برگزاری دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی
| تاریخ ارسال: 1397/8/12 |
دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی
![](./files/chemistry/images/atar.jpg)
خانم مهناز کامل عطار دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ 26/08/97 از رساله دکتری خود تحت عنوان" سنتز نانوفریتهای Ni و Cu دوپه شده با M2+ و بررسی ویژگیهای ساختاری و رنگدانهای و اثر کاتالیستی آنها در تخریب آلایندهها " با راهنمایی آقا / خانم دکتر منطقی دفاع خواهدکرد.
استاد راهنمای اول: دکتر فرانک منطقی
استاد راهنمای دوم: دکتر مهدی قهاری
هیات داوران: دکتر آزاده تجردی، دکتر رحمت ا... رحیمی، دکتر محمد یوسفی، دکتر محمد ابراهیم علیا
این جلسه ساعت 10:00 روز شنبه در کلاس 3 دانشکده شیمی برگزار خواهد شد.
چکیده : در سالهای اخیر، آبهای آلوده با رنگهای آزو سبب ایجاد مشکلات جدی در محیط زیست شده است؛ بنابراین، این مواد باید حذف شوند. ترکیب فوتوکاتالیزگرها با جداسازی مغناطیسی، روش جدیدی است که بهطور گسترده برای حذف رنگها از آبهای آلوده استفاده میشود. حذف رنگها به کمک فریتها بهدلیل جداسازی آسان آنها با یک آهنربا و دارا بودن سطح مقطع کاتالیزی بالا، انتخابی مناسب است.
در رساله پیش رو، چهار دسته از نانو ذرات فریت با روش سل- ژل خود احتراقی سنتز شدند. دسته اول نانو ذرات مس فریت و نانو ذرات نیکل فریت که نمونههای اصلی مورد بررسی در این تحقیق هستند. دستهی دوم ترکیبهای جدید مس فریت و نیکل فریت سنتز شده به کمک مواد فعال سطحی کاتیونی سدیم دودسیل سولفات (SDS) و ستیل متیل آمونیوم برومید (CTAB) هستند و تاثیر افزودن مواد فعال سطحی بر روی ویژگیهای ساختاری و کاتالیزی فریتها مطالعه شد. دستهی سوم ترکیبهای جدید مس فریت و نیکل فریت آلاییده شده با Co و Zn هستند. دسته چهارم مربوط به سنتز ترکیبهای مخلوط مس فریت و نیکل فریت است. در این گروه نانو ذرات NixCu1–xFe2O4 (x= 0.2، 0.4، 0.5، 0.6 و 0.8) سنتز شدند.
با بررسی الگوهای XRD و طیف FT-IR، شناسایی و تشکیل فاز فریت اسپینل انجام شد. میانگین اندازه بلوری ذرات نمونهها با معادله شرر محاسبه شده و در توافق خوبی با نتایج تجربی بود. ریختشناسی و اندازه نانو ذرات تهیه شده به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی مشاهده شد. شکاف نوار ذرات به کمک دادههای DRS محاسبه شد. خاصیت مغناطیسی ذرات به کمکAGFM بررسی شد. بازتابش زیر قرمز رنگدانههای پودری به کمک طیف سنجی NIR تعیین شد.
تخریب فوتوکاتالیزی آلایندهی آزویی قرمز مستقیم 264 با نانو فریتهای سنتز شده در سیستم ناپیوسته تحت تابش نور مریی و فرابنفش بررسی شد. اندازهگیری غلظتهای اولیه و نهایی رنگ به کمک طیفسنج UV-Visible صورت گرفت.
در سیستم ناپیوسته تاثیر پارامترهایی نظیر جرم کاتالیزگر، حضور و عدم حضور اکسنده کمکی، نوع تابش نور، غلظت آلاینده و نوع کاتالیزگر به کار رفته مورد بررسی قرار گرفت. مس فریت اثر کاتالیزی بهتری در تخریب فوتوکاتالیزی آلاینده دارا بود. کاتالیزگرهای سنتز شده، در شرایط تابش نور مریی درصد تخریب بالاتری نسبت به تابش فرابنفش داشتند.
مطالعات سینتیکی تخریب فوتوکاتالیزی قرمز مستقیم 264 با روش لانگمویر- هنشلوود مورد بررسی قرار گرفت و ثابتها و ضریب همبستگی محاسبه شد. همچنین مطالعات ایزوترمی تخریب فوتوکاتالیزی آلاینده مورد بررسی قرار گرفت. در این محاسبات ایزوترمهای دو، سه و چهار پارامتری مورد مطالعه قرار گرفتند. با بهکارگیری معادلات ایزوترمی و برنامه curve expert، پارامترهای ایزومرها و ضرایب همبستگی به دست آمد. در نهایت میانگین درصد خطای آنها با بهکارگیری تابعهای ARE، HYBRID و MPSD و دادههای آزمایشگاهی به کمک برنامه MATLAB محاسبه گردید.
دفعات مشاهده: 1826 بار |
دفعات چاپ: 302 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر