جستجو در مقالات منتشر شده



، ، ،
جلد 19، شماره 5 - ( 10-1387 )
چکیده

روش الکتروشیمیایی تولید اکسید مس (I) مبتنی بر انحلال آندی مس فلزی در الکترولیت آبی حاوی یون کلرید و تشکیل کمپلکس‌های کلریدی مس و سپس هیدارته شدن آنها توسط یونهای هیدروکسیل ناشی از آزاد شدن گاز هیدروژن در کاتد می‌باشد و نتیجه واکنش شیمیایی هیدراتاسیون، تشکیل اکسید مس (I) است. در این پژوهش تأثیر متغیرهای موثر بر الکترولیز شامل غلظت دی‌کرومات پتاسیم به عنوان افزودنی، بازیسیته محلول، غلظت کلرور سدیم ، دانسیته جریان و دما بر دو شاخص مهم الکترولیز، یعنی راندمان جریان و مصرف ویژه انرژی مورد بررسی قرار گرفته است. بر این اساس شرایط بهینه به شرح زیر به دست آمده است:

  دما = 80-75 ° C , NaCl= 240 g/l , دانسیته جریان = 900 Am 2- , NaOH = 5/0 g/l , K 2 Cr 2 O 7 = 1/0 g/l


، ، ،
جلد 19، شماره 5 - ( 10-1387 )
چکیده

در پژوهش حاضر، فلاکس حاوی 90 درصد وزنی از ترکیب NaCl-KCl به همراه 8 درصد وزنی Na2SiF6 و 2 درصد وزنی CaF2 به مذاب آلومینیم حاصل از ذوب تراشه‌های آلیاژهای ریختگی A380 و A319 افزوده شده و تأثیر مقدار فلاکس بر راندمان عملیات تصفیه از طریق آزمایش‌های کشش، آزمون انجماد تحت فشار کاهش یافته ( RPT )، متالوگرافی، میکروسکوپ الکترونی( SEM ) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین تأثیر فلاکس مورد نظر بر مذاب حاصل از ذوب برگشتی‌های آلیاژ کارپذیر 6063 نیز مورد بررسی قرار گرفت. پس از انجام آزمایش ها و با توجه به نتایج، مقدار بهینه اعمال فلاکس تعیین گردید.


، ، ، ،
جلد 19، شماره 5 - ( 10-1387 )
چکیده

: در مقاله حاضر تاثیر افزودن عناصر شبه­فلزی (4-27 at%)Si و (5-22 at%)B بر ساختار و خواص مغناطیسی آلیاژهای پایه کبالت حاوی 5at% آهن که به روش ذوب­ریسی انجماد سریع یافته­اند مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. نتایج آزمایشات پراش پرتو X نشان داد که افزودن عناصر Si و B به­تنهایی جهت آمورف شدن کامل ساختار نوارهای ذوب­ریسی شده آلیاژهای غیر یوتکتیکی CoFeSi و CoFeB کافی نبوده و در آلیاژهای چهارتایی CoFeSiB نیز برای حصول ساختار آمورف مجموع این دو عنصر و نسبت B به Si باید بیشتر از یک مقدارحداقل باشد. همچنین بررسی اثر این عناصر بر خواص مغناطیسی ( Hc ، Bs و Br ) آنها به کمک دستگاه پسماندنگار نشان داد که هر چه مقدار مجموع عناصر شبه فلزی Si و B در آلیاژهای CoFeSiB بالاتر باشد، نیروی وادارنده مغناطیسی Hc و مغناطش (القای) اشباع (Bs)Ms نوارهای آمورف (بی­شکل) تولید شده کاهش پیدا می­کنند. همچنین در مجموع Si و B ثابت، با افزایش نسبت B/Si القای اشباع و القای پسماند افزایش پیدا می­کند.


، ، ، ،
جلد 19، شماره 5 - ( 10-1387 )
چکیده

  در تحقیق حاضر اثر افزودن TiO2 بر خواص جرم‌های ریختنی آلومینا ـ اسپینل بحث و بررسی شده است. بهمین منظور سه ترکیب به منظور انجام آزمایشات و بررسی خواص درنظر گرفته شده که این ترکیبات شامل 6 درصد TiO2 ( SP-6T ), 9 درصد TiO2 ( SP-9T ) و ترکیبات بدون TiO2 ( SP ) می‌باشند. سپس از روش زینترینگ در حالت جامد در محدوده دمایی C º 1600-1000 جهت پخت تمام ترکیبات بهره گرفته شد. نتایج حاصل نشان می‌دهد، حضور TiO2 در این ترکیبات باعث بهبود فرآیند زینترینگ در دماهای بالا می‌شود. آنالیز فازی حاصل از این ترکیبات نیز آشکار می سازد که در اثر واکنش TiO2 با CaO در دماهای بالاتر از C º 900 و تشکیل فاز CT ، فرآیند زینترینگ بهبود یافته و منجر به افزایش دانسیته و استحکام سرد این قطعات می‌شود. همین‌طور TiO2 با Al2O3 در دماهای بالاتر از C º1400، فاز AT ( TiO2 - Al2O3 ) را تشکیل می‌دهد که در اثر تشکیل این فاز (تیالیت) نیز فرآیند زینترینگ بهبود می‌یابد. به‌طور کلی در این تحقیق ثابت شد که استفاده از TiO2 درساخت جرم‌های ریختنی آلومینا - اسپینل باعث افزایش دانسیته می‌گردد. به‌طوری که این مقدار در دمای C º 1600 به مقدار gr/cm3 68/3 می رسد. هم‌چنین با افزایش TiO2 (تا 9درصد)، دانسیته، استحکام فشاری سرد و در نهایت درصد تغییرات خطی پایدار ( PLC ) در دمای حدود C º 1600 بهبود یافته، ولی خواص گرم نمونه ها کاهش می‌یابد. به‌طوریکه هرچه مقدار TiO2 بیشتر شود استحکام خمشی گرم و نیز دیرگدازی تحت بار ثابت این قطعات نیز کمتر می‌شود.


، ، ،
جلد 19، شماره 5 - ( 10-1387 )
چکیده

تاثیر ارتعاشات مکانیکی با فرکانس‌های متغیر و دامنه ثابت در حین انجماد، بر ریزساختار و خواص مکانیکی آلیاژ آلومینیوم A380 ، مورد بررسی قرار گرفته‌است. هدف از این تحقیق، تعیین فرکانس بهینه ارتعاش و تغییرات خواص مکانیکی در اثر اعمال ارتعاش و اندازه‌گیری کمی اجزای ریزساختاری آلیاژ A380 می‌باشد. در این راستا، نمونه‌هایی از مذاب‌های A380 تحت هفت فرکانس متفاوت (از صفر تا Hz 60) قرار داده‌شده و سپس بدون استفاده از ترکیبات جوانه‌زا و یا بهساز، ریخته‌گری شدند. با انجام آزمایشات مربوطه، فرکانس نمونه ریخته‌شده در فرکانس Hz 60 با %76/54 کاهش در فاصله بازوهای ثانویه دندریتی، %1/7 افزایش در چگالی، %43 افزایش در تنش تسلیم، %35/50 افزایش در استحکام کششی نهایی و %6/291 افزایش در ازدیاد طول نسبی، به عنوان فرکانس بهینه تعیین گردید. در حقیقت، اعمال ارتعاش، علاوه بر کاهش کلی اندازه اجزای ریزساختاری نظیر فاصله بازوهای ثانویه دندریتی، پتانسیل زیادی برای کاهش و حذف تخلخل و عدم مذاب‌رسانی، از طریق شدت‌بخشی به پدیده تغذیه جرمی‌موثر را فراهم می‌آورد.


، ،
جلد 19، شماره 5 - ( 10-1387 )
چکیده

در کامپوزیتهای ریختگی Al-SiCp وجود تخلخل های گازی و انقباضی و نیز خوشه ‌ های حفره- ذرات و ذره- ذره باعث تضعیف پیوند فصل مشترک می ‌ شوند، این عوامل باعث می ‌ شوند تا انفصال فصل مشترک بعنوان عامل موثر در شکست کامپوزیتها عمل نماید. تغییر شکل داغ کامپوزیتها یکی از روشهای مناسب در بهبود فصل مشترک و کاهش تخلخل نمونه ‌ های کامپوزیتی ریختگی است . در این تحقیق کامپوزیتهای A356 حاوی 10% ذرات SiC (با اندازه متوسط ذره 38 میکرومتر) به روش کامپوکستینگ تهیه شده ‌ است. این کامپوزیتها تحت فرایند اکستروژن داغ قرار گرفته و تاثیر سرعت تغییرشکل بر روی ریزساختار و خواص مکانیکی آنها مورد بررسی قرار گرفته است . نتایج نشان می ‌ دهند که انجام عملیات اکستروژن باعث بهبود توزیع ذرات SiC و کاهش درصد تخلخل زمینه و افزایش خواص مکانیکی نسبت به حالت ریختگی می ‌ شود. با اینحال افزایش سرعت تغییرشکل شرایط شکست ذرات را حادتر کرده و لذا استحکام نهایی و درصد ازدیاد طول کامپوزیت تا حدودی افت می ‌ کنند ولی تنش تسلیم افزایش می‌یابد.

 


، ،
جلد 19، شماره 5 - ( 10-1387 )
چکیده

  خواص مکانیکی هاردمتال‌ها به میزان زیادی تابع مشخصات مواد اولیه، اندازه دانه کاربید، نوع و میزان بایندر و شرایط پخت است. در تحقیق حاضر، تاثیر درصد فاز بایندر و شرایط اولیه پودر و دمای پخت بر خواص مکانیکی سختی و چقرمگی شکست هاردمتال­های کاربیدتنگستن-کبالت مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که انجام فرآیند گرانوله‌سازی پودر پس از آسیاب و قبل از مرحله شکل­دهی منجر به بهبود خواص مکانیکی نهایی قطعه می‌گردد. برای ترکیب 8% کبالت، دمای پخت C 1440 منجر به حصول سختی و چقرمگی شکست مناسب و مطلوب گردیده است. اما برای ترکیبات 10 و 12% کبالت افزایش دمای پخت تا C 1440 منجر به کاهش سختی و افزایش چقرمگی شکست شده است.


، ، ،
جلد 19، شماره 5 - ( 10-1387 )
چکیده

سامانه روان­کاری موتورهای احتراق داخلی یکی از مهم­ترین اجزایی است که کارکرد مطمئن و دوام موتورها را تضمین می­کند. استفاده از شبیه­سازی رایانه­ای در طراحی و تحلیل مدار روان­کاری نسبت به روش­های آزمایشگاهی و سعی و خطا مقرون به صرفه­تر است. در این راستا ابتدا تک تک اجزای سامانه روان­کاری مورد بررسی قرار گرفته و روابط افت فشار هرکدام از آن­ها ارایه شده است. سپس کد کامپیوتری EngineLubSim تهیه شده است که توسط آن می­توان به تحلیل و طراحی سامانه روان­کاری موتورهای احتراق داخلی پرداخت. این کد از روش خطی شده تصحیح هد برای تشریح سیستم معادلات سامانه روان­کاری سود می­برد و با استفاده از روش SOR معادلات مذکور را حل می­کند. همچنین کد کامپیوتری دیگری برای محاسبات دینامیکی مربوط به خـروج از مرکز یاتاقان­ها توسعه یافته (BearLoad) که در کنار کد EngineLubSim ابزار قدرتمندی در تحلیل سامانه روان­کاری موتور تشکیل می­دهند. درنهایت یک موتور نمونه مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می­دهند که مقدار تغذیه روغن به یاتاقان­ها مناسب نیست و باید تغییراتی در طراحی صورت گیرد تا مشکل برطرف شود.

 


،
جلد 19، شماره 5 - ( 10-1387 )
چکیده

  در این پژوهش تاثیر حضور عناصر میکروآلیاژی بر فرآیندهای نرم شدن دینامیکی فریت و بر میزان ریز شدن آن در حین اعمال تغییر شکل پیچش گرم در منطقه دو فازی در فولادهای کم کربن میکروآلیاژی مورد مطالعه قرار گرفت. از روی منحنی های سیلان گرم و همچنین با استفاده از میکروسکوپ نوری و تکنیک EBSD در میکروسکوپ الکترونی روبشی، رفتار تغییر شکل گرم و تحولات ریزساختاری صورت گرفته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان می دهد حضور عناصر میکروآلیاژی، بر نوع فرآیندهای نرم شدن دینامیکی و میزان آنها تاثیر گذاشته و نتیجه این تاثیر به صورت اختلاف در سطح تنش سیلان فریت در فولادها دیده می شود. نتایج EBSD نشان داد اثر توام Nb و Ti در پایدار کردن مرز دانه ها در برابر مهاجرت در حین اعمال تغییر شکل بیش از اثر Nb تنها است. همچنین اندازه نهایی دانه های فریت بدست آمده در فولادهای میکروآلیاژی ظریفتر از فولاد ساده کربنی است. به طوریکه اندازه این دانه ها در فولاد ساده کربنی، فولاد میکروآلیاژی دارای Nb و فولادمیکروآلیاژی دارای Nb-Ti به ترتیب برابر با 8/2، 8/1 و 5/1 میکرون می باشد.


، ، ،
جلد 19، شماره 5 - ( 10-1387 )
چکیده

در تحقیق حاضر، شرایط ساخت و خواص فیزیکی و مکانیکی کامپوزیت ‌ های زمینه آلومینیومی تولید شده به روش اکستروژن گرم پودر مورد مطالعه قرار گرفته است. زمینه کامپوزیت ‌ ها با استفاده از پودر آلومینیوم به همراه 10 درصد وزنی پودر تیتانیوم تهیه شد. فاز تقویت ‌ کننده از جنس ذرات کاربید سیلیسیوم و یا اکسید آلومینیوم با اندازه متوسط 5 میکرون به مقدار 5، 10، 15 و یا 20 درصد حجمی انتخاب گردید . پودرهای تشکیل دهنده ماده مرکب پس از مخلوط سازی، در محفظه ‌ هایی از جنس آلومینیوم ریخته شد, سپس لقمه ‌ های حاصل تحت فرایند اکستروژن گرم پودر قرار گرفت. بررسی ریزساختار کامپوزیت ‌ های تولید شده نشان داد که ذرات تقویت ‌ کننده سرامیکی، به صورت یکنواخت در زمینه توزیع شده ‌ اند. همچنین آنالیز XRD نمونه ‌ های کامپوزیتی پس از انجام فرایند اکستروژن گرم پودر نشان داد ترکیبات بین ‌ فلزی از نوع Al3Ti در زمینه تشکیل گردیده است. حضور ذرات سرامیکی و ترکیبات بین ‌ فلزی موجب کاهش انعطاف ‌ پذیری زمینه ‌آلومینیومی گردید. ضمن اینکه مواد مرکب حاوی ترکیبات بین ‌ فلزی و یا ذرات تقویت ‌ کننده سرامیکی، خواص فرسایشی و ریزسختی بهتری از خود نشان دادند.


، ، ، ،
جلد 19، شماره 5 - ( 10-1387 )
چکیده

در این پژوهش ، روند انحلال رسوبات ( Al,Ti ) Ni3 ) َγ با تغییر عوامل مؤثر در نفوذ مانند دما، زمان و تنش اعمالی، در سوپر آلیاژ IN CONEL 738LC بررسی شده است. پس از انجام آزمایش­ها،عکس­های ریز ساختار توسط میکروسکوپ نوری ومیکروسکوپ الکترونی روبشی ( SEM ) تهیه شد ه و سپس بااستفاده از این تصاویر و تعیین اندازه و تعداد رسوبات بر حسب دما ، زمان و تنش اعمالی به صورت جداگانه رسم شد ه است . در بررسی تصاویر مشاهده گردیده که رسوبات مکعبی َγ ، در فرایند انحلال، به یکدیگر ملحق شده و با انحلال گوشه­ها به شکل کروی درآمده­اند. نتایج حاصل از نمودارها حاکی از آن است که بهترین انحلال در دماهای بیش از 1200 درجه سانتیگراد و زمان 5/2 ساعت حاصل شده است؛ این زمان (5/2 ساعت) زمان حصول بیشترین میزان انحلال فاز َγ اولیه بوده و با صرف زمان بیشتر تغییری در ساختار و میزان انحلال دیده نشده است. همچنین مشاهده گردیده که اثر تنش فشاری در مقادیر کم اثر کمی بر افزایش انحلال داشته و موجب بزرگ شدن رسوبات بدلیل آگلومره شدن آن ها شده است، اما به نظرمی­رسد اعمال تنش در مقادیر زیاد به فرایند انحلال کمک نموده و باعث یکنواخت شدن انحلال رسوبات َγ گردیده است.

 


، ، ،
جلد 19، شماره 5 - ( 10-1387 )
چکیده

در این تحقیق خواص و ویژگی‌های نوعی بوکسیت ایرانی که از معدن شاه‌بلاغی دماوند در حوالی تهران استخراج می‌گردد با نوعی بوکسیت مرغوب چینی به منظور کاربرد در محصولات دیرگداز مقایسه گردید. ابتدا خواص فیزیکی، شیمیایی، حرارتی، فازی و ریزساختاری بوکسیت خام و زینتر شده در دماهای مختلف، بررسی و سپس نمونه‌هایی با درصدهای مختلف کائولن و با استفاده از بوکسیت کلسینه‌ ایرانی و بوکسیت چینی ساخته شد. در نهایت خواص فیزیکی، مکانیکی، فازی و ریزساختاری نمونه‌ها با یکدیگر مقایسه گردید. با توجه به دست‌آوردهای این تحقیق آشکار گردید که بوکسیت حاصل از معدن شاه‌بلاغی دماوند حاوی مقادیر مناسب آلومینا و اکسیدهای دیگر بوده و نمونه‌های دیرگداز ساخته شده از آن، خواص فیزیکی، مکانیکی و ریزساختاری مناسبی با توجه به نمونه‌های ساخته شده از بوکسیت چینی جهت استفاده در کاربردهای دیرگداز دارا می‌باشند.


، ، ،
جلد 19، شماره 5 - ( 10-1387 )
چکیده

  در این تحقیق برخی از ویژگیهای پوشش بدون برق Ni-B-Tl , از طریق محلول کلریدی بر فولاد 316 بررسی شده است. برای ایجاد پوشش Ni-B-Tl از یک حمام قلیایی شامل بروهیدرات سدیم بعنوان احیا‌کننده و نیترات تالیوم بعنوان پایدارکننده استفاده شد. تغییرات ریزسختی پوشش، سرعت رسوب گذاری و درصد وزنی نیکل، بُر و تالیوم در دما و زمانهای متفاوت مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، ساختار پوشش در حالت بعد از پوشش دهی و بدون عملیات حرارتی با توجه به درصد وزنی عناصر تشکیل دهنده آن بررسی و شناسایی شد. نتایج آزمایشات نشان می­دهند که با اضافه کردن نیترات تالیوم، Tl نیز همراه نیکل و بُر روی سطح نمونه رسوب می‌کند. با افزایش زمان درصد وزنی بُر و تالیوم افزایش و درصد وزنی نیکل کاهش و همچنین با افزایش دمای پوشش دهی درصد وزنی بُر و تالیوم کاهش و درصد وزنی نیکل افزایش می­یابد. با افزایش دما، ریزسختی پوشش افزایش یافته و با افزایش زمان پوشش دهی, ریزسختی بعد از یک روند افزایشی، کاهش پیدا می­کند. الگوی XRD در حالت بعد از عملیات حرارتی بمدت یک ساعت در دمای ˚C 450 وجود فازهای بلوری نیکل، تالیوم و بورایدهای نیکل ( B 3 Ni و B 2 Ni ) را نشان می­دهد. افزایش ریزسختی پوشش می­تواند به دلیل وجود فازهای بلوری و بورایدهای نیکل باشد.


، ، ،
جلد 19، شماره 7 - ( 11-1387 )
چکیده

  الکترودهایی با سطح موثر کاتالیستی بالا, ازطریق آندایزینگ تیتانیوم و سپس آبکاری پلاتین بر روی سطح تیتانیوم آندایز شده, سنتز شدند. بررسی مورفولوژی سطح توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی، نشان داد که در اثر آندایزینگ, یک لایه خلل و فرج دار, بر روی سطح تیتانیوم ایجاد می­شود. فعالیت الکتروکاتالیستی این الکترودها در آزادشدن گاز کلر و اکسیداسیون الکتروشیمیایی ایزوپروپانول مورد بررسی قرار گرفت. مقایسه فعالیت الکتروکاتالیستی این الکترودها با الکترود پلاتین، نشان داد که، این الکترودها فعالیت الکتروکاتالیستی بسیار بیشتری نسبت به الکترود پلاتین از خود نشان می دهند. بنابراین می توان ازاین الکترودها، به عنوان یک الکترود مناسب, در صنایع کلروقلیا استفاده کرد.


، ، ،
جلد 19، شماره 7 - ( 11-1387 )
چکیده

در این مقاله عملکرد لوله های حرارتی (ترموسیفون ها) با سیال عامل آب برای کنترل دمای راکتور Batch شبیه سازی گردیده است و اثر برخی از متغیرهای عملیاتی مانند زمان، توان حرارتی ورودی و نسبت پرشدن، روی دمای نقاط مختلف راکتور بررسی شد. مراحل شبیه سازی در محدوده پرشدن 30%، 50% و60% و توان ورودی 200 تا 1200 وات انجام شدند که در آنها یکنواختی دمای مواد داخل راکتور، زمان گرمایش و برترین نسبت پرشدن بررسی شد. همچنین نتایج حاصل از آزمایش ها با نتایج شبیه سازی مقایسه گردید. قابل به ذکر است که در این پژوهش کار آزمایشگاهی نیز انجام شده و دستگاه مورد نظر طراحی و ساخته شده است. اما در بخش عمده این مقاله به بررسی چگونگی شبیه سازی و نتایج آن پرداخته می شود. از نتایج این تحقیق می توان در مطالعات بهینه سازی، بازیافت انرژی، طراحی لوله های حرارتی و کنترل دمای راکتورهای شیمیایی همدما استفاده نمود. =:


، ،
جلد 19، شماره 7 - ( 11-1387 )
چکیده

اساس کار مدل‌های تحلیل پوششی داده‌ها ارزیابی کارایی واحدهای تحت مطالعه است. با این کار واحدهای تحت مطالعه از لحاظ موقعیت قرار گرفتن نسبت به مرز کارایی تقسیم بندی می‌شوند. با این حال برای طبقه بندی واحدهایی که کارا شناخته می‌شوند باید از مدل‌های رتبه بندی استفاده کرد. رتبه­بندی واحدهای کارا براساس روش حذف واحد تحت بررسی در مجموعه امکان تولید با مشکلاتی مواجه است، چرا که برای بعضی از واحدها و نیز در بعضی شرایط خاص مدل نشدنی شده و یا جواب مناسبی ارائه نمی‌دهد. در این مقاله به جای حذف واحد تحت بررسی، موقعیت قرار گرفتن آن به عنوان مرجع را تضعیف می‌کنیم تا از بروز مشکلات روش مذکور جلوگیری شود.

 


، ، ،
جلد 19، شماره 7 - ( 11-1387 )
چکیده

  در طرح آستانه شمیر ( shamir ) فردی به نام واسطه تعدادی سهام را بین سهامداران توزیع می­کند که منجر به یک چند جمله ای می شود. برای محاسبه ضرایب این چند جمله ای که منجر به یافتن کلید می شود روشهای گوناگونی وجود دارد. ] 1و2 [ . جایگزینی روش ورونیابی تفاضلهای منقسم به جای درونیابی لاگرانژ و رجحان این روش به لحاظ تعداد عملیات در مرجع ] 6 [ نشان داده شده است. در این مقاله ضمن استفاده از روش درونیابی تفاضلهای منقسم، مقادیر توزیع شده توسط واسطه به عنوان یک بردار درنظر گرفته شده و با استفاده از ماتریس عملیاتی توابع پایه ای متعامد قطعه ای ثابت ] 3و4 [ بردار جدیدی تولید می شود و در اختیار سهامداران قرار می‎گیرد. واسطه می تواند یکی از سهامداران ویژه را انتخاب کرده و ماتریس به کار رفته را در اختیار او قرار دهد. بدیهی است که یافتن کلید مجهول بدون حضور این سهام دار ویژه امکان پذیر نیست.

 


، ،
جلد 19، شماره 7 - ( 11-1387 )
چکیده

  در مدل تلاطم تصادفی، قیمت اختیارهای اروپایی جواب یک معادله دیفرانسیل پاره‌ای سهموی است. در این مقاله شمای تفاضل متناهی ضمنی برای حل عددی این معادله ارائه کرده‌ایم. ثابت می‌کنیم که این روش در نرم بی‌نهایت، پایدار و همگراست. سپس از روش ADI برای جداسازی عملگرها استفاده می‌کنیم و این به ما امکان می‌دهد تا در هر مرحله، برای حل دستگاه خطی متناظر با آن از الگوریتم توماس استفاده کنیم.


، ،
جلد 19، شماره 7 - ( 11-1387 )
چکیده

  در این مطالعه تأثیر انتقال جرم و حرارت ناشی از تفاوت دمای گاز ورودی و سیال تزریقی و میزان رطوبت اولیه گاز بر راندمان جداسازی ذرات جامد آلاینده توسط یک شوینده ونتوری مورد مدلسازی ریاضی و شبیه‌سازی قرار گرفته است. بدین منظور معادلات حاکم بر عملکرد این سیستم شامل معادله اصلی تغییرات غلظت جزء آلاینده همراه گاز، و سایر معادلات لازم شامل معادله تغییرات دمای گاز، دمای قطرات، سرعت قطرات، رطوبت گاز و اندازه قطرات تبیین و با استفاده از روش‌های عددی حل گردیده است. نتایج مدل با مقادیر اندازه گیری شده مربوط به عملکرد یک شوینده ونتوری مورد استفاده در صنعت سیمان مقایسه گردیده و تطابق قابل قبولی در پیش بینی های مدل و این انداره گیری‌ها مشاهده گردید. نتایج این بررسی نشان می‌دهد وجود اختلاف دما بین گاز ورودی و آب تزریقی در گلوگاه تا حدود زیادی راندمان جداسازی ذرات را کاهش می‌دهد که دلیل اصلی آن کاهش سرعت نسبی بین قطرات و گاز ناشی از سرمایش ناشی از تبخیر (cooling effect of evaporation) می‌باشد. این موضوع باعث کاهش راندمان جداسازی یک قطره (Target Efficiency) گردیده و بطور کلی راندمان جداسازی شوینده را کاهش می‌دهد. همچنین مشخص گردید بسته به مقدار رطوبت ورودی امکان رشد یا تبخیر قطرات وجود داشته و این عامل نیز تاثیر قابل توجهی بر راندمان هدف یک قطره و راندمان کلی سیستم دارد. تأثیر پارامترهای عملیاتی شامل دمای گاز ورودی، رطوبت آن و اندازه قطرات آب بر میزان جداسازی و تغییرات اندازه قطرات مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به نتایج این بررسی لزوم استفاده از برج‌های خنک‌کننده گاز قبل از ورود آن به شوینده ونتوری جهت حصول راندمان مطلوب جداسازی مورد تائید قرار گرفت.

 


، ، ،
جلد 19، شماره 7 - ( 11-1387 )
چکیده

کشف الگوهای پنهان و ارزشمند از درون حجم وسیعی از داده­های خام، اخیراً توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده­است. اغلب روشهای کاوش قوانین تداعی در مرحله اول کار خود کلیه اقلام پرتکرار (ساده و ترکیبی) را از بین تمام اقلام موجود در داده­ها جستجو می­کنند که این امر نیازمند به خواندن مکرر کل داده­ها از دیسک است. در مسائل داده­کاوی، حجم پایگاه داده­های تراکنش معمولاً آنقدر زیاد است که قابل بار شدن در حافظه اصلی نمی­باشند. اما در برخی موارد مانند پایگاه داده­های تحلیلی مربوط به سبدهای خرید یک فروشگاه، با توجه به تعداد نسبتا زیاد اقلام ممکن (کل اجناس فروشگاه) و نیز محدودیت نسبی اندازه تراکنش­ها (اقلام خریداری شده در هر سبد)، احتمال رخداد یک قلم داده (خریداری شدن یک کالای خاص) پایین است. در این مقاله با بهره­گیری از این ویژگی، روشی کارا برای کاوش اقلام پرتکرار در مجموعه داده­هایی از این قبیل ارائه می­دهیم. در روش پیشنهادی، داده­ها تنها یک بار از دیسک خوانده می­شوند و بعد از آن به یک ساختار رمز شده و خلاصه تبدیل می­گردند، بطوریکه اولاً قابل نگهداری در حافظه می­باشند و ثانیاً با توجه به ساختار خاصی که دارند، عملیات شمارش به سریع­ترین نحو ممکن انجام می­گردد و زمان شمارش دفعات تکرار اقلام در هر مرحله کمتر از مرحله قبل می­شود. پس از ارائه الگوریتم، کارایی آن را با استفاده از دو مجموعه از داده­های ساختگی و واقعی ارزیابی کرده و با چند روش کارا که تاکنون ارائه شده­اند، مقایسه می­کنیم.   



صفحه 1 از 9    
اولین
قبلی
1
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق