دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی عمران

 AWT IMAGE

 

  دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی عمران

    آقای مهندس مهدی خداداد سریزدی، دانشجوی دوره دکتری دانشکده مهندسی عمران گرایش سازه، بیست و یکم خردادماه سال 91، از رساله خود با عنوان « بررسی اثر عمل‌آوری داخلی روی جمع‌شدگی، مقاومت در برابر یخ‌زدگی و نفوذپذیری بتن خود متراکم » دفاع نمود.

  چکیده این رساله که راهنمایی آن را دکتر هرمز فامیلی و مشاوره آن را دکتر طیبه پرهیزکار بر عهده داشتند به شرح زیر می‌باشد.

  خود خشک شدگی ناشی از جمع شدگی شیمیایی و نسبت آب به سیمان پایین در بتن خود متراکم پر مقاومت باعث توسعه جمع شدگی خودزا و رشد ترک در بتن جوان می‌شود. عمل آوری داخلی راهکاری موثر برای جبران خود خشک شدگی می‌باشد. در این تحقیق اثر عمل‌اوری داخلی (توسط سبکدانه لیکای اشباع) و خارجی (در آب و در عایق) روی جمع شدگی بتن خود متراکم پرمقاومت مورد بررسی قرار گرفت. بلافاصله بعد از اینکه بتن در قالب مخروطی شکل ریخته شد، تغییر ارتفاع آزمونه توسط سیستم مجهز به لیزر به طور اتوماتیک هر 5 دفیقه به ثبت رسید. نقاطی از نمودار جمع شدگی که شیب منحنی در آن نقاط تغییر می‌کند به عنوان زمان گیرش اولیه و نهایی شناسایی شدند. منحنی جمع شدگی قبل از گیرش اولیه دارای شیب تند و بیانگر نشست است. جمع شدگی مخلوط‌های کنترل با نسبت آب به مواد سیمانی 28/0 و 33/0 از زمان گیرش اولیه تا 24 ساعت بعد از ریختن بتن در قالب به ترتیب برابر 860 و 685 میکروکرنش بود. وقتی 25 ٪ حجم شن با سبکدانه اشباع جایگزین شد، این مقادیر به ترتیب 90 ٪ و 57 ٪ کاهش یافتند. با افزایش مقدار جایگزینی تا 30 و 40 درصد، جمع شدگی در 24 ساعت اول حذف شد و حتی تورم نیز مشاهده گردید. عملکرد سبکدانه ریز بهتر از سبکدانه درشت بود. جمع شدگی بعد از 24 ساعت اول مطابق روش استاندارد ASTM C157 اندازه‌گیری شد. جمع شدگی آزمونه‌هایی که 28 روز در آب یا عایق عمل آوری شدند در مدت یک هفته خشک شدن به 150 تا 200 میکروکرنش رسید. جمع شدگی خودزا در مخلوط با نسبت آب به مواد سیمانی 31/0 یک هفته بعد از بازکردن قالب و عایق کردن با پوشش آلومینیوم تا 145 میکروکرنش رشد کرد. وقتی 30 ٪ حجم ماسه با لیکای اشباع ریز جایگزین شد، این مقدار 65 ٪ کاهش یافت. جمع شدگی آزمونه‌هایی از همین مخلوط که بلافاصله پس از بازکردن قالب درمعرض خشک شدن قرار گرفتند، دراین مدت برای مخلوط‌های کنترل و حاوی 30 ٪ سبکدانه ریز و درشت به ترتیب تا 500، 450 و 550 میکروکرنش رسید. مقاومت فشاری 28 روزه مخلوط‌های کنترل در رده 100 مگاپاسکال قرار گرفتند. با جایگزینی سبکدانه تقریبا 20 ٪ کاهش مقاومت ملاحظه شد. با افزایش مقدار

 

  جایگزینی، کاهش مقاومت بیشتر شد. مقاومت در برابر چرخه انجماد و ذوب با عمل آوری در عایق، کاهش نسبت آب به مواد سیمانی و استفاده از سبکدانه بهبود یافت. عمق نفوذ آب تحت فشار در آزمونه‌های بررسی شده بین 10 تا 20 میلیمتر بود. عمل‌آوری داخلی توسط ریزدانه سبک اشباع به همراه عمل آوری خارجی در عایق بهترین گزینه عمل آوری مخلوط‌های مورد بررسی تشخیص داده شد.

  واژه‌های کلیدی: بتن خود متراکم پرمقاومت، جمع شدگی خودزا، جمع شدگی خشک شدن، عمل‌آوری داخلی، سبکدانه لیکای اشباع، مقاومت در برابر چرخه انجماد و ذوب، عمق نفوذ آب تحت فشار.

  ضمنا ایمیل دانشجوی فوق برای علاقه­مندان برقراری ارتباط mkhodadad@yazduni.ac.ir می­باشد.

 


دفعات مشاهده: 5224 بار   |   دفعات چاپ: 1939 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 174 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.