برگزاری مراسم دید و بازدید نوروزی ۱۴۰۴ و عید سعید فطر، با حضور هیات رئیسه و دانشگاهیان علم و صنعت ایران
مراسم دید و بازدید نوروزی ۱۴۰۴ و عید سعید فطر، صبح روز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ با حضور سرپرست دانشگاه، اعضای هیات رئیسه و جمعی از اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاه، در مسجد الشهدای دانشگاه برگزار شد.
در مراسم دید و بازدید نوروزی، ابتدا حجتالاسلام والمسلمین شریف اصفهانی (مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه)، سخنرانی کرد. وی با تبریک عید نوروز و عید سعید فطر، آرزو کرد امسال سال ظهور حضرت حجت (عج) و سالی پر از برکت و گشایش دنیا و آخرت برای همه مردم باشد.
.JPG)
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن اشاره به وجه تسمیه و آیاتی از سوره مائده و با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۴ از سوی مقام معظم رهبری به نام «سرمایهگذاری برای تولید»، آرزو کرد بتوانیم نقش خود را به خوبی ایفا کرده و زمینهای درست برای رونق اقتصادی فراهم کنیم و همچنین با وحدت کلمه، تهدیدهایی که علیه کشور انجام میشود را پشت سر گذارده و نقطه روشنی برای آیندگان باشیم.
در ادامه این مراسم، دکتر شکریه (سرپرست دانشگاه)، سخنرانی و ضمن تبریک اعیاد نوروز و فطر و آرزوی حفظ برکات ماه مبارک رمضان در طول سال، به تبیین چند موضوع در خصوص مدیریت جدید دانشگاه پرداخت. وی سخنان خود را با طرح این سوال آغاز کرد که تعریف دانشگاه چیست و تاکید کرد: دانشگاه، تنها زمین، آزمایشگاه، امکانات، سرمایههای مالی منقول و غیرمنقول نیست، بلکه سرمایه اصلی دانشگاه، نیروی انسانی آن است. اعضای هیأت علمی، کارمندان و دانشجویان، سرمایههای جدی دانشگاه هستند و وظیفه تکتک ما، حمایت و حفاظت از این سرمایههایی است که خداوند در اختیار ما قرار داده و حفظ حرمت، عزت و تکریم همه اقشار دانشگاهی وظیفه ماست.
.JPG)
دکتر شکریه با اشاره به سخن بنیانگذار جمهوری اسلامی که فرمودند «دانشگاه، کارخانه انسانسازی است»، تاکید کرد: در دانشگاه نیروی انسانی تربیت میکنیم و دانشگاه محلی است که در آن، سرمایههای انسانی، وظایفی برای حفاظت از نظام مقدس جمهوری اسلامی بر عهده دارند و وظیفه مدیریت دانشگاه، حفاظت از این سرمایههای ارزشمند است لذا ما موظفیم حرمت انسانی، عزت انسانی، صداقت و پاکدستی را رعایت کنیم و این ما را به آنجا میرساند که مدیریت در دانشگاه، باید متفاوت از جاهای دیگر باشد.
سرپرست دانشگاه در ادامه اظهار داشت: انتظاراتی که اعضای هیأت علمی از دانشگاه دارند، این است که به شایستهسالاری، رعایت عزت اساتید و حرمتها توجه شود و استقلال فکری اساتید پاس داشته شود.
.JPG)
دکتر شکریه با بیان این مطلب که مدیریت در دانشگاه، مدیریت بر مدیریتناپذیر است و لذا متفاوت از مدیریت در مراکز دیگر است، گفت: وقتی ما دانشجوی دکتری تربیت و به جامعه تحویل میدهیم به او یاد میدهیم که باید مستقل فکر کنی، نوآوری داشته باشی، دنبالهروی کسی نباشی و بتوانی مستقل پایاننامهات را به پایان برسانی و بعد در کسوت محقق، هیات علمی، صنعتگر یا هر مسئولیتی که بر عهده میگیری، این اصول را رعایت کنی. این در حقیقت، قسمنامهای است که به دانشآموختگان خود میدهیم که بر اساس آن عمل کنند بنابراین اگر قرار باشد در محیطی که این افراد تربیت میشوند مدیریت کنیم، باید اصول مدیریت خاص این فضا را رعایت کنیم. اگر از اساتید خود، کنشگری و مشارکت فعال در راستای اهداف دانشگاه میخواهیم نه صرفا انجام وظایف آموزشی؛ باید امیدوار باشند که دانشگاه نوع مدیریتی را اعمال میکند که بر مبنای اخذ مشارکت و نظرات آنان است.
.JPG)
سرپرست دانشگاه در بخش دیگر سخنان خود تاکید کرد: انتقاد در دانشگاه باید باشد و طبیعی است اما انتقاد سازنده، نه انتقادی که اهداف دیگر پشت آن باشد. وی افزود: انتقاد سازنده، همواره جزو مزیتهایی است که باید در محیط دانشگاهی به آن توجه کنیم.
دکتر شکریه تصریح کرد: اعتقاد شخصی من این است که سیاست ما، عین دیانت ما و دیانت ما، عین سیاست ماست اما نباید به دنبال سیاسیسازی دانشگاه باشیم چرا که سیاسی کردن دانشگاه، یعنی به حزب خاص وابسته شدن و شقهشقه کردن دانشگاه و این سم است برای دانشگاه. وی در ادامه افزود: داشتن طرز تفکر متفاوت، حق ماست ولی مشترکاتی هم داریم که میتوان بر روی آن متمرکز شد و دانشگاه را بر مبنای مشترکات اداره کرد و این همان وحدت کلمهای است که امام راحل در ابتدای انقلاب فرمودند. یعنی در حین اینکه ممکن است نظر متفاوتی داشته باشیم، حفظ اصل نظام را اوجب واجبات دانستن، وظیفه مشترک ماست.
دکتر شکریه گفت: مدیریت در دانشگاه اصول خودش را دارد، لذا بدنه دانشگاه باید احساس کند که بر اساس اصولی داریم حرکت میکنیم و هرگز این اصول را زیر پا نخواهیم گذاشت. وی افزود: حفظ حرمت و عزت دانشجو، کارمند و هیأت علمی، نکات مهمی است که باید در دانشگاه رعایت شود و اگر این اتفاق بیفتد، دانشگاه میتواند اتاق فکر سه قوه فعال کشور باشد.
دکتر شکریه تصریح کرد: دانشگاه، محل فرهیختگی است نه تاخت و تاز خطهای سیاسی. وظیفه دانشگاه، ایجاد فرصت مناسب برای همه اعضای هیات علمی است نه یک قبیله، یک فرد یا اشخاص خاص. وی گفت: ما آماده شنیدن پیشنهادات و انتقادات هستیم و اگر به تصمیمی میرسیم که با پیشنهاد فردی هماهنگ نباشد و با فرد دیگر هماهنگ باشد، به این معنی نیست که به دنبال فرد خاصی هستیم. همه انتقادات، بررسی و اعمال خواهد شد به شرطی که به دنبال سازندگی باشیم.
دکتر شکریه در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به استفاده دانشگاههای رقیب خارج از کشور از متدهای نو برای مدیریت، تاکید کرد باید از روشهای جدید مانند هوش مصنوعی استفاده کرد. وی افزود: الحمدلله ما در دانشکده مهندسی کامپیوتر، رشته و گروه هوش مصنوعی داریم که به ما این فرصت را خواهد داد که در مدیریت ، آموزش و پژوهش از هوش مصنوعی استفاده کنیم.
پایانبخش این مراسم، حضور دانشگاهیان در مقبرهالشهدای دانشگاه، نثار فاتحه به روح شهدا و تجدید میثاق با آنان بود.
|