اتمام طراحی و ساخت ماهواره ظفر علم و صنعت تا پایان سال

  AWT IMAGE

 

    اتمام طراحی و ساخت ماهواره ظفر علم و صنعت تا پایان سال

  رییس مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت ایران با اشاره به پایان یافتن طراحی و ساخت ماهواره ظفر تا پایان سال جاری گفت: بخش طراحی و ساخت نمونه کیفی و پروازی ماهواره ظفر در دانشگاه علم و صنعت ایران تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید.

  نمونه مهندسی ماهواره ملی ‌‌ "ظفر " توسط دانشگاه علم و صنعت و به سفارش سازمان فضایی ایران طراحی و ساخته شده ‌که با استفاده از فناوریهای پیشرفته تر نسبت به ماهواره نوید، قابلیت عکسبرداری رنگی با قدرت تفکیک بهتر از 80 متر را دارد . این ماهواره پس از ماهواره "نوید"، به عنوان دومین پروژه فضایی در دستور کار دانشگاه علم و صنعت قرار گرفته است.
بر اساس گفته دکتر بلندی(رییس مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه)، مقایسه این دو ماهواره نشان می دهد که فناوری دوربین ها در ماهواره ظفر، ارتقای 5 برابری یافته است. دو برابر شدن دقت کنترل و افزایش بیش از 15 برابری نرخ ارسال داده های تصویری از دیگر مزایای ماهواره ظفر است . وزن ماهواره ظفر 90 کیلوگرم است که به منظور استقرار در مدار دایره با ارتفاع 500 کیلومتر و زاویه انحراف مداری 55 درجه طراحی شده است .
دکتر بلندی، با اشاره به جزئیات ماهواره ظفر، افزود: این ماهواره مجهز به دوربین های رنگی و قادر به تصویر برداری از سطح زمین است .
رییس مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه، با تاکید بر اینکه ماهواره ظفر پیشرفته تر از ماهواره نوید است، توضیح داد: ماهواره ظفر حداقل 300 درصد نسبت به ماهواره نوید در وضعیت بهتری قرار دارد و دارای سیستم کنترل پیشرفته تری نیز است .
وی با تاکید بر وضوح بالای تصاویر "ظفر"، اظهار داشت: این امر سبب شده است تا این ماهواره تصاویر بسیار کاربردی تری را در اختیار ما قرار دهد .
دکتر بلندی درباره زمان پرتاب ماهواره ظفر خاطر نشان کرد: برای پرتاب این  ماهواره نیاز به اجرای چندین فاز دیگر داریم که هم اکنون در حال انجام است .
تصاویر ارائه شده از طریق ماهواره ظفر می تواند در پایش ذخایر نفت، معادن، بررسی جنگل ها، بررسی زمین ‌های شور و قلیایی، بررسی امراض و آفات گیاهی و استفاده از تصاویر در جهت بررسی بحرانهای طبیعی به کار برده می شود .  

 


دفعات مشاهده: 7658 بار   |   دفعات چاپ: 1597 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 179 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.