با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور،
مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برگزیده دانشگاه برگزار شد
مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برگزیده دانشگاه علم و صنعت ایران، بیست و ششم آذرماه، با حضور دکتر نسرین سلطانخواه (معاون علمی و فناوری رییس جمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان)، دکتر فاضلی (رییس سازمان فضایی کشور) و جمع کثیری از اعضای هیات علمی دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم پژوهشگران برتر دانشگاه، معرفی و با اهدای لوح و هدایا مورد تجلیل قرار گرفتند.
دکتر سلطانخواه ابتدا با حضور در مقبرهالشهدای دانشگاه، با نثار فاتحه، به روح پر فتوح شهیدان ادای احترام نمود و سپس مراسم رونمایی تندیس ماهواره نوید دانشگاه برگزار شد. معاون علمی و فناوری رییس جمهور، در ادامه با حضور در مرکز تحقیقات فناوری عصبی و مرکز تحقیقات ماهواره دانشگاه از نزدیک در جریان اقدامات و آخرین یافتههای پژوهشی پژوهشگران این دو مرکز در زمینه طراحی و ساخت پروتز عصبی حرکتی زیرجلدی برای بازیابی عملکرد حرکتی بیماران دچار ضایعه نخاعی، و طراحی و ساخت ماهواره قرار گرفت.
در ادامه این مراسم رییس بنیاد ملی نخبگان در جمع اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران که به منظور گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برگزیده دانشگاه برگزار میشد؛ شرکت و سخنرانی کرد.
دکتر سلطانخواه ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه علم و صنعت ایران، گفت: خوشحالم که به بهانه هفته پژوهش توانستم در جمع شما باشم و از بخشی از دستاوردهای علمی- فناورانه که در سایه تلاش و مجاهدت شما حاصل شده بازدید کنم. دستاوردهایی که مایه مباهات شما و افتخار همه ما و ملت سربلند ایران است.
وی افزود: هفته پژوهش، بهانهای برای قدرشناسی و پاسداشت زحمات پژوهشگران و اساتید محقق در جای جای کشور است اما من فکر میکنم یکی از بهترین راهها به نشانه قدرشناسی از تلاشهای علمی-تحقیقاتی پژوهشگران، باز کردن راهها و بسترسازی است که در ادامه راه، نتایج حاصل از تحقیقات خود را در عمل شاهد باشند و یا خودشان یا جاهای دیگر، دستاوردها را اخذ و استفاده کنند که محقق ما در عمل، دستاورد خود را ببیند که این مایه دلگرمی بیشتر برای ادامه راه خواهد بود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور ، فلسفه تشکیل این معاونت را فراهم ساختن حلقههای واسط علم و فناوری اعلام کرد و اینکه در نظامی منسجم، از مرحله پژوهش تا مرحلهای که نتایج پژوهش به بازار وارد شود و در خدمت رفع نیازهای کشور قرار گیرد، مسیر را هموار کند. وی تاکید کرد: اهداف علمی و فناوری کشور در حال قرارگیری در مرحله بلوغ و تکامل خود است و هدفگذاری در این دهه، این است که نتایج تحقیقات باید کاربردی باشد. خوشبختانه جامعه علمی- فناوری ما این پیام را به خوبی درک کردند و حرکت به همین سمت حل معضلات کشور و پاسخگویی به نیازهای کشور است.
در بخشی از این مراسم، دکتر جبلعاملی ضمن خوشامدگویی به همه مهمانان، گفت: شاید 10 سال قبل دغدغه همه ما دانشگاهیان، نقشآفرینی در تولید علم بود و به فناوری فکر نمیکردیم ولی اکنون مسیر علمی کشور در حوزه علم و فناوری، به خوبی طی میشود و دانشگاهها در حوزه فناوری نیز به نقطه خوبی رسیدهاند به طوری که در حوزه تولید علم و تولید فناوری در مرز دانش دنیا قرار گرفتهاند. وی توضیح داد: به نظر میرسد یکی از دستاوردهای تلاش فناورانه، اتصال بخشهای بهرهبردار به دانشگاهها بوده است.
رییس دانشگاه از دستاوردهای سه حوزه فناوری عصبی، کامپوزیت و تحقیقات فضایی دانشگاه و موفقیت دانشگاه در توانمندسازی مدیران سخن گفت و افزود: اکنون مساله روز ما کار در حوزههای رفتاری و مدیریتی است و از اولویتهای جدی کشور باید باشد .
دکتر بازیار (معاون پژوهش و فناوری دانشگاه) نیز در ابتدای این مراسم، گزارشی از عملکرد پژوهشی سال گذشته دانشگاه به اجمال ارائه کرد وی تعداد مقالات ISI سال 2012 میلادی دانشگاه را 830 مقاله و سرانه مقالات در این سال را 24/2 مقاله برای هر عضو هیات علمی عنوان کرد و افزود: در مقالات ISC هم پیشرفتهای خوبی داشتهایم و سرانه 5/1 مقاله برای هر عضو هیات علمی را شاهد بودهایم وی افزود: آنچه بیش از تعداد مقالات مایه خوشحالی ماست این است که این مقالات چقدر مورد ارجاع دیگران قرار داشته که در سال 2011 میلادی 3000 ارجاع را شاهد بودهایم که کیفیت مقالات را نشان میدهد و موفقیت بسیار بزرگی است.
وی همچنین حجم قراردادهای منعقده سال 90 دانشگاه را 5/57 میلیارد تومان عنوان کرد.
در پایان این مراسم مطابق روال هر سال از هر دانشکده، یک عضو هیات علمی به عنوان پژوهشگر برگزیده انتخاب شد. اسامی این افراد به شرح زیر است:
دانشکده مهندسی برق: دکتر محمد سلیمانی
دانشکده مهندسی خودرو: دکتر مرزبان راد
دانشکده مهندسی راهآهن: دکتر داوود یونسیان
دانشکده ریاضی: دکترمحمدباقر قائمی
دانشکده شیمی: دکتر منصور انبیا
دانشکده مهندسی شیمی: دکتر سیدنظامالدین اشرفیزاده
دانشکده مهندسی صنایع: دکتر احمد ماکویی
دانشکده مهندسی عمران: دکتر علی کاوه
دانشکده فیزیک: دکتر مهدی اسماعیلزاده
دانشکده مهندسی کامپیوتر: دکتر محسن شریفی
دانشکده معماری و شهرسازی: دکتر محسن فیضی
دانشکده مهندسی مکانیک: دکتر مجیدرضا آیتاللهی
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی: دکتر سعید قدرتنما شبستری
همچنین دکتر امین میراحمدی(دانشکده مهندسی مکانیک)، دکتر حمید بهبهانی(دانشکده مهندسی عمران)، دکتر محمدعلی برخورداری(دانشکده مهندسی عمران)، دکتر سیدجواد ازهری(دانشکده مهندسی برق)، دکتر فرخ حجت کاشانی(دانشکده مهندسی برق)، دکتر محمدعلی شفیعا(دانشکده مهندسی صنایع)، دکتر سید غلامرضا جلالی(دانشکده مهندسی صنایع)، دکتر شمسالدین میردامادی(دانشکده مهندسی مواد و متالورژی)، دکتر عباس طائب(دانشکده مهندسی شیمی)، دکتر محمد مهدی کاشانی مطلق(دانشکده شیمی)، دکتر روحا... عقدایی(دانشکده فیزیک)، دکتر بتول جذبی(دانشکده ریاضی) و حجت الاسلام والمسلمین حبیبی(گروه معارف اسلامی) به عنوان اساتید پیشکسوت مورد تقدیر قرار گرفتند.
در این جلسه 1- دکتر محمودمهرداد شکریه از موسسه کامپوزیت ایران- دانشکده مهندسی مکانیک؛ دکتر عباس عرفانیان امیدوار از مرکز تحقیقات فناوری عصبی- دانشکده مهندسی برق؛ دکتر حسین بلندی از مرکز تحقیقات فضایی- دانشکده مهندسی برق و مهندس عبدالحمید نقرهکار (نظریه پرداز برجسته)- دانشکده معماری و شهرسازی به عنوان فناوران برتر دانشگاه معرفی شدند.
علاوه بر این دکتر هادی خرمی شاد (دانشکده مهندسی مکانیک)، دکتر محمدرضا دلیری (دانشکده مهندسی برق)، دکتر مرتضی باقری (دانشکده مهندسی راهآهن)، دکتر علی ملکی (دانشکده شیمی) و دکتر سیدعلی چاوشیان (دانشکده مهندسی عمران)، به عنوان «اعضای هیات علمی جوان برگزیده» و از بین اعضای هیات علمی خانم، دکتر فاطمه مهدیزاده سراج (دانشکده معماری و شهرسازی) دکتر فرناز برزینپور (دانشکده مهندسی صنایع)؛ طاهره صفاری به عنوان کارشناس پژوهشی برتر و مهندس مهدی آذرفام به عنوان کارشناس آموزشی برتر معرفی شدند و نیز از مهندس سعیدیکیا به دلیل همکاری و پشتیبانی از دانشگاه علم و صنعت ایران و از مهندس ابراهیم صادقی به خاطر خدمات شایسته وی در راهاندازی دانشگاه علم و صنعت ایران در پردیس کنونی تجلیل و قدردانی شد.