جستجو در مقالات منتشر شده



اکبر اصفهانی پور، زهرا شاهرخشاهی،
جلد 24، شماره 3 - ( 9-1392 )
چکیده

روش اختیار واقعی یکی از روشهای مورد توجه برای ارزش‌گذاری اقتصادی پروژه ها در شرایط عدم قطعیت است. با این حال بسیاری بر این باورند که نمی توان به نتایج این روش کاملا تکیه کرد زیرا اختیار واقعی، ارزش انعطاف پذیری های مرتبط با پروژه ها را دست بالا محاسبه می کند. یکی از دلائل عمده برآورد نامناسب ارزش انعطاف پذیری ها، بکارگیری مدلهای ارزشگذاری اختیارهای مالی برای اختیارهای واقعی است درحالیکه این دو نوع اختیار دارای تفاوتهایی می باشند. در این مقاله ارزشگذاری اقتصادی پروژه ها با استفاده از اختیار واقعی آسیایی جهت نزدیک نمودن اختیارهای واقعی به شرایط دنیای واقعی بکار گرفته شده است. اختیار آسیایی نوعی از اختیارهای مالی است که ارزش آن برخلاف اختیارهای معمولی وابسته به تغییرات قیمت دارایی پایه در طول زمان می باشد. در این مطالعه برای ارزشگذاری اختیار آسیایی از روش درخت دوجمله ای انبوه استفاده شده است. رویکرد پیشنهادی این مقاله برای ارزشگذاری یک پروژه واقعی بکار گرفته شد. همانطور که انتظار می‌رفت، نتایج حاصل از رویکرد اختیار آسیایی واقعی به دلیل برآورد مطابق با شرایط واقعی، انعطاف پذیری ها را کمتر از اختیارات معمولی برآورد می‌کند.
مهدی کرباسیان، یونس عطایی،
جلد 26، شماره 1 - ( 3-1394 )
چکیده

گارانتی به عنوان یک پارامتر مهم در فروش یک محصول ، نشانه ای از کیفیت محصول و ضمانت نامه ای جهت ایجاد اطمینان از خرید محصول برای مصرف کنندگان است.گارانتی یک محصول از لحظه خرید محصول تا پایان مدت گارانتی ادامه می یابد. هزینه هایی که می تواند در مدت زمان گارانتی یک محصول دخیل باشند و مدیریت را به تصمیم گیری در این خصوص الزام کند شامل هزینه تعمیرات و نگهداری و هزینه خرابی محصول در نظر گرفته شده است .لذا در نظر گرفتن پارامترهای زمان و ارزش زمانی پول منطقی می باشد.در این مقاله برای اولین بار بر اساس شاخص ارزش خالص فعلی (NPV) ، مدت زمان اقتصادی گارانتی بر اساس داده های احتمالی و شبیه سازی شده تعیین گردید و در آخر به تحلیل حساسیت پارامتر های اثر گذار پرداخته شده است.


دکتر وحید خداکرمی، بهمن اسمعیل نژاد، سلمان اسمعیل نژاد آقابابائی حقی، فرشاد حقی،
جلد 26، شماره 4 - ( 12-1394 )
چکیده

مدلِ مقدار اقتصادیِ تولید یکی از مشهورترین مدلهای کنترل موجودی است. در مدلهای تولید اقتصادی، امکان تولید قطعات معیوب وجود دارد، که در نظر نگرفتن این امر، موجب می شود هزینه های احتسابی، غیر واقعی جلوه کنند. ضمناٌ وجود تورم و ارزش زمانی پول در مدل‌های اقتصادی، اختلاف قابل توجهی در محاسبات هزینه ایجاد می کند. در این مقاله تولید قطعات معیوب در حالت چندمحصولی با در نظر گرفتن تورم و ارزش زمانی پول، مورد بررسی قرار می گیرد. در نظر گرفتن حالت چندمحصولی در این مباحث یک تحلیل جدید می باشد، که تاکنون انجام نشده است. مطالعات در این زمینه نشان می دهد که وارد کردن موضوع تورم و ارزش زمانی پول در مدیریت و کنترل موجودی، منجر به تغییر دسته تولید بهینه خواهد شد. بدلیل آنکه پیدا کردن سیکل بهینه با روش مشتق گیری، مشکل است، از ترکیب دو الگوریتم جستجوی شتابدار و دیکوتوماس در تعیین نقطه بهینه استفاده می شود. در نهایت تحلیل حساسیت براساس پارامترهای نرخ بهره، نرخ تورم و نرخ توأم انجام شده است. نتایج نشان می دهد که در نظر نگرفتن تورم و نرخ بهره باعث خطا در محاسبه ی هزینه می شود.


دکتر هاشم عمرانی، فرزانه ادبی، نرگس ادبی،
جلد 27، شماره 2 - ( 6-1395 )
چکیده

در این مقاله به ارائه یک مدل خطی برای مساله انتخاب پروژه با چند تابع هدف پرداخته شده است. مساله انتخاب پروژه با فرض محدودیتها و دوره‌های زمانی یکسان و عدم تساوی تعداد دوره‌ها در پروژه‌های مختلف، مطرح شده است. شرایط عدم قطعیت و میزان ریسک با استفاده از تکنیک بهینه‌سازی استوار به مساله اضافه شده است. با توجه به اینکه این مساله در رده‌بندی مسائل NP-hard قرار می‌گیرد، برای حل آن از الگوریتم فراابتکاری بهینه‌سازی چند هدفه تجمع ذرات (MOPSO) استفاده شده است. برای بررسی عملکرد الگوریتم پیشنهادی، یک مثال عددی در اندازه کوچک با استفاده از دو روش دقیق و بهینه‌سازی چند هدفه تجمع ذرات حل شده است. مقایسه‌ی جواب حاصل از این دو روش نشان می‌دهد که الگوریتم بهینه‌سازی چند هدفه تجمع ذرات پیشنهادی جوابهای نزدیک به رویکرد دقیق ارائه می دهد.


مهدی کرباسیان، ام البنین یوسفی، یونس عطایی،
جلد 27، شماره 4 - ( 12-1395 )
چکیده

مشتریان و سیاست‌های تولید، در فضای رقابتی تولید نقش بسزائی در سود‌آوری تولیدکنندگان دارند. لذا دست‌یابی توام به اهداف مشتریان و سیاست‌های تولید اقتصادی برای تولیدکنندگان، بایکدیگر در تعارض هستند. دراین مقاله با استفاده از مدل نمایی با m خدمت دهنده (M/M/m) به عنوان ابزاری برای تعیین رفتار مشتری در دراز مدت و تعیین جریان نقدی تولیدکننده با در نظرگرفتن هزینه سالیانه تعمیر هر خرابی، هزینه سالیانه ثابت (نگهداری و تعمیرات) مرکز و هزینه سالیانه انتظار مشتری در مقابل درآمد اولیه حاصل از فروش محصولات و استفاده از مفهوم ارزش خالص فعلی به طراحی مدلی دو هدفه برای تعیین متغیر های تصمیم؛ قیمت هر واحد محصول با احتساب وارانتی، نرخ ارائه خدمت در سال، مدت زمان اجرای سیاست وارانتی بر حسب سال با هدف حداکثر سازی سود تولید کننده و حداقل سازی زمان انتظار مشتری در سیستم پرداخته شده است. در نهایت مدل ریاضی طراحی شده با استفاده از الگوریتم NSGA-II حل گردیده و حساسیت مدل دو‌هدفه با در نظر گرفتن تغییرات پارامتر هایی مانند حجم تولید و درصد خرابی محصول، مورد بررسی قرار گرفته است.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق