[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره مرکز مشاوره::
مشاوران::
دفتر ارتباط خانواده و دانشگاه::
آرشیو اخبار مرکز مشاوره::
بروشورهای علمی::
بخش ویژه اساتید::
ارتباط با ما::
::
اساسنامه کانون همیاران
..
مدیریت های حوزه دانشجویی

امور دانشجویان

امور خوابگاه ها

اداره رفاه و خدمات دانشجویی

اداره بهداشت و درمان
کمیسیون بررسی موارد خاص دانشگاه  

..
نظرسنجی مرکز مشاوره

AWT IMAGE

..
کتاب مهارتهای زندگی
AWT IMAGE
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
نظر خود را در مورد سایت اعلام نمایید
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
..
:: اقدامات ::

 اهداف واحد ارتباط خانواده و دانشگاه:

  ü ارتباط سازنده با اعضای خانواده

  ü فراهم کردن شرایط مناسب برای تحصیل و تهذیب

  ü آگاهی و شناخت از شرایط جدید و نقش‌های جدید

  ü شیوه‌های برخورد مناسب با مسائل و مشکلات خاص دوران جوانی و دانشجویی

  ü رفع تعارضات که ناشی از تفاوت محیط تحصیلی است

  ü کمک به افزایش همدلی والدین

  ü ایجاد تغییر در نگرش والدین دانشجویان و افزایش میزان آگاهی در مورد نقش جدید فرزندان

  ü بهره‌گیری از مشارکت فکری اولیاء در تصمیم‌گیری‌های مرتبط در راستای تدارک برنامه‌های حساب شده حمایتی

  ü ارتباط گرم با والدین و انتقال اطلاعات به والدین در جهت کمک بهتر

  ü پیوند میان خانه و دانشگاه

  ü ارتباط مطبوعاتی با اولیاء (از طریق نشریه و ...) مخابره از وضعیت عمومی دانشگاه

  ü آشنایی والدین با امکانات موجود دانشگاه و خوابگاه و بخشهای اداری و آموزشی و مقررات آموزشی دانشگاه

  ü مشارکت بر اساس تخصص اولیاء

  ü نیاز سنجی از والدین، بنابر اصل دوطرفه و دوسویه بودن ارتباط

  هدف اصلی تشکیل دفتر ارتباط خانواده و دانشگاه: بالا بردن سطح ارتباط بین دانشگاه و خانواده و دانشجویان و افزایش پشتیبانی والدین از دانشجویان به منظور سازگاری بهتر آنان با شرایط تحصیل در دانشگاه، زندگی در خوابگاه‌های دانشجویی و پیشگیری از آسیب‌های روانی – اجتماعی است.

  اهداف فرعی این دفتر عبارت است از:

  1- ایجاد ارتباط و شناخت متقابل میان دانشگاه، دانشجویان و اولیای آنان.

  2- آشناسازی والدین با وظایفشان در برهه‌ای جدید و حساس از زندگی فرزندانشان.

  3- کمک به افزایش همدلی فردی والدین با فرزندانشان.

  4- بررسی وضعیت پیشرفت تحصیلی و سلامت جسمی و روانی دانشجویان در طول تحصیل.

  5- بهره‌گیری از آراء و اندیشه تمامی اولیاء فرهیخته در عرصه علم و فرهنگ و اتخاذ تصمیمات مناسب در دانشگاه

  6- ایجاد فضای روحانی ومعنوی در دانشگاه از طریق بهبود کیفیت ارتباط با دانشجویان

  7- ایجاد کانال ارتباطی دانشگاه با والدین به منظور اطلاع رسانی بحران‌ها، شرایط اضطراری و استرس‌های زندگی دانشجوئی برای پیشگیری.

   - برگزاری جلسات گروهی هم اندیشی با والدین دانشجویان با هدف بهره گیری از آراء و اندیشه های والدین در عرصه های مختلف علمی ، فرهنگی و اجتماعی و همچنین کمک به دانشجویان خوابگاهی از قبیل شاداب سازی محیط خوابگاه و بالا بردن سطح سازگاری آنان با محیط، 2- کمک در تهیه نشریه پیام آشنا ( دانشجو و والدین )، 3- ازدواج جوانان ( شناسایی و برطرف کردن موانعی که در ازدواج جوانان وجود دارد )، 4- اردوهای فرهنگی و اجتماعی (شرایطی فراهم شود که والدین با دانشجویان به اردو بروند )

  - پاسخگویی به سوالات روانشناختی و یا آموزشی و دیگر مسائل به صوت حضوری و تلفنی با هدف برطرف کردن سوالاتی که در ذهن والدین دانشجویان وجود دارد

  همچنین از اهداف دیگر این دفتر می توان به ایجاد و تحکیم پیوندهای عاطفی، اخلاقی و انسانی بین اولیا و دانشجویان و مسئولین و مشاورین دانشگاه اشاره کرد .
آگاه کردن اولیای دانشجویان به مسایل خاص این دوره از زندگی جوانان و مشاوره با آنان در هماهنگ کردن روشهای برخوردی با جوان در محیط خانه و دانشگاه از دیگر اهداف این طرح است.
برقراری ارتباط موثر والدین با دانشگاه در طول مدت تحصیل جوان می تواند بسیار ثمر بخش باشد.
نظر به نقش و اهمیت دوره‌های آموزش خانواده، ویژه اولیا در ارتقاء سطح آگاهی‌های آنان، کاهش آسیب‌های اجتماعی، توسعه فرهنگی، بهینه شدن فضای تربیتی خانواده‌ها و ایجاد تعامل بیش از پیش اولیاء و دانشگاه ، واحد ارتباط با اولیاء مرکز مشاوره دانشگاه آمادگی خود را در زمینه ارائه خدمات گوناگون مشاوره ای اعلام می دارد .

  اساساً پذیرش در دانشگاه به‌عنوان یک تغییر مهم در زندگی است که سبب جدایی از والدین، دوستان و آشنایان می‌شود و دانشجو بایستی خود را با موقعیت تحصیلی، اجتماعی و جغرافیایی جدید سازگار کند، روابط تازه‌ای را با همسالان دانشگاهی ایجاد نماید و به طور کلی مسئولیت بیشتری را در زندگی روزمره بپذیرد.

  به نظر می‌رسد برقراری ارتباط با خانواده‌های دانشجویان و اطلاع رسانی به آنها در ابعاد تحصیلی، اجتماعی، فرهنگی و درمانی می‌تواند ضمن کاهش فشار روانی به سازگاری بهینه دانشجویان با شرایط جدید کمک کند.

  محیط دانشگاه به‌عنوان یک محیط کاملاً متفاوت با محیط مدرسه گاه دانشجویان را با موقعیت‌های جدید و ناآشنا و حتی با تعارضاتی روبرو می‌کند. مخصوصاً دانشجویانی که پس از قبولی در دانشگاه از محیط زندگی دور می‌شوند و وارد محیط جدید دانشگاه می‌شوند، علیرغم پشت سر گذاشتن موفقیت در کنکور و رسیدن به یکی از اهداف مهم زندگی خود دچار برخی از مشکلات از جمله نحوه سازگاری با محیط جدید و سازگاری با محیط خوابگاه می‌شوند. تجارب گذشته نشان می‌دهد که برخی از والدین فرزندان خود را به این دلیل که بزرگ شده‌اند به دانشگاه می‌سپارند و در کوران این تعارضات آنها را تنها رها می‌کنند. بدون شک والدین نیز با چالشهای بسیاری هنگام انتقال دانشجویان به محیط جدید روبرو می‌شوند. به ‌عنوان نمونه بعضی از والدین ممکن است احساس کنند با فرزندشان بیگانه شده‌اند به این دلیل که دانشگاه با فرزندشان به‌عنوان بزرگسال رفتار می‌کند و جزئیات ارتباط با دانشجویان را به آنان ارائه نمی‌کند، آسودگی خاطر ندارند و از جهات مختلف دلواپس و نگران فرزندان خود هستند و خانواده‌هایی که فرزندشان به‌خاطر دوری از خانه و شهر نیازمند خوابگاه هستند دچار تشویش و نگرانی بیشتری هستند.

  با توجه به مطالب طرح شده به نظر می‌رسد مراکز مشاوره دانشگاه‌ها بدون توجه به وجود این چالش‌ها در درون خانواده‌ها و به تنهایی قادر به رفع تعارضات و ناسازگاری‌های اجتماعی در دانشجویان نخواهند شد. حضور و مشارکت فعال والدین می‌تواند برای برطرف نمودن شرایط نامطلوب تحصیلی، اجتماعی و عاطفی نقش مؤثری را ایفا کنند و جهت ارتقای سلامت روانی و سازگاری مطلوب دانشجویان و پیشرفت عملکرد تحصیلی آنان مؤثر واقع شود.

    قابل ذکر است که این طرح توسط مرکز مشاوره دانشجویی انجام می‌شود و بدیهی است موفقیت در پیشبرد این طرح با همکاری بخش‌های مختلف دانشگاه از جمله امور خوابگاه‌ها، امور فرهنگی، امور دانشجویی، امور دانشجویان شاهد و ایثارگر، دانشکده‌ها، مرکز بهداشت و تربیت بدنی امکان پذیر است.

 

 

 


CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه علم و صنعت است و هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت با ذکر منبع بلا مانع است.
Persian site map - English site map - Created in 0.25 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4665