رهبر معظم انقلاب در جمع دانشگاهیان علم و صنعت ایران:
دانشجویان چشم بینای طبقه روشنبین دانشگاهیاند
دانشگاه علم وصنعت جزء دانشگاههایی است که هم افتخارات علمی دارد و هم افتخارات انقلابی
رهبر معظم انقلاب اسلامی ،حضرت آیت الله خامنه ای صبح امروز دیدار صمیمانه ای با اساتید و دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران داشتند.
مقام معظم رهبری پیش از حضور در جمع دانشگاهیان علم و صنعت بر سر مزار 5 شهید گمنام دانشگاه حاضر شدند و ضمن قرائت فاتحه ، از خداوند متعال علو درجات را برای ایشان مسئلت نمودند.
ایشان همچنین دیداری با اعضای هیأت رئیسه و شورای دانشگاه علم و صنعت در مسجد الشهداء دانشگاه داشتند.
صبح امروز بیست و چهارم آذرماه مقام معظم رهبری در نشستی صمیمانه با دانشگاهیان علم وصنعت ایران پیرامون موضوعات « دانشجو و نقش دانشجو » ، «نگاه دوباره و بازخوانی انقلاب» و مقوله «پیشرفت و عدالت در دهه چهارم انقلاب» بیاناتی را ایراد فرمودند و از دانشجویان به عنوان چشم بینای طبقه دانشگاهی نام بردند.
رهبر معظم انقلاب با ذکر این نکته که جلسات دانشگاهی از جمله جلسات دلنشین برای بنده است؛ فرمودند : دانشجو، نقش آفرین است هم در زمان حال و هم نسبت به آینده و فردای کشور.
رهبر معظم انقلاب از دانشگاه علم وصنعت ایران به عنوان یک دانشگاه بزرگ نام بردند و افزودند: به حمدالله دانشگاه علم وصنعت جزء دانشگاههایی است که هم افتخارات علمی دارد و هم افتخارات انقلابی. ایشان افزودند: اگر ما یکی از وظایف مهم دانشگاه را تربیت نیروهای برجسته، صالح و مفید برای اداره بخشهایی از کشور بدانیم- که یقینا هم هست- دانشگاه شما (علم وصنعت ایران) در این بخش یکی از پیشرفتهترین و پیشروترین دانشگاههاست.
رهبر انقلاب فرمودند: میتوان فهرست طولانی از متخرجین این دانشگاه برشمرد که در طول این سالها نقش آفرینی کردهاند. همین سردار عالی مقام و جاویدنشان _ حاج احمد متوسلیان _ که من از نزدیک این مرد برجسته و بسیاری از هم رزمانش را میشناختم. امروز هم رئیس جمهور انقلابی، متعهد، کارآمد، فعال و شجاع هم جزء دانشجویان و هم اساتید این دانشگاه بودهاند که نمونههایی برای این دانشگاه خوب و برجسته است.
آیتالله خامنهای در ادامه افزودند: همیشه و در همه جا انتظار از دانشگاه این است که محل جوشش دو جریان حیاتی کشور باشد یک: جریان علم و تحقیق و دوم: آرمان گرایی، آرمان خواهی و هدف گذاری سیاسی و اجتماعی. و کمتر محیط دیگری را می بینیم که مثل دانشگاه در آن دو جریان موازی همواره جوشش داشته باشند، هم جریان علم و تحقیق که مایه حیات و عزت علمی جامعه است و به دنبال خود عزت سیاسی و بین المللی می آورد و هم آن مسأله آرمان گرایی که به ظاهر به مسأله علم ارتباطی هم ندارد، اما همه جای دنیا انتظار از دانشگاهها به خاطر حضور دانشجویان این است که در زمینه ترسیم آرمانها و گرایش به تحصیل این آرمانها، فعال باشد .
رهبر معظم انقلاب فرمودند: در این سالهای اخیر که مسأله تولید علم و نهضت نرم افزاری، باز گشت به خود و اهتمام به تحقیق در دانشگاهها مطرح شده یک جهشی در این حرکت به وجود آمده و کارهای مهمی در دانشگاههای ما انجام شده است که در گذشته تصور نمی شد محقق، استاد و جوان این کشور، بتواند به این نقاط دست یابد. ما باید این سرعت و شتابی که در حرکت علمی، وجود دارد را سالها ادامه دهیم و آنچه اهمیت دارد ادامه این حرکت سریع است .
حضرت آیت الله خامنهای با تاکید بر اینکه کشور ما باید بتواند به مرجع علمی دنیا تبدیل شود، افزودند: اینکه روزی کشور ما کاروان دانش را آنچنان پیش برد که بتواند در دنیا مرجع علمی باشد، ممکن است لیکن مقدماتی دارد که شروع هم شده است. مقدمه دیگر همین خودآگاهی ماست، اینکه احساس کنیم «باید» و «می توانیم». ایشان در ادامه به تبیین این مقدمات پرداختند و فرمودند : مقدمه دیگر، تهیه نقشه جامع علمی کشور است که کشور از لحاظ تحصیل علم و طلب علوم مختلف، دچار سردرگمی نباشد که خوشبختانه این کار در شرف نهایی شدن است .
رهبر فرزانه انقلاب ایجاد نظام مهندسی نقشه و تبدیل نقشه جامع نظام علمی به صدها پروژه علمی به عنوان اقدام بعد از تهیه نقشه جامع علمی کشور نام بردند و افزودند: این پروژهها میبایست به پیمانکاران امین (اساتید و دانشگاهها) با ایجاد شبکه نظارت بر حسن اجرا و نیز در گیر کردن استاد، دانشجو و محقق سپرده شود.
رهبر انقلاب به جریان دوم که مسأله آرمان خواهی است اشاره فرموده و افزودند : جنبش دانشجویی در تاریخ کشور ما همواره ضد استکبار، ضد استبداد و اختناق بوده و به شدت عدالت خواه. این ممیزات جنبش دانشجویی از روز اول تا به امروز است. اگر کسی مدعی جنبش دانشجویی باشد، اما این ممیزات را نداشته باشد ، صادق نیست.
رهبر معظم انقلاب با تبیین روند تاریخی جنبش دانشجویی از قبل و بعد از انقلاب فرمودند: در فاصله قیام خرداد 42 یعنی از شروع نهضت روحانیت تا پیروزی انقلاب جنبش دانشجویی را همهجا دوشادوش روحانیت مشاهده می کنید . ایشان به فعالیت های جنبش دانشجویی و نقش آن در تشکیل سپاه پاسداران ،جهاد سازندگی ، تسخیر لانه جاسوسی و حضور در جبهه های جنگ اشاره فرموده و افزودند : این یک تاریخچه است و تا امروز هم ادامه دارد . در طول انقلاب و در حوادث گوناگون و لحظه های حساس و خطیر حضور دانشجو متعهد ، مؤمن، باگذشت و عدالت خواه توانسته فضا را در جهت صحیح هدایت کند. در تمام این سالهای انقلاب، حضور دانشجویان در این صحنه ها حضور موثری بوده، دانشجویان گفتمانساز بودهاند، فضای فکری ساختند. البته قضاوت من روی بدنه دانشجویی است.
ایشان در ادامه صحبتهای خود با تصریح بر نقش آفرینی تشکلهای سیاسی و اجتماعی، یادآوری فرمودند: باید توجه داشت تشکل دانشجویی، حزب نیست (به معنای متداول دنیا). احزاب و سازمانهای سیاسی در وضع رایج و متعارف عالم، تشکیلاتی هستند که برای رسیدن به قدرت به وجود آمدند و خاصیت حزب این است. لیکن تشکلهای دانشجویی مطلقاً برای کسب قدرت به وجود نمیآیند. تشکل دانشجویی برای رسیدن به آرمانها به وجود میآید که فراتر است از به قدرت سیاسی رسیدن. تشکلهای دانشجویی فرصتی برای دانشجو فراهم میکند برای کار جمعی و من به کار دست جمعی اعتقاد دارم و این را نیاز دانشجو میدانم.
رهبر انقلاب مسأله بازخوانی انقلاب را مورد تأکید قرار دادند و با اشاره به وقایع تاریخی نهضت مشروطه تا انقلاب اسلامی فرمودند: ملت ایران از دل آزمونهای تاریخی خود، انقلاب اسلامی را علم کردند و بدیهی است که وقتی نظامی اینگونه در آرزوهای دیرین مردم ریشه دارد این نظام، ماندنی است و قابلیت بقاء و رشد دارد. ایشان تصریح فرمودند: یقیناً هیچ جریان مبارز دیگری نمیتوانست در کشور ما نظام سلطنتی را از میان بردارد جز جریان اسلامی و دینی که پیش آمد و بعد هم هر نظام دیگری جز نظام اسلامی سرکار آمد امکان نداشت در برابر نفوذ دشمن بتواند مقاومت کند.
رهبر انقلاب درخصوص علت دشمنی عمیق استکبار با جمهوری اسلامی ایران فرمودند: مسأله این است که جمهوری اسلامی با خود یک نفی و یک اثبات دارد. نفی استثمار، نفی سلطهپذیری، نفی تحقیر ملت به وسیله قدرتهای سیاسی دنیا، نفی وابستگی سیاسی، نفی نفوذ و دخالت قدرتهای مسلط دنیا در کشور، نفی سکولاریسم اخلاقی و اباحیگری. اینها نفیهای قطعی جمهوری اسلامی است و چیزهایی هم اثبات میکند: هویت ملی و ایرانی، ارزشهای اسلامی، دفاع ازمظلومان جهان، تلاش برای دستیابی به قلههای دانش و نه فقط دنباله روی در مسأله دانش که جمهوری اسلامی برآن پا میفشارد. این نفی و اثباتها دلیل دشمنی امریکاست و امروز اگر راضی شویم که ملت بوسیله بیگانگان تحقیر شود، دفاع از ارزشهای اسلامی و هویت ملی را کنار بگذاریم مطمئنا به همان نسبت دشمنیهای آنها نیز کم خواهد شد و اینکه میگویند ایران، رفتار خود را عوض کند یعنی اینکه از نفی و اثباتهای خود دست بردارد.
رهبر معظم انقلاب در بخش دیگر سخنان خویش، با تاکید بر ضرورت حفظ اقتدار و ظرفیت بقای جمهوری اسلامی فرمودند: اینگونه نیست که با هر گونه عمل، ولو با بیتفاوتی و عدم توجه به وظایف حساس و مهم، باز هم این ظرفیت مقاومت باقی بماند و باید نظام جمهوری اسلامی را به معنای واقعی کلمهاش حفظ کرد تا بتوان ملت را به اوج ترقی و آرمانهای خودش رساند.
ایشان افزودند: همیشه در دل ساخت حقوقی، یک ساخت حقیقی وجود دارد که در حکم روح و معنا و مضمون است. اگر آن معنا و مضمون تغییر پیدا کند ولو این ساخت ظاهری بماند نه فایدهای خواهد داشت و نه دوامی.
رهبر انقلاب، دانشجویان را چشم بینای طبقه روشنبین دانشگاهی توصیف کردند و با این تذکر که تغییر سیرت و هویت واقعی، به تدریج و خیلی آرام اتفاق میافتد؛ از دانشجویان خواستند این مسئولیت را همیشه برای خود قائل باشند .
آیتالله خامنهای با بیان اینکه شاخصهای حکومت اسلامی باید مشخص باشد و تصریح این نکته که برجسته کردن مرزهای اعتقادی و سیاسی مانع بروز انحراف در روح و معنی حکومت خواهد بود به شاخصهایی چون عدالت طلبی، کار و تلاش مخلصانه، ساده زیستی مسئولان، طلب و پویایی علمی بیوقفه، اجتناب از اشرافیگری، ایستادگی در مقابل طمعورزی و سلطه بیگانگان، مجاهدت و شهادت، اعتماد به مردم، عقیده واقعی به مشارکت مردم و دفاع شجاعانه از حقوق ملت به عنوان شاخصهای حکومت اسلامی اشاره کردند. ایشان نزدیکی به ملتهای مسلمان را عمق استراتژی جمهوری اسلامی دانستند و تاکید کردند: اگر مسئولان کشور در مقابل دشمن احساس رعب و خوف کنند بر سر ملت بلاهای بزرگ خواهد آمد.
رهبر انقلاب تصریح فرمودند: دانشجو و دانشگاهی و به خصوص دانشجو میتواند در میدان حفظ شاخصها و برجسته کردن مختصات واقعی جمهوری اسلامی نقش آفرین باشد.
آیت الله خامنهای در خاتمه سخنان خود فرمودند: ملت ما ملت بیداری است و علیرغم همه توطئههای گوناگونی که در این سه دهه انجام گرفته از موذیگری و کودتا و حرکات براندازی تا جنگ و توطئههای به اصطلاح نرم، ثابت کرده که شایسته و لایق باقی ماندن است و پس از این هم حوادث گوناگون عالم نخواهد توانست این درخت تناور را تکان دهد.
لازم به ذکر میباشد قبل از این مراسم، رهبر معظم انقلاب ابتدا در آرامگاه شهدای گمنام این دانشگاه حضور یافتندو پس از ادای احترام و قرائت فاتحه، درجلسه کوتاهی اعضای شورای این دانشگاه را به حضور پذیرفتند.