جلد 23، شماره 1 - ( 3-1391 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 119-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

A Method for Volatility Estimation for Application in Real Options Approach. Journal title 2012; 23 (1) :109-119
URL: http://ijiepm.iust.ac.ir/article-1-864-fa.html
Kimiagari Ali mohammad، Akbari Nasiri, Maryam. ارائه روشی جهت تخمین پارامتر نوسان پذیری برای کاربرد در تئوری ارزش گذاری اختیارات واقعی(مطالعه موردی- پروژه های پارس جنوبی). عنوان نشریه. 1391; 23 (1) :109-119

URL: http://ijiepm.iust.ac.ir/article-1-864-fa.html

Assistant professor, Industrial Engineering Faculty,.Amir Kabir University of Technology. ، kimiagar@aut.ac.ir

روش های ارزیابی اقتصادی سنتی مانند رویکرد جریانات نقدی تنزیل شده انعطاف پذیری های موجود در پروژه ها را مورد توجه قرار نمی دهد و لذا این روش ها برای ارزیابی پروژه هایی که دارای ریسک بالایی هستند مانند پروژه های نفتی روش مناسبی نیست و قادر نیست ارزش دقیق  پروژه را بدست آورد. درحال حاضرروش اختیارات واقعی یکی از روش های پیشرفته ارزیابی پروژه ها می باشد که برگرفته ازتئوری اختیارات مالی است و درچند دهه گذشته مورد توجه کارشناسان قرارگرفته است. اما کاربرد این روش در عمل با مشکلات و محدودیت هایی همراه است که موفقیت این روش را تحت تاثیر قرار داده است. برای ارزیابی پروژه ها توسط این روش  نیاز به تخمین  پارامترهای  داریم که مهمترین و کلیدی ترین آنها پارامتر نوسان پذیری است. اما تخمین این پارامتر بسیار پیچیده است و دلیل آن این است که داده های تاریخی برای دارایی پایه که در اینجا منظور ارزش پروژه است وجود ندارد[5]. زیرا در چنین موقعیت هایی معمولاً پروژه برای اولین بار اجرا  می شود و غیر قابل بازگشت است. لذا این امر یکی از مشکلات  مهمی است که گریبانگیر کارشناسانی شده است که قصد استفاده از این روش را دارند. لذا در این مقاله قصد داریم روشهای مختلف تخمین این پارامترکلیدی را مورد بررسی قرار دهیم. همچنین در این مقاله، یک روش جدید که مبتنی برجریانات نقدی است پیشنهادگردیده  است.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موضوعاتی که به مرزهای دانش در مهندسی صنایع و تولید کمک می کند
دریافت: 1391/4/3 | انتشار: 1391/2/26

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.