[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره دانشگاه::
درباره روابط عمومی::
معرفی افراد::
بروشور و کاتالوگ ها::
کلیپ، تیزر و سرود دانشگاه::
اخبار دانشگاه::
فرآیندهای کاری::
افتخارات دانشگاه::
دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی::
تسهیلات پایگاه::
اخبار ویژه ورودی های 1403::
آرشیو ماهنامه خبری وزارت علوم::
آرشیو گزارش های تصویری::
تور مجازی::
::
آرشیو نشریه پیام

AWT IMAGE

AWT IMAGE
نشریه پیام شماره 90
نشریه پیام شماره89
نشریه پیام شماره ۸۸
نشریه پیام- شماره 87
نشریه پیام شماره 86

نشریه پیام شماره 85
نشریه پیام شماره 84

نشریه پیام شماره 83

نشریه پیام شماره 82

نشریه پیام شماره 81

نشریه پیام شماره 80

آرشیو نشریه پیام

..
آرشیو خبرنامه الکترونیک دانشگاه

AWT IMAGE

خبرنامه شماره ۴۱۴

خبرنامه شماره ۴۱۳

خبرنامه شماره ۴۱۱

خبرنامه شماره ۴۱۰

خبرنامه شماره ۴۰۹

خبرنامه شماره ۴۰۸

خبرنامه شماره ۴۰۷

خبرنامه شماره ۴۰۶

خبرنامه شماره ۴۰۵

خبرنامه شماره ۴۰۴

خبرنامه شماره ۴۰۳

خبرنامه شماره ۴۰۲

آرشیو خبرنامه الکترونیک

..
حدیث هفته

حضرت امام علی (ع)
مَن جاءَتهُ مَنِیَّتُهُ وهُوَ یَطلُبُ العِلمَ فبَینَهُ وبَینَ الأنبیاءِ دَرَجَهٌ؛
هر کس در حال طلب دانش مرگش فرا رسد ، میان او و پیامبران تنها یک درجه تفاوت باشد .
مجمع البیان : ۹ / ۳۸۰ منتخب میزان الحکمه : ۳۹۸

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: رویداد روز بین‌الملل دانشگاه علم و صنعت ایران، با حضور مهمانان ویژه برگزار شد ::
 | تاریخ ارسال: 1404/2/2 | 
رویداد روز بین‌الملل دانشگاه علم و صنعت ایران، با حضور مهمانان ویژه برگزار شد


رویداد «روز بین‌الملل دانشگاه علم و صنعت ایران» و تقدیر از سرآمدان حوزه بین‌الملل، روز دوشنبه یکم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، در آمفی تئاتر شهید بهرامی برگزار شد.
در این رویداد که با حضور میهمانانی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان امور دانشجویان، نمایندگان برخی از سفارتخانه‌های خارجی، اعضای هیأت علمی و جمعی از دانشجویان برگزار شد؛ ضمن معرفی اقدامات، برنامه‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه در حوزه بین‌الملل، از فعالان برتر این عرصه از میان دانشکده‌ها، اساتید و یاوران علمی، مطابق آیین‌نامه انتخاب سرآمدان حوزه بین‌الملل دانشگاه (مصوب سال ۱۴۰۳) تقدیر به عمل آمد. همچنین یکی از چهره‌های ماندگار ملی کشور مورد تجلیل قرار گرفت.
سخنران اول این رویداد، دکتر محمودمهرداد شکریه (سرپرست دانشگاه) بود. وی با خیر مقدم گویی به میهمانان ویژه و حاضران در مراسم، در بخش اول سخنان خود به تبیین نکاتی با تاکید بر روابط بین‌الملل از منظر قرآن پرداخت و گفت: وقتی به قران مراجعه و با دید خاص روابط بین‌الملل در آیات می‌نگریم، مشاهده می‌کنیم که موضوعاتی مانند روابط با دولت‌های اسلامی و غیر اسلامی، وفای به عهد، اولویت صلح نسبت به جنگ، رابطه منطقی با کشورهای دیگر و نه سلطه، عدم تحمیل عقیده، مصونیت دیپلماتیک و مواردی از این دست در قرآن آورده شده و آیات کاملا پاسخگو هستند.

 

سرپرست دانشگاه در بخش دیگر سخنان خود به رویکردهای دیپلماسی علم و فناوری اشاره کرد و گفت: یک رویکرد، استفاده از دیپلماسی برای پیشرفت علم در کشور است که طی آن، با کشورهای صاحب علم و تکنولوژی برای تقویت علم و فناوری کشور خود ارتباط برقرار می‌کنیم و رویکرد دوم، استفاده از علم و فناوری برای پیشبرد اهداف دیپلماسی است. وی افزود: ما در جایگاه فعلی خود به‌دلیل تحریم، دسترسی آزاد به برخی کشورها نداریم درچنین شرایطی می‌توانیم با قطب‌های فناوری دیگر دنیا اتحاد منطقی برقرار کنیم.
دکتر شکریه اظهار داشت: توصیه جدی دارم که دانشکده‌هایی مانند مهندسی پیشرفت و مهندسی صنایع، به این مباحث بپردازند و با تحقیقات جدی و به عنوان اتاق فکر دولت، راهکار و ایده ارائه دهند.
سرپرست دانشگاه با بیان این مطلب که امروز الحمدالله مقالات محققین ما دوش به دوش رقبای ما در جهان در مجلات بین‌المللی حضور دارد، گفت: اگرچه عقب افتادگی‌ها را جبران کرده‌ایم، اما هنوز تا قله‌ها فاصله بسیار است. وی تصریح کرد: پذیرش دانشجویان از کشورهای دیگر و تربیت نیروهای انسانی زبده‌ای که بتوانند به کشورهای خود خدمت کنند، بخشی از نظام بزرگ اسلامی است که ان‌شاءالله روزی در جهان به عنوان ابرقدرتی ایجاد خواهد شد و ما شاهد شکوه از دست رفته ۵۰۰ سال اخیر خواهیم بود و برمی‌گردیم به اینکه ادعا کنیم اسلام در جهان، حرفی نو برای گفتن دارد و با وجود آن که این حرف ۱۴۰۰ سال پیش گفته شده، می‌تواند هزاران سال دیگر نو باشد.
سرپرست دانشگاه با تاکید بر اینکه قدرتمندی امروز کشورها بر پایه علم و فناوری است، افزود: دانشگاه علم و صنعت ایران دانشگاهی است که نیروهای زبده ایرانی و غیر ایرانی تربیت کرده و امیدواریم این مسیر ادامه پیدا کند. وی با ابراز امیدواری از اینکه این جلسات به جلسه همفکری با کشورهای دیگر تبدیل شود، از برگزارکنندگان رویداد روز بین‌الملل دانشگاه تقدیر کرد.

 

دیگر سخنران این رویداد، دکتر گلشن خواص (مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی) بود که گزارشی از عملکرد بین‌المللی دانشگاه و برنامه‌های آینده نزدیک دانشگاه در این حوزه ارایه داد. وی ماموریت‌های حوزه بین‌الملل دانشگاه را در ۴ محور: گسترش تعاملات بین‌المللی؛ افزایش جذب دانشجوی بین‌المللی؛ رتبه‌بندی دانشگاه در سطح ملی و بین المللی و بین المللی‌سازی دانشگاه، دسته‌بندی کرد و با بیان این مطلب که در حوزه گسترش تعاملات بین‌الملل، بیش از ۱۵۰ مورد تفاهم‌نامه در طی سال‌ها منعقد شده است، گفت: در یکی دو سال گذشته، بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های مختلف در سراسر جهان منعقد شده که فعال است. وی ضمن اشاره به میزبانی هیأت‌های خارجی و حضور دانشگاه در نشست‌های بین‌المللی در داخل و خارج از کشور گفت: ما در دانشگاه علم و صنعت ایران دبیرخانه کنسرسیوم ۵ دانشگاه برتر صنعتی کشور (UT۵) را داریم و امور مرتبط با عضویت دانشگاه در سازمان‌های مختلف بین‌المللی نظیر اتحادیه دانشگاه‌های‌ راه ابریشم، اتحادیه دانشگاه‌های جهان اسلام، اتحادیه دانشگاه‌های آسیا و اقیانوسیه و اتحادیه دانشگاه‌های جهان را از اموری برشمرد که توسط دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی اتفاق می‌افتد.
دکتر گلشن خواص در گزارش خود، گردآوری و انتشار گزارش‌هایی که عملکرد دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی دانشکده‌ها را در حوزه بین الملل نشان می‌دهد، همکاری در جذب دانشجویان بین‌المللی به صورت مشترک با پردیس دانشگاهی و دانشکده‌ها و افزایش تعداد کارگزاران جذب دانشجویان غیر ایرانی به ۸ کارگزار و همچنین پایش و نظارت در حوزه‌های مربوط به دانشجویان غیر ایرانی را از دیگر وظایف و عملکردهای دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی اعلام کرد. وی توضیح داد: دانشگاه علم و صنعت ایران، در قالب اتحادیه راه ابریشم در فروردین‌ماه سال گذشته به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای، با دانشگاه‌های سایر کشورهای عضو، پیمان همکاری منعقد نمود که این افتخاری برای دانشگاه علم و صنعت ایران بوده است.
دکتر گلشن خواص گفت: تدوین وب‌سایت اصلی دانشگاه به ۵ زبان، در دستور کار این دفتر قرار دارد و با همکاری روابط عمومی دانشگاه و مرکز فاوا، در مرحله اجراست. وی فعال‌سازی لینکدین دانشگاه با ظرفیت فعلی ۶۳ هزار دنبال کننده را از دیگر اقدامات انجام شده در این دفتر گزارش کرد و تاکید نمود: لینکدین دانشگاه، ابزار بسیار خوب ارتباط با پژوهشگران و به ویژه محققان خارج از کشور و ظرفیت خوبی برای اطلاع‌رسانی فعالیت دانشگاه است.
مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی افزود: در حوزه رتبه‌بندی، با همت عالی همه اعضای هیأت علمی و مدیریت‌های وقت و فعلی دانشگاه موفق شدیم در بهترین وضعیت رتبه‌بندی دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی از ابتدا تا کنون قرار گیریم. وی افزود: همچنان که مطابق اعلام روز گذشته موسسه استنادی پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان رتبه نخست دانشگاه‌های صنعتی کشور معرفی شد. همچنین در نظام‌های رتبه‌بندی‌ دیگر نظیر تایمز، کیو اس، شانگهای و لایدن، وضعیت خوبی داریم و در بین دانشگاه‌های صنعتی کشور نیز در لایدن رتبه ۱ و در دیگر نظام‌های رتبه‌بندی، رتبه‌های ۲ یا ۳ را داریم که باعث افتخار است.
دکتر گلشن خواص ضمن اشاره به نظم‌دهی فعالیت بخش‌های مختلف مشارکت‌کننده در فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه، گفت: سعی کردیم برنامه دوره‌های مشترک را در دستور کار قرار دهیم و فعلاً با دو دانشگاه عراقی مذاکره و با یک دانشگاه، تفاهم‌نامه منعقد شده که بر اساس آن در سه رشته مهندسی کامپیوتر- هوش مصنوعی، ریاضی کاربردی و مهندسی شیمی- طراحی فرایندها در مقطع کارشناسی‌ارشد، اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران از سپتامبر سال جاری -در صورت نهایی شدن مجوزهای داخلی کشور عراق- در کشور عراق تدریس می‌کنند و دانشجویان برای دوره پایان‌نامه، مدتی در دانشگاه علم و صنعت ایران خواهند بود.
دکتر گلشن خواص گفت: اتفاق مهم دیگری که می‌تواند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار باشد و تا چند ماه دیگر و در سال ۲۰۲۶ شاهد آن خواهیم بود، میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران از «اولین المپیاد هوش مصنوعی دانشگاه‌های جهان اسلام»، با حضور تیم‌هایی از ۵۷ کشور اسلامی است که به تازگی در CINVU که یکی از ارکان کامستک (بازوی علمی سازمان همکاری‌های اسلامی) است مصوب شده است.
مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی در بخش پایانی سخنان خود، به روند تصویب آیین‌نامه سرآمدان بین‌الملل دانشگاه اشاره و گفت: جلسه امروز، اولین مراسم تقدیر از سرآمدان حوزه بین‌الملل دانشگاه است و  مطابق آیین‌نامه، به منتخبین عضو هیأت علمی، ۴۰۰ امتیاز پژوهانه بین‌الملل و به دانشکده منتخب ۱۲۵۰ امتیاز پژوهانه برای تجهیز دانشکده جهت انجام فعالیت‌های بین‌المللی اختصاص می‌یابد.

 

در ادامه این مراسم، دکتر رضایی‌فر (رئیس مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت عتف)، ضمن تبیین چالش‌های اصلی حوزه تعاملات بین‌الملل، به فرصت‌های دستیابی به مرجعیت علمی در حوزه تعاملات بین‌المللی اشاره کرد. وی گفت: چیزی که قطعاً احتیاج داریم این است که نگاه زنجیروار علم و فناوری را بتوانیم داشته باشیم و از مهمترین رویکردهایی که می‌توانیم داشته باشیم تعریف مسیر راه برای زنجیره آموزش، علم و فناوری است.
رئیس مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت عتف توضیح داد: در سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان)، پژوهش‌های تقاضامحور بین‌المللی در حال برنامه‌ریزی است و از برنامه‌های مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، حمایت از تحقیقات مشترک علمی با مراکز و اعضای هیات علمی خارج از کشور را برشمرد. وی افزود: با برخی کشورها، مدل متقابلی را تعریف کرده‌ایم که در حال گسترش آن هستیم؛ مثلاً با کشور ترکیه، طرح شمس تبریزی و با دانشگاه کازان روسیه و آکادمی علوم تاتارستان، طرح فارابی را داریم و با کشور عراق نیز طرح‌های مشترک تعریف و در حال تدوین و رایزنی هستیم.

 

سخنرانی آقای دکتر یاسر عبدالزهراء (رایزن علمی و فرهنگی کشور عراق در ایران)، بخش بعدی این رویداد بود. وی گفت: اگر بخواهیم به روند مناسبات دو کشور بنگریم، خواهیم دید که سطح روابط در همه ابعاد، بسیار بالاست و به نوعی تکامل استراتژیک در حال حرکت هستیم که گویا مرز و جغرافیای دو کشور و ملت دیگر معنایی ندارد.
رایزن علمی عراق در ایران، با بیان این مطلب که در حال حاضر بیش از ۸۰ هزار دانشجوی عراقی که حدود ۸۵ درصد آنان در تحصیلات تکمیلی درس می‌خوانند، با هزینه شخصی خود در حدود ۶۷ دانشگاه جمهوری اسلامی ایران در حال تحصیل هستند، تاکید کرد: نه تنها ظرفیت و پتانسیل بسیار بالای مناسب علمی جمهوری اسلامی ایران، بلکه ارزش فرهنگی برای ما مهم است. وی افزود: در یک و نیم سال گذشته بیش از ۱۷۵ تفاهم‌نامه در دو نشست هفته علم ایران و عراق در مشهد و کربلا امضا شده که امیدواریم به سمت اجرایی شدن در حرکت باشد.
دکتر عبدالزهرا تصریح کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران جزو اولویت‌های استراتژیک علمی ماست و شاهد هستیم که این دانشگاه، در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی مورد تایید کشور عراق است. وی ابراز امیدواری کرد دانشگاه علم و صنعت ایران، سهم بیشتری از جذب دانشجوی عراقی را به خود اختصاص دهد و با اشاره به رایزنی‌های انجام شده با وزارت امور خارجه برای برگزاری دوره‌ آموزشی توسط اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران در کشور عراق، گفت: البته تبادل استاد و دانشجو، پایین‌ترین سطح روابط است.

 

دکتر پیمان صالحی (معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری) آخرین سخنران این رویداد بود که با موضوع «رؤیت‌پذیری و روابط بین‌الملل» سخنرانی کرد. وی گفت: یکی از اولویت‌های وزارت علوم به ویژه در حوزه فناوری، بحث دیپلماسی علمی به معنی ارتباطات بین‌المللی علمی با کشورهای جهان به شکل برد- برد است و اگر می‌خواهیم در حوزه دیپلماسی علمی تعامل برد- برد داشته باشیم، موضوع مهم این است که دیده شویم.
معاون پژوهشی وزارت علوم توضیح داد که تعداد کل مجلات نمایه شده کشور در پایگاه علمی اسکوپوس، در طول ۲۵ سال، ۱۰۱ مجله بوده که در سه سال گذشته، در راستای افزایش رؤیت‌پذیری، ۱۰۷ مجله به آن اضافه شده است.

 

تقدیر از ۵۰ سال تلاش بی‌وقفه دکتر علی کاوه (چهره ماندگار مهندسی عمران کشور) در زمینه بین‌المللی سازی دانشگاه توسط معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، پخش پیام ویدئویی دکتر اسماعیل مهریار (رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در شرق آسیا، مستقر در چین)، با موضوع معرفی سیستم آموزش عالی و اکوسیستم علم و فناوری کشور چین؛ نمایش کلیپ دستاوردهای علمی بین‌المللی دانشگاه و اهدای پرچم حرم مطهر امام حسین (ع) توسط رایزن علمی کشور جمهوری عراق در ایران به سرپرست دانشگاه، دیگر بخش‌های این مراسم و تقدیر از سرآمدان بین‌الملل دانشگاه، پایان‌بخش این رویداد بود.
 

سرآمدان منتخب بین‌الملل دانشگاه در حوزه پژوهش:
۱. دکتر رضا سعادتی- عضو هیأت علمی دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر
۲. دکتر مجیدرضا آیت‌اللهی- عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی مکانیک

سرآمدان منتخب بین‌الملل دانشگاه در حوزه آموزش:
۱. دکتر سید رضا علمی حسینی- عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی
۲. دکتر حسن نادری- عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر

سرآمد بین‌المللی دانشگاه در مرجعیت  دیپلماسی علمی و تعاملات بین‌الملل:
دکتر وحید نیری- عضو هیأت علمی دانشکده فناوری‌های نوین

دانشکده منتخب سرآمد در حوزه فعالیت‌های بین المللی:
دانشکده مهندسی کامپیوتر

 

یاوران علمی منتخب حوزه بین‌الملل:
۱. نیره عبداللهی- پردیس دانشگاهی
۲. لیلا اشرفی- معاونت آموزشی
۳. محبوبه کیهانی فر- معاونت پژوهشی و تعاملات صنعتی
۴. دکتر حمیدرضا کریمی- دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی

دانشجویان سرآمد بین‌الملل:
۱. اعضای تیم دانشجویی RAILogis ا از دانشکده مهندسی راه  آهن که به سرپرستی  دکتر مرتضی باقری، در رویداد بین‌المللی هکاتون ریلی، رتبه اول خاورمیانه و سوم جهان را در چین کسب کردند، شامل: علی سمرقندی، مبینا لرستانی، سنا عنایتی، پانیذ مهدوی ساعی و سهیل جنگی زهی شستان.

 

۲. اعضای تیم دانشجویی Nexus از دانشکده مهندسی راه آهن که به سرپرستی دکتر مرتضی باقری در رویداد بین‌المللی هکاتون ریلی، رتبه اول خاورمیانه و سوم جهان را در سوئیس کسب کردند، شامل: پانته‌آ سبکتکین، پارمیس سبکتکین، علی سمرقندی و هانیه کاشف.
دفعات مشاهده: 523 بار   |   دفعات چاپ: 8 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی ومعنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم وصنعت ایران میباشد .هرگونه برداشت با ذکر منبع ، بلامانع است.

Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4665