برگزاری دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی

 | تاریخ ارسال: 1397/8/7 | 
دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی
خانم راضیه صلاح اندیش دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ 22/08/97 از رساله دکتری خود تحت عنوان"  طراحی و ساخت زیست­حسگر الکتروشیمیایی بر پایه‌ی نانو­کامپوزیت گرافن دوپ شده با نیتروژن/­ نانوذرات فلزی/­ پلی­آنیلین جهت تشخیص زیست­نشان­­گرهای سرطان پستان در گردش خون " با راهنمایی آقای دکتر علی غفاری نژاد دفاع خواهدکرد.
استاد راهنمای اول: دکتر علی غفاری نژاد
استاد راهنمای دوم: دکتر کیوان مجیدزاده
هیات داوران: دکتر سید محمدرضا میلانی حسینی، دکتر افسانه ملاحسینی، دکتر اسکندر امیدی نیا، دکتر فریبا تاج آبادی.
این جلسه ساعت  14:00 روز سه شنبه در آمفی تئاتر دانشکده مواد برگزار خواهد شد.
  چکیده: برای گسترش نانوکامپوزیت­هایی با طیف گسترده­ای از هدایت، حساسیت، گزینش­پذیری و پاسخ خطی جهت کاربردهای زیست­حسگری الکتروشیمیایی چالش­هایی باقی می­ماند. برای مقابله با این چالش، نانوکامپوزیتی مقیاس­پذیر بر پایه­ی آرایش ساندویچی گرافن عامل­دار شده­ی دوپ شده با نیتروژن که با نانوذرات فلزی دکور شده و نانوساختار پلی­آنیلین، طراحی و ساخته شد. در میان نانوذرات فلزی مختلفی که در این مطالعه تست شد (طلا، نقره و مس)، نانوذرات نقره به دلیل هدایت انتقال الکترون بالاتر، دسترسی آسان­تر و هزینه­ی به نسبت پایین­تر انتخاب شد. اصلاح سطح الکترود بسیار ارزان­قیمت تین اکساید دوپ شده با فلورین با این نانوکامپوزیت مقاومت انتقال بار را به یکباره از مقدار Ω 11000 به 6 کاهش داد. نانوحسگر طراحی شده برای شناسایی غیر آنزیماتیک، سریع، پایدار و فوق تکثیرپذیر آسکوربیک اسید با ساختاری ساده در حضور مزاحمت­های الکتروفعال و هم­چنین تشخیص دقیق و ویژه­ی این زیست­مولکول در قرص­های ویتامین C با بازیابی 98% به کارگرفته شد. عملکرد بالای این حسگر در تشخیص فوق حساس آسکوربیک اسید را می­توان به هدایت انتقال الکترون فوق­العاده­ی گرافن/پلی­آنیلین و فعالیت کاتالیستی عالی نانوذرات نقره نسبت داد. نتایج نشان می­دهند که این نانوکامپوزیت می­تواند کاندید امیدبخشی برای تشخیص سریع و انتخابی آسکوربیک اسید در نمونه­های بالینی باشد.
و اما تشخیص سلول­های سرطانی در سطح تک سلولی نیاز به گروه جدیدی از الکترودهای پوشش داده شده با نانو کامپوزیت همراه با حساسیت و ویژه بودن استثنایی دارد. نانوکامپوزیت ارائه شده با نوعی آنتی بادی ویژه جهت تشخیص فوق حساس سلول­های سرطانی پستان SK-BR3 اصلاح شد و نانوایمونوحسگر به دست آمده پاسخ سریع 30 دقیقه­ای در محدوده­ی وسیع دینامیکی cells ml-1 106×5 – 10، حد تشخیص بسیار پایین cells ml-1 2 و بازیابی بالای > %90 برای تشخیص بدون برچسب سلول­های سرطانی در کل نمونه خون بدون نیاز به آماده سازی نمونه و رنگ آمیزی سلول نشان داد.
MicroRNAs، RNAهایی کوچک و غیر کد شونده هستند که به طور غیر طبیعی در بسیاری از تومورها بیان می­شوند و به عنوان زیست­نشان­گرهای پیش بینی کننده برای تشخیص زودهنگام چندین سرطان از جمله سرطان پستان شناسایی شده­اند. بنابراین، تشخیص بدون برچسب و فوق حساس miRNAs از اهمیت حیاتی برخوردار است. جهت تشخیص miR-21 به عنوان نشان­گری شناخته شده برای سرطان پستان نانوژنوحسگری حساس و بدون برچسب بر پایه­ی نانوکامپوزیت فوق کارای ساخته شده، توسعه یافت. به کارگیری این نانوزیست­حسگر گزینش پذیر و ویژه با حساسیت بالا، منجر به گستره­ی خطی وسیع µM 10 – fM 10 با حساسیت µA cm-2 5/2 و حد تشخیص پایین fM 2/0 شد. همچنین، این نانوزیست­حسگر نتایج بسیار تکثیرپذیری در آنالیز نمونه­های خون با درصد بازیابی­هایی بین %94 تا 107 نشان داد که می­تواند برای تشخیص زود هنگام سرطان پستان با تشخیص مستقیم miR-21 در نمونه­های بالینی بدون نیاز به آماده سازی نمونه، استخراج RNA و/یا تقویت آن استفاده شود.
و در پایان، جهت ساخت الکترودهایی با تکثیرپذیری بالا، قابلیت کوچک سازی، سنجش اتومات و ساخت دستگاه­های point-of-care برای اولین بار میکروتراشه­ای با قابلیت تعویض الکترود طراحی شد. این سیستم میکروسیالی ارائه شده توانایی ساخت حسگرهایی پایدار، مقرون به صرفه و تکرارپذیر داشت که دریچه­ای را برای پایش پیوسته­ی تغییرات فعالیت زیست­نشان­گرها در طول دوره­ی درمان دارویی می­گشاید.

 

دفعات مشاهده: 2080 بار   |   دفعات چاپ: 303 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر