بار   |   دفعات چاپ: 199 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی ومعنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم وصنعت ایران میباشد .هرگونه برداشت با ذکر منبع ، بلامانع است.

Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4665