جستجو در مقالات منتشر شده



آقای علی نمازی، حمیدرضا گلمکانی،
جلد 23، شماره 4 - ( 12-1391 )
چکیده

در حوزه زمانبندی عملیات، یکی از فرضیات رایج، فرض در دسترس بودن ماشین‌ها در افق برنامه‌ریزی است. واضح است که در عمل، ممکن است یک ماشین، به دلایل مختلف، نظیر وقوع خرابی و یا لزوم انجام فعالیت‌های نگهداری و تعمیراتِ پیشگیرانه، موقتا در دسترس نباشد. در این تحقیق مساله زمانبندی کارِ کارگاهیِ چند مسیره2 با لحاظِ محدودیت در دسترس‌ نبودنِ ماشینها در دوره‌هایِ زمانیِ از قبل مشخص شده، و با هدفِ کاهش زمانِ انجام کارها مورد بررسی قرار میگیرد. ابتدا مدلِ برنامه‌ریری غیرخطیِ صفر و یک برای مسئله مذکور ارائه میگردد. از آنجا که بدلیل پیچیدگی این مسئله، حل دقیق آن از روشهای معمول میسر نیست، یک الگوریتم ابتکاری، بر مبنای الگوریتم سیستم ایمنی مصنوعی، نیز ارائه خواهد شد. همچنین جهت ارزیابی عملکرد الگوریتم پیشنهادی، 30 مسئله در ابعاد کوچک، متوسط و بزرگ طراحی و توسط الگوریتم مذکور حل و نتایج آن ارائه شده است. از نقطه نظرِ زمان مورد نیاز برای تولید جواب و مقدار بدست آمده برای تابع هدف، نتایج حاکی از عملکرد مطلوب الگوریتم پیشنهادی است.
یحیی زارع مهرجردی، حسن رسایی،
جلد 24، شماره 2 - ( 6-1392 )
چکیده

مارکویتز با معرفی مدل میانگین – واریانس گام بزرگی برای حل مسائل بهینه سازی پورتفولیو برداشت. اما این مدل براساس فرضیاتی بنا نهاده شده است که در عمل به ندرت برقرار است. بنابراین تلاش های زیادی به صورت تئوری و عملی در زمینه بهبود مدل استاندارد میانگین – واریانس مارکویتز انجام گرفته است. معیارهای ریسک متعددی از قبیل مدل نیمه واریانس، مدل میانگینِ قدر مطلق انحراف و مدل واریانس با چولگی پیشنهاد شده است. یکی از معروفترین معیارهای ریسک مدل نیمه واریانس می باشد. در این مقاله با استفاده از الگوریتم های آنیل شبیه سازی شده و جستجوی ممنوع مدل نیمه واریانس را بهینه می کنیم. محدودیت مربوط به تعداد سهام پورتفولیو و نسبت پورتفولیو در هر سهم را در مدل درنظر می گیریم. مرز کارای محدودیت اصلی را ترسیم کرده و توانایی دو الگوریتم در رسم این منحنی با استفاده از آزمون آماری دو نمونه ای t مورد بررسی قرار می گیرند. اطلاعات مربوط به ارزش تاریخی سهام DAX، Hang Seng و S&P100 در فاصله سال های 2007 تا 2009 به عنوان ورودی های مدل در نظر گرفته می شوند.
عین اله پاشا، حمیدرضا مصطفایی، مهران خلج، فرشته خلج،
جلد 24، شماره 2 - ( 6-1392 )
چکیده

چکیده

تئوری دمپستر شافر از روشهای مهم بررسی عدم قطعیت در سیستمهای اطلاعاتی است. این تئوری با استفاده از مفهوم احتمالات بالایی و پایینی توسط دمپستر پایه گذاری شد و سپس شافر آن را به عنوان یک نظریه ارائه داد. همچنین یکی از کاربردهای مهم آنتروپی به عنوان یک مفهوم اساسی در تئوری اطلاعات، اندازه گیری عدم قطعیت می باشد و می توان از آن به عنوان معیار اندازه عدم قطعیت یک سیستم در وضعیتی خاص، استفاده کرد. در این مقاله روش جدید برای اندازه گیری کرانهای بالایی و پایینی عدم قطعیت با ترکیب دو معبار آنتروپی و تئوری دمپستر شافر استفاده و به کار برده شده است. و با استفاده از آن، ماکزیمم و مینیمم عدم قطعیت محاسبه شده است.


حمیدرضا گل مکانی، علیرضا بیرجندی،
جلد 26، شماره 2 - ( 6-1394 )
چکیده

  مسئله‌ زمانبندی کارِکارگاهی، در گروه مسائل NP-hard طبقه‌ بندی می‌شود. وجود چند مسیر پردازش برای هرکار نیز موجب پیچیده‌تر شدن این مسئله شده و لذا استفاده از الگوریتم‌های فراابتکاری، به عنوان روشی موثر در حل اینگونه مسائل، مورد توجه بسیاری از محققین بوده است. در این مقاله ، ابتدا مدلِ برنامه‌ریزی غیرخطی عدد صحیح مختلط از مسئله‌ زمانبندی کارِکارگاهیِ چند مسیره ارائه خواهد شد. سپس یک الگوریتم فراابتکاری، بر مبنای الگوریتم بهینه ‌سازی گروه ذرات، با هدف کمینه ‌سازی ‌‌زمان اتمام کارها، برای حل مسئله مذکور ارائه می‌گردد . همچنین جهت ارزیابی عملکرد الگوریتم پیشنهادی، 30 مسئله در ابعاد کوچک، متوسط و بزرگ، که قبلاً با استفاده از الگوریتم ایمنی مصنوعی توسط دیگر محققین حل و نتایج آن گزارش شده است ، با الگوریتم پیشنهادی حل و نتایج با یکدیگر مقایسه شده‌اند . از نقطه نظرِ زمان مورد نیاز برای تولید جواب و مقدار بدست آمده برای تابع هدف، نتایج حاکی از عملکرد مطلوب الگوریتم پیشنهادی است.


سید مهدی حسینی مطلق، عباس جوکار،
جلد 28، شماره 4 - ( 12-1396 )
چکیده

مساله مکان یابی – مسیریابی دو جزء زنجیره تامین یعنی مکان‌یابی تسهیلات و مسیریابی وسیله نقلیه را به صورت یکپارچه در نظر می گیرد. در این مقاله یک روش ابتکاری ترکیبی دوفازی بر مبنای خوشه بندی برای حل مساله مکان یابی – مسیریابی ارائه شده است. در فاز اول ساخت جواب اولیه و در فاز دوم بهبود جواب اولیه انجام می شود. در فاز اول جواب اولیه بر مبنای خوشه بندی مشتریان ایجاد می گردد. در این روش ابتکاری سه استراتژی خوشه بندی ارائه شده است که هر کدام از این استراتژی ها جواب اولیه متفاوتی ایجاد می کنند. فاز دوم این روش ابتکاری نیز شامل دو مرحله می باشد. مرحله اول بهبود جواب اولیه به صورت هوشمند است در مرحله دوم این فاز جواب های همسایه ایجاد شده به صورت تصادفی تولید می شوند. در چارچوب کلی فاز دوم، برای فرار از بهینه محلی از روش فراابتکاری شبیه سازی تبرید استفاده شده است. در پایان فاز دوم، الگوریتم پیشنهادی به فاز اول برگشته و خوشه بندی مشتریان با تعداد خوشه های جدید انجام می شود. برای ارزیابی کیفیت روش پیشنهادی، دو نمونه مثال 24 تایی و 13 تایی در حوزه مساله مکان یابی – مسیریابی از ادبیات در نظر گرفته شده است که نتایج حاصل ار اجرای روش پیشنهادی با نتایج یک روش فراابتکاری موجود در ادبیات (GRASP) و همچنین حد پایین ارائه شده برای این مثال ها مقایسه گردید. مقایسه نتایج بدست آمده کارا بودن روش پیشنهادی را نشان می دهد.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق