جستجو در مقالات منتشر شده



یحیی زارع مهرجردی، سفیده فریدونی، لیلا امامی میبدی،
جلد 24، شماره 1 - ( 3-1392 )
چکیده

از آنجا که تعیین برنامه‌های زمانبندی‌ کارا در مسائل توالی عملیات برای معیارهای مختلف، ازجمله مسائل مهم در برنامه‌ریزی تولید است، لذا در این مطالعه مساله توالی عملیات تک ماشینه با معیارهای حداقل کردن تعداد کارهای دارای تاخیر و مجموع دیرکرد موزون مورد بررسی قرار می‌گیرد. در این مقاله کاربرد روش‌های جدید بهینه‌سازی در مسائل توالی و زمانبندی مطرح می‌شود. ابتدا مدل ریاضی مساله برای اهداف موردنظر ارائه و سپس ضمن معرفی روش‌های شبیه‌سازی آنیلینگ و الگوریتم ژنتیک به عنوان روش‌های کاوشی، کارایی آنها در مساله موردنظر آزموده شده است. در پایان، جهت افزایش کارایی مدل الگوریتم ترکیبی برمبنای الگوریتم ژنتیک برای مساله ارائه شده است. این روش، مجموعه‌ای از توالی‌های کارا را به منظور حداقل کردن اهداف موردنظر مشخص می‌کند
حمیدرضا فیلی، مهدی کریمی نسب، حمیدرضا حداد، محمد حسین بابایی،
جلد 24، شماره 2 - ( 6-1392 )
چکیده

در این مقاله به بررسی مسئله زمان بندی دسته ای در حالت ماشین های موازی چند کاره پرداخته می شود. بر اساس تحیقات ارایه شده در ادبیات موضوع، تحویل دسته ای اقلام تولید شده باعث سرعت بخشیدن به فرآیند تولید و کاهش هزینه های حمل و نقل می گردد. از این رو دسته بندی کالاهای تولید شده در زمره مهم ترین مباحث مورد بررسی در زمانبندی تولید بوده است. از طرف دیگر زمان های پردازش دسته ها و اقلام معمولا ثابت در نظر گرفته شده اند که به طبع در دنیای واقعی فرض معقولی نیست. در این مقاله برای مسئله یاد شده با فرض این که زمان پردازش هر دسته تابعی از اندازه آن دسته می باشد، یک مدل ریاضی ارایه می گردد که هدف آن یافتن اندازه مناسب هر کدام از دسته ها و کمینه کردن بیشینه زمان تکمیل تولید روی ماشین هاست. از آن جایی که مدل ارایه شده دارای پیچیدگی بسیار زیادی است، جهت حل آن از دو روش فراابتکاری الگوریتم ژنتیک و شبیه سازی تبرید استفاده گردیده و عملکرد آن ها با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفته است.
محمد فتحیان، عیسی نخعی، مهدی حیدری، هیوا فاروغی،
جلد 24، شماره 3 - ( 9-1392 )
چکیده

در این مقاله، مسأله زمان‌بندی و توالی حرکات ربات در سلول‌های تولیدی رباتیک دو و سه ماشینه مدنظر قرار گرفته است. ماشین‌های موجود در این سلولها از نوع کنترل عددی (CNC) بوده و به دلیل دارا بودن خاصیت انعطاف‌پذیری، توانایی انجام همه عملیات مورد نیاز برای تولید قطعات را دارا هستند. همچنین فرض می شود قطعات مشابهی در این سلولهای تولیدی، تولید شوند. در اکثر تحقیقات قبلی انجام شده در این حوزه، استقرار تولید جریانی در سیستم تولیدی در نظر گرفته شده است. در این تحقیق، بر خلاف مطالعات قبلی این فرض نادیده گرفته شده و بر این اساس، سیکل حرکتی جدیدی برای توالی حرکات ربات در سلول تولیدی پیشنهاد شده است. بعلاوه، جانمایی ماشین‌ها در سیکل پیشنهادی با مطالعات قبلی متفاوت بوده و حرکت ربات نیز به صورت چرخشی در نظر گرفته می شود. زمان سیکل در سیکلهای پیشنهادی سلولهای دو و سه ماشینه محاسبه شده و ثابت شده است که زمان این سیکلها در مقایسه با زمان سیکل سایر سیاستهای حرکتی شدنی موجود در سلولهای رباتیک دو و سه ماشینه کمتر است که این منجر به افزایش نرخ خروجی در سلولهای تولیدی رباتیک خواهد شد.
مقصود امیری، علی محتشمی ،
جلد 25، شماره 2 - ( 6-1393 )
چکیده

این مقاله به معرفی یک متدولوژی جهت بهینه سازی نرخ تولید پرداخته و جهت این امر بر رویکرد تعیین بهینه موجودی های بافر تمرکز می کند. موجودی های بافر، موجودی هایی از قطعات نیمه ساخته بین ایستگاه های تولیدی به شمار می روند که ظرفیت آنها در طراحی خطوط تولید از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و تأثیر بسزایی بر نرخ تولید خط می گذارند. در این متدولوژی با کنار گذاشتن بسیاری از فرضیات ساده کننده، فرض می شود که تمامی زمان های ورود قطعات به سیستم، مدت زمان های خدمت دهی ماشین آلات، زمان بین خرابی ماشین ها، زمان لازم برای تعمیر ماشین ها می تواند غیر قطعی بوده و از توابع توزیع عمومی تبعیت کند (نه فقط تابع توزیع نمایی). جهت تعیین بهینه ظرفیت بافر ها، خط تولید به عنوان یک شبکه صف در نظر گرفته شده و با استفاده از متدولوژی سطح پاسخ، شبیه سازی کامپیوتری، الگوریتم ژنتیک و روش های تصمیم گیری چند هدفه، ظرفیت بهینه بافر ها تعیین می شود.
دکتر نسیم نهاوندی، مهندس سعید ایمنی،
جلد 26، شماره 3 - ( 9-1394 )
چکیده

  خط مونتاژ مدل ترکیبی نوعی خاص از خطوط تولیدی است که می‌تواند مدل‌های متفاوتی از یک محصول را بر روی یک خط تولید کند. یکی از مهم‌ترین مسائل در راستای استفاده و بهره مندی مناسب از این نوع خط مونتاژ، تعیین توالی تولید محصولات است.

  در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی بر روی مسئله‌ی تعیین توالی صورت گرفته است که برخی محققان در مطالعاتشان ضمن ارائه‌ی مدل‌های ریاضی، به منظور یافتن جواب بهینه‌ روش‌های بسیار متنوعی را پیشنهاد کرده‌اند. در این مقاله ضمن مرور و استفاده از تحقیقات پیشین ٬ یک مدل ریاضی برای مسئله‌ی تعیین توالی ورود محصولات به منظور کمینه کردن مجموع هزینه‌های توقف‌های ناشی از عدم تکمیل به موقع کار مونتاژ در هر ایستگاه ارائه شده است. برای حل مسئله و با توجه به پیچیدگی مدل ریاضی غیر خطی عدد صحیح مختلط ارائه شده یک الگوریتم فرا ابتکاری پیشنهاد شده است. به منظور بررسی الگوریتم پیشنهادی 48 مساله در اندازه های مختلف تولید شدند. در دسته اول و دوم الگوریتم به جواب بهینه و در دسته سوم به جواب نزدیک به بهینه میرسد. نتایج اجرای مدل در خط مونتاژ پراید شرکت سایپا نشان می‌دهد که شرکت سایپا می‌تواند هزینه‌ی فروش از دست رفته‌ی خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.


دکتر محمد حسین کریمی گوارشکی، دکتر کریم آتشگر، آقای احسان رییسی،
جلد 27، شماره 4 - ( 12-1395 )
چکیده

طراحی برای شش سیگما یک روش سیستماتیک و فعال برای برطرف کردن نیازهای مهم مشتری در همه ابعاد فرآیند توسعه محصول است.در این تحقیق نشان داده شده است که مدل IDOV یکی از پر کاربردترین متدولوزیهای طراحی برای شش سیگما می باشد. هدف از این تحقیق بهبود مهمترین مشخصه باتریهای حرارتی (ولتاژ خروجی باتریها) با استفاده از مدل IDOV می باشد. در این تحقیق پر کاربردترین ابزار در مدل IDOV شناسایی و بکار گرفته شده است. با استفاده از روش QFD پارامترهای بحرانی طراحی (خلوص مواد -دانه بندی مواد -زمان اختلاط مواد) تعیین گردید. از روش DOE جهت بهبود فرآیند استفاده و مشخص گردید که سه عامل فوق بر بهبود ولتاژ خروجی باتریها موثر و بر هم نیز اثر متقابل دارند و زمانی ولتاژ خروجی در بهترین حالت خود قرار دارد که مواد باتری با خلوص % 9/99 و اندازه ذرات 210 میکرون به مدت 5/1 ساعت با هم مخلوط شوند. در نهایت جهت اطمینان از بهبود انجام پذیرفته، سطح سیگمای فرآیند جدید محاسبه و مقدار آن 2/4 تعیین و مشخص گردید که به مقدار قابل توجهی (8/1)افزایش یافته است .



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق