برگزاری دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی
| تاریخ ارسال: 1397/6/19 |
آقای حسن نجفیان دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ 20 شهریور 1397 از رساله دکتری خود تحت عنوان "تهیه و شناسایی نانوساختارهای بیسموتاتی برخی عناصر واسطه با استفاده از روشهای سل-ژل پچینی و خوداحتراقی برای تخریب فوتوکاتالیزی رنگ های آزو" با راهنمایی سرکار خانم دکتر فرانک منطقی و جناب آقای پروفسور مسعود صلواتی دفاع خواهدکرد.
استاد راهنما: سرکار خانم دکتر فرانک منطقی و جناب آقای پروفسور مسعود صلواتی
هیات داوران: سرکار خانم دکتر آزاده تجردی، جناب آقای دکتر رحمت الله رحیمی، جناب آقای دکتر علیرضا محجوب و جناب آقای دکتر مجید فراهانی
این جلسه ساعت 17:00 روز سه شنبه 20 شهریور 1397 در سالن کنفرانس دانشکده شیمی برگزار خواهد شد.
چکیده:
نانوساختارهای بیسموتاتی فلزات واسطه به دلیل داشتن ویژگیهای خاص، در صنایع مختلف به وفور استفاده میشوند. کاربرد و کارآیی نانوساختارهای اکسید مخلوط بیسموت با فلزات واسطه به شدت به خواص آنها مانند مورفولوژی، اندازهی ذره، درجه خلوص و همچنین روش استفاده شده جهت تولید آنها بستگی دارد. در این پژوهش، برای تهیه این نانوساختارها از روشهای سل-ژل پچینی و خوداحتراقی استفاده و تأثیر پارامترهای مختلف از جمله نوع پیشماده، دمای کلسینه کردن، نوع عامل کمپلکسدهنده، عوامل تنظیم pH، نوع عامل پوشاننده و نوع سوخت بر روی شکل و اندازهی ترکیبات تهیه شده، جهت رسیدن به نانوساختارهایی با ویژگیهای مناسب برای کاربردهای مختلف، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که هر یک از این پارامترها بر خلوص، اندازه ذرات و مورفولوژی محصولات نهایی تأثیر بهسزایی دارند و میتوان با کنترل این پارامترها به محصولی با شرایط مناسب دست یافت. ترکیبات سنتز شده شامل: نانوساختارهای ZnBi38O58 و Cd3Bi10O20 و همچنین نانوکامپوزیتهای CuBi2O4/Bi3ClO4 و NiO/Bi2O3/Bi3ClO4 بودهاند. این ترکیبات بهروش پراش پرتو ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی، طیف سنجی زیر قرمز تبدیلفوریه، طیف سنجی فرابنفش- مریی، آنالیز وزن سنجی حرارتی و طیف پراکندگی انرژی پرتو ایکس مورد بررسی قرار گرفتند. در ادامه فعالیت فوتوکاتالیزگری نانوساختارها و نانوکامپوزیتهای تهیه شده جهت تخریب رنگهای مونو/دی آزو در تابش نور مریی مورد ارزیابی قرار گرفتند. تخریب 91 و 92 درصدی رنگهای آزو در تابش نور مریی با استفاده از نانوساختارهای نامبرده، این ترکیبات را بهعنوان نامزد مناسبی جهت کاربردهای فوتوکاتالیزگری در تابش نور مریی معرفی مینماید.
دفعات مشاهده: 1617 بار |
دفعات چاپ: 317 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر