جلد 23، شماره 1 - ( 3-1391 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 91-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

A Meta-Heuristic Multi-Objective Fuzzy Simplex-Genetic Algorithm for Credit Rating Prediction of Banks Customers. Journal title 2012; 23 (1) :79-91
URL: http://ijiepm.iust.ac.ir/article-1-861-fa.html
Akhbari M.، Mokhatab-rafiei Farimah. ارائه یک الگوریتم فرا ابتکاری چند هدفه فازی سیمپلکس- ژنتیک برای پیش بینی رتبه اعتباری مشتریان بانک ها. عنوان نشریه. 1391; 23 (1) :79-91

URL: http://ijiepm.iust.ac.ir/article-1-861-fa.html

Assistance professor of Industrial Eng- Isfahan University of Technology ، farimah@cc.iut.ac.ir

در مقاله حاضر یک مدل‌ رتبه بندی اعتباری با استفاده از یک الگوریتم حل چند هدفه که ترکیبی از قوانین چیرگی فازی، الگوریتم ژنتیک و الگوریتم سیمپلکس به منظور پیش‌بینی عملکرد مالی مشتریان حقوقی بانک‌ها ارائه گردید. سپس کارایی مدل بر اساس توانایی آن در تشخیص دقیق نکول مورد ارزیابی قرار گرفت. با استفاده از داده‌های بانک کشاورزی طی سالهای  1380-1385، مدل مفهومی رتبه بندی اعتباری تعیین و نسبت بدهی، نسبت فعالیت و نسبت ارزش ویژه به مجموع دارایی ها بعنوان متغیرهای توضیحی مدل انتخاب شدند. از سوی دیگر نکول یا عدم نکول بصورت یک متغیر موهومی بعنوان متغیر وابسته مدل در نظر گرفته شد.  جهت آموزش و اعتبار سنجی مدل، داده‌ها به دو مجموعه مدل و شاهد تقسیم شدند.  پس از  اجرای الگوریتم، علاوه  بر  مقادیر درجه تشخیص و درجه حساسیت  به عنوان دو معیار کارایی مدل، متغیر کلیدی نیز تعیین گردید.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موضوعاتی که به مرزهای دانش در مهندسی صنایع و تولید کمک می کند
دریافت: 1391/4/3 | انتشار: 1391/2/26

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.