جستجو در مقالات منتشر شده



منصوره زارع زاده، سيد فرید قادری، رضا توکلی مقدم،
جلد 24، شماره 1 - ( 3-1392 )
چکیده

نظر به اهمیت انرژی و نقشی که صنایع در توسعه کشورها پیدا کرده است، تصمیم های مربوط به بخش انرژی در صنایع حوزه وسیعی را تحت تاثیر می دهد. امروزه رویکرد سیستمی در حل مسائل پیچیده، جهت برنامه ریزی و مدیریت بخش های مختلف کشور از جمله بخش انرژی، مورد توجه بسیاری از مدیران و محققین جهان می باشد. روش پویایی سیستم نیز به عنوان یکی از ابزاری های کارای این رویکرد به دلیل ویژگی های منحصربفردش رشد چشم گیری داشته است. از این رو در این مقاله، با استفاده از این روش به تحلیل اثرات سیاست های قیمتی انرژی بر مصرف آن در بخش صنعتی پرداخته شده است. در ابتدا با توجه به مطالعات انجام شده عوامل اثرگذار بر مصرف انرژی در این بخش که عبارتند از قیمت انرژی، شدت انرژی، ارزش افزوده، سطح تولید و فناوری مورد استفاده در تجهیزات تولیدی شناسایی شده و سپس چگونگی تاثیر این عوامل توسط معادلات مربوطه بیان شده است. در ادامه به منظور اعتبارسنجی، نتایج کسب شده از شبیه سازی مصرف انرژی بخش صنعت با مقادیر واقعی آن طی سال های 1386-1380 مقایسه شده و خطای آن محاسبه شده است. سپس سیاست های قیمتی تحت چهار سناریو مختلف تعریف شده و میزان مصرف انرژی و سایر متغیرهای مهم در مدل تحت سناریوهای مختلف تا سال 1400 مورد بررسی قرار گرفته شده -است.
وحید کاکاوند، رضا برادران کاظم زاده،
جلد 24، شماره 3 - ( 9-1392 )
چکیده

همانطوری که دانش یک قدرت است، اطلاعات نیز در زنجیره های تامین یک قدرت است. اطلاعات، تصمیم گیرندگان را برای پیشروی در رقابت، مجهز و قدرتمند میسازد، قدرتمند برای راه اندازی یک کسب و کار به صورت یکنواخت و کارا، و قدرتمند برای موفق شدن در یک محیط رقابتی بسیار پیچیده. اطلاعات یک نقش کلیدی در مدیریت زنجیره تامین بازی میکند. اینکه چگونه ترکیب های مختلفی از اشتراک اطلاعات بر اساس جهت جریان اطلاعات می تواند روی عملکرد تاثیر بگذارد هنوز درک نشده است. این مطالعه سناریوی های مختلف اشتراک اطلاعات را طراحی می کند تا عملکرد زنجیره تامین را از طریق یک مدل شبیه سازی تجزیه و تحلیل کند. ما کارا ترین سناریوی را شناسایی کرده ایم و کارایی هر سناریوی اشتراک اطلاعات را نیز تخمین زده ایم. نتایج این تحقیق نشان می دهد که اشتراک اطلاعات دوطرفه بسیار کارا تر از سایر سناریوی ها، عمل می کند و همچنین اشتراک اطلاعات تقاضا از اشتراک اطلاعات تامین با ارزش تر می باشد. ضمناً، با استفاده از طراحی آزمایشها، تاثیر پارامترهای فرایند تقاضا بروی سود حاصل از اشتراک اطلاعات بررسی شد که نتایج نشان داد ضریب همبستگی بین تقاضا در این دوره و دوره قبل بیشترین تاثیر مثبت و واریانس جمله خطا در فرایند تقاضا، بیشترین تاثیر منفی را روی سود حاصل از اشتراک اطلاعات دوطرفه دارد.


فرید صفایی نیک، محمد صابر فلاح نژاد، یحیی زارع مهرجردی،
جلد 25، شماره 1 - ( 3-1393 )
چکیده

در هر سازمانی، مدیریت برای نیل به اهداف خود به دنبال استقرار سیستم‌هایی می‌باشد تا فضای مناسب برای ارائه خدمت را فراهم نماید. از جمله مراکز ارائه کننده خدمات که در سال‌های اخیر مورد توجه واقع شده‌اند، مراکز تلفن گویا می‌باشند. روند توسعه و گسترش صنعت تلفن گویا به سمت پیچیده شدن این سیستم‌ها پیش می‌رود؛ لذا، مدیریت این سیستم‌ها و طراحی آن‌ها بسیار سخت و دشوار گشته است. هدف نوشتار حاضر، ارزیابی سیستم‌های تلفن گویا می‌باشد. در این راستا با پی بردن به مهم‌ترین مشکل در واحد‌های تلفن گویا، مدل شبیه سازی این سیستم طراحی شده و سپس اعتبار این مدل از لحاظ تطابق با واقعیت بررسی می‌شود. در نهایت به منظور ارائه راهکار‌هایی در جهت بهبود عملکرد سیستم موجود، با استفاده از طراحی آزمایش‌ها، سناریوهای پیشنهادی را شبیه سازی نموده و مدل بهبود یافته معرفی می‌شود.
دکتر الهوردی تقوی، دکتر نسیم نهاوندی، مهندس محمد زارعی محمودآبادی،
جلد 27، شماره 2 - ( 6-1395 )
چکیده

  برای بقاء در دنیای رقابتی امروز، بسیاری از شرکت‌های تولیدی و خدماتی، ناگزیر شده‌اند به رویکردهای جدید مدیریتی رو بیاورند. از جمله این رویکردها، می‌توان به روش‌های جدید ارزیابی عملکرد اشاره کرد که نقش مهمی در بهبود عملکرد یک سازمان دارند. سیستم‌های سنتی ارزیابی عملکرد که بر پایه معیارهای مالی هستند، برای محیط پیچیده کسب‌وکار امروزی مناسب نیستند. به خصوص این که اهمیت دارایی‌های نامشهود سازمان نسبت به دارایی‌های مشهود در کسب مزیت رقابتی، روز به روز افزایش می‌یابد. کارت امتیازی متوازن ( BSC ) یکی از رایج‌ترین سیستم‌های سنجش عملکرد در سالهای اخیر بوده است. اگر چه انتقاداتی به بعضی جنبه‌های این رویکرد وارد شده است. در این مقاله محدودیت‌های استفاده از BSC از دیدگاه سیستمی مورد بحث قرار می‌گیرد و کاربرد پویایی‌های سیستم به عنوان ابزاری جهت افزایش اثربخشی BSC ارائه می‌گردد.

  هدف این مقاله، تمرکز روی توسعه "کارت امتیازی متوازن پویا" و همچنین اثبات این موضوع است که تطابق ساختار کارت امتیازی متوازن سنتی با اصول پویایی‌های سیستم، حمایت و پشتیبانی بهتری برای تصمیم‌های مدیریت استراتژیک فراهم می‌کند. با توجه به ادبیات موضوع، یکی از مهمترین مشکلات کارت امتیازی متوازن، عدم لحاظ تحلیلهای ابعادی زمان بین علت و معلول (تأخیر بین علت و معلول) و اثرات پویای آن است. دلیل استفاده از پویایی‌های سیستم در مدل کارت امتیازی متوازن، عمدتاً امکان بررسی تأخیر زمانی مباحث مرتبط با محیطهای پویا است. در پایان تجربه‌ای از بکارگیری موفقیت‌آمیز مدل توسعه یافته در یکی از شرکت‌های کاشی و سرامیک استان یزد به همراه نتایج حاصل از آن آورده شده است.


دکتر یحیی زارع مهرجردی، محمد صابر فلاح نژاد، امیرحسین ناجی مقدم،
جلد 27، شماره 3 - ( 9-1395 )
چکیده

چکیده : پیشرفت‌های صنعت خودروسازی، شرایط رقابتی را برای شرکت‌های خودروساز فراهم کرده است، لذا رقابتی-تر شدن بازارها، فروپاشی مرزهای تجاری، جهانی شدن اقتصاد و در نهایت افزایش سطح توقعات و الزامات مشتریان، موجب افزایش توجه به تکنولوژی‌های نوین گردید. شناسه‌فرکانس‌رادیویی یک تکنولوژی رو به رشد در سطح دنیا است که هرروزه کاربردهای جدیدی از آن در فرایندهای مختلف از جمله زنجیره تأمین، تعریف‌شده و بکار گرفته می‌شود. استفاده از تکنولوژی شناسه-فرکانس‌رادیویی با اتوماسیون فرایندهای کاری(هوش تجاری) در مدیریت زنجیره تأمین، هزینه فعالیت‌های دستی را کاهش می‌دهد و باعث افزایش سرعت انجام فرایندها می‌گردد و با حذف دخالت انسان در ورود اطلاعات، خطا را کاهش و دقت اطلاعات جمع‌آوری شده را افزایش می‌دهد. فناوری شناسه‌فرکانس‌رادیویی، امکان کنترل فرایندهای غیرقابل رؤیت و نیز ویرایش اطلاعات برچسب‌ها را در اختیار ما می‌گذارد که برای نشان دادن این موضوع از شبیه‌سازی استفاده شد تا در ابتدا برچسب‌هایی برای ثبت اطلاعات اولیه به قطعات اضافه شود و در واحد خدمات این اطلاعات با اضافه شدن نوع تعمیرات ویرایش می‌شود ودر نهایت پس از خروج از واحد خدماتی، تمامی داده‌ها برای تجزیه و تحلیل و تصمیم‌گیری در سیستم هوش تجاری ذخیره می‌شود. این پژوهش می خواهد راهی مناسب‌تر برای شناسایی تأمین‌کنندگان برتر و شناسایی نقاط قوت و ضعف آنها مشخص نماید تا شرکت های خودروساز بتوانند با یک انتخاب و رتبه‌بندی درست از بین تأمین‌کنندگان موجود، قطعات مورد نیاز را فراهم نمایند همچنین عملکرد نمایندگی‌ها بر اساس آمار دقیق مراجعه‌کننده‌ها و نوع تعمیرات می‌تواند روی تصمیم‌گیری‌های خودروساز بسیار مؤثر باشد. شبیه‌سازی شناسه‌فرکانس‌رادیویی و هوش‌تجاری در این پژوهش نشان داد که اگر تصمیمات هوش تجاری با استفاده از داده‌های دقیق به سرعت اجرا شود، در خدمت‌دهی به مشتریان 62 درصد بهبود ایجاد می‌شود که این بهبود نتیجه تعیین اولویت تأمین‌کننده‌ها و تغییرات واحد خدماتی است تا در نهایت به موجب مقایسه آمار خرابی قطعه‌سازان، کیفیت قطعات بالا برود و به طبع آن کارکرد خودروها نیز افزایش ‌یابد.


دکتر حامد شکوری گنجوی، مهندس شکیب طاهری، مهندس رحمان زارعیان،
جلد 27، شماره 4 - ( 12-1395 )
چکیده

ویژگی‌های خاص بازار مسکن در ایران، مشکل نوسانات و دوره‌های متناوب رونق و رکود، مشکلاتی را بر اقتصاد و جامعه تحمیل می‌نماید. اغلب پژوهش‌های موجود هریک به بخش‌های محدودی از بازار مسکن پرداخته‌اند. در این مقاله، به بازار مسکن ایران به‌عنوان یک سیستم اقتصادی- اجتماعی نگاه شده و پس از شناخت و تحلیل اجزای سیستم، از نگرش سیستمی استفاده می‌شود. بخش‌های عرضه و تقاضا، به تفکیک تقاضای سرمایه‌ای و مصرفی ناشی از رشدجمعیت و مهاجرت، مدل‌سازی شده، و سپس با کمّی‌سازی زیرسیستم‌ها برای شهر تهران، به عنوان نمونۀ موردی، سیستم شبیه‌سازی شده‌است. علاوه بر اعتبارسنجی ساختاری و رفتاری زیرسیستم‌ها در ایجاد روند و نوسانات قیمت مسکن، نتایج شبیه‌سازی با داده‌های تاریخی موجود نیز اعتبارسنجی شده است. آنگاه، رفتار قیمت مسکن در آینده مورد تحلیل قرار گرفته و با سناریوهای مختلفی از روند مهاجرت به اجرا و شبیه‌سازی مدل پرداخته شده است. از مهم‌ترین نتایج مستخرج می‌توان به تأثیر بالای تقاضای سرمایه‌ای و ناکارآمدی سیاست‌های کنترل مهاجرت برای کاهش قیمت مسکن اشاره کرد. همچنین شبیه‌سازی نشان می‌دهد سال 94 به احتمال زیاد سال خروج از رکود و بازگشت رونق به بازار مسکن خواهد بود.


آقای سیدبابک ابراهیمی، آقای سید مرتضی عمادی،
جلد 28، شماره 1 - ( 3-1396 )
چکیده

در سال‌های اخیر، تمایل به سرمایه‌گذاری و خریدوفروش اوراق بهادار توسط سرمایه‌گذاران خرد افزایش ‌یافته‌ است. این گروه از سرمایه‌گذاران عمدتاً در سطح متوسط خریدوفروش می‌نمایند و می‌بایست محدودیت‌هایی را مدنظر قرار دهند که در اغلب مدل‌های کلاسیک مالی نظیر مدل مارکوویتز موردتوجه قرار نگرفته است. ازجمله این محدودیت‌ها می‌توان به هزینه معاملاتی و تعداد دارایی‌های موجود در سبد اشاره کرد. در این مقاله محدودیت‏های سرمایه‌گذاران خرد برای حداکثر نمودن بازده و تخمین ریسک در مدل مارکوویتز لحاظ شده و همچنین شاخص 5 گروه از صنایع فعال در بازار بورس تهران در بازه‌ زمانی سال 1388 تا 1391 انتخاب و یک سبد سرمایه‌گذاری بهینه با مدل مذکور تشکیل گردید. برای این کار مدل‌های خانواده گارچ چند متغیره (MGARCH) نظیر Vech، BEKK، CCC و DCC برای به‌دست آوردن واریانس شرطی مورداستفاده قرار می‌گیرند و با‌ استفاده از ماتریس واریانس- کوواریانس‌های مشروط به‌دست‌آمده، اوزان بهینه برای هر صنعت محاسبه می‌شود.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق